ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να προστατευθούν οι καταναλωτές από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές…

Η ακρίβεια στο επίκεντρο

Ένα θέμα που μέλλει να απασχολήσει εκατομμύρια Έλληνες το επόμενο διάστημα ‘ανεβάζει’ σκόπιμα το Κίνημα Αλλαγής. Και αυτό δεν είναι άλλο από τις ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα και τελικά την ακρίβεια που καλείται να αντιμετωπίσει κάθε καταναλωτής.

Σε αυτό το πλαίσιο, κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής επισκέφθηκε χθες την Επιτροπή Ανταγωνισμού, εκτιμώντας ότι η παρέμβαση της τελευταίας είναι παραπάνω από αναγκαία, δεδομένης της ανάγκης να παταχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας και εναρμονισμένης πρακτικής. Στο τραπέζι των συζητήσεων, βεβαίως, πέραν της ακρίβειας που φουντώνει στην αγορά, έπεσε και η απουσία των απαραίτητων ελέγχων, που βοηθά ίσως στην ανάπτυξη φαινομένων αισχροκέρδειας.

Σημειώνοντας μάλιστα, ότι οι πολίτες βιώνουν εδώ και τρεις μήνες πλέον τις συνεχείς αυξήσεις σε βασικά είδη διατροφής, στα καύσιμα και σε αρκετές άλλες κατηγορίες προϊόντων, ενώ επίκεινται τρομακτικές αυξήσεις στο κόστος του ρεύματος, ο υπεύθυνος βουλευτής Ανάπτυξης και Επενδύσεων του κόμματος Μιχάλης Κατρίνης επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για ‘παρατηρητή’ του κύματος ανατιμήσεων, που ταυτόχρονα προαναγγέλλει νέες αυξήσεις, αποδίδοντας τα πάντα στις διεθνείς εξελίξεις.

Στην πραγματικότητα, στο Κίνημα Αλλαγής μιλούν για μία κυβέρνηση που δεν παρεμβαίνει έγκαιρα ώστε να μετριάσει τις επιπτώσεις, παίρνοντας μέτρα όπως η μείωση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής και η μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης, καθώς και για απουσία ακόμα και των ελέγχων, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην πάταξη των φαινομένων αισχροκέρδειας. Σύμφωνα με ανακοινώσεις του ίδιου του υπουργείου, εξάλλου, το συγκεκριμένο διάστημα πραγματοποιούνται έλεγχοι μόνο για την εφαρμογή ή μη των υγειονομικών μέτρων και για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου.

Δεν είναι τυχαίο ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης χθες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, οι εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής ζήτησαν εδώ και τώρα ελέγχους, αυστηρά μέτρα και επιβολή κυρώσεων για τις περιπτώσεις καρτέλ και αισχροκέρδειας, με στόχο «να προστατευθούν, επιτέλους, οι καταναλωτές από τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, αλλά και τις προαναγγελίες αυξήσεων, ακόμα και από επίσημα κυβερνητικά χείλη», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ.Κατρίνης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.