ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εθισμένη» στην παραβίαση του Κανονισμού η κυβέρνηση

Η ΝΔ ‘κλείνει το μάτι’ ξανά στους ιδιώτες

Να εξηγήσουν τη στάση τους, προσπαθούν στο Κίνημα Αλλαγής, στον απόηχο της αποχώρησής τους από την ψηφοφορία επί της τροπολογίας που κατά τους ίδιους ‘έκλεινε το μάτι’ στους ιδιώτες γιατρούς εις βάρος των συναδέλφων τους του Δημοσίου.

Ειδικότερα, κληθέντες να εξηγήσουν την αιτία της αποχώρησής τους, στην Χαριλάου Τρικούπη κάνουν λόγο για μία ‘δειλή’ τροπολογία, που αντιμετωπίζει τους γιατρούς με δύο μέτρα και δύο σταθμά, υπέρ των ιδιωτών. «Προφανώς είμαστε σύμφωνοι με όλες τις θετικές διατάξεις που έρχονται στη Βουλή. Ψηφίζουμε με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον», λένε στο Κίνημα Αλλαγής, εξηγώντας όμως ότι με διάταξη της προχθεσινής τροπολογίας, οι ιδιώτες, ελεύθεροι επαγγελματίες, ανεμβολίαστοι γιατροί, συμβεβλημένοι με δομές υγείας ή πρόνοιας, δεν τίθενται σε αναστολή εργασίας, όπως οι αντίστοιχοι γιατροί του Δημοσίου. «Απλά διπλασιάζεται το πρόστιμο σε περίπτωση υποτροπής!!!», συνεχίζουν, κάνοντας λόγο για ‘κλείσιμο του ματιού’ στους ιδιώτες για άλλη μια φορά εκ μέρους της κυβέρνησης της ΝΔ. Για αυτό υποστηρίζουν, εξάλλου, ότι απείχαν από τη διαδικασία της ψηφοφορίας για τη συγκεκριμένη τροπολογία των έξι άρθρων, αφού αυτό είναι κατά τους ίδιους το ‘μοναδικό όπλο’ που έχουν στα χέρια τους, για να αποφύγουν αναγκαστικές καταψηφίσεις ή αναγκαστικές υπερψηφίσεις.

Οι ίδιοι εξάλλου, μιλούν για ‘εθισμό της κυβέρνησης’ στην παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος, καθώς και στις επικοινωνιακές παραστάσεις. Χθες, μάλιστα, έθεσαν εκ νέου το θέμα στη Διάσκεψη των Προέδρων, αφού κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η συστηματική παραβίαση του Κανονισμού και του Συντάγματος, με την εισαγωγή όχι μόνο εκπρόθεσμων, αλλά και εντελώς άσχετων με το περιεχόμενο του εκάστοτε νομοσχεδίου τροπολογιών, και την ψήφισή τους ‘πακέτο’ ανεξάρτητα από τον αριθμό των άρθρων που περιλαμβάνουν.

Στο Κίνημα Αλλαγής, άλλωστε, έχουν επανειλημμένα ζητήσει, καταθέτοντας και ανάλογη πρόταση διευκρίνισης και τροποποίησης του Κανονισμού της Βουλής, οι τροπολογίες που περιλαμβάνουν πολλά άρθρα να ψηφίζονται κατά άρθρο και όχι συνολικά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.