ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ, ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΤΟ ΚΙΝΑΛ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...

Ο Αλέξης Τσίπρας περίμενε και την ομιλία Μητσοτάκη για να βάλει τις τελευταίες πινελιές στις δικές του εξαγγελίες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ. Η αλήθεια είναι ότι φέτος τα πράγματα είναι σχετικά εύκολα για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το εναλλακτικό κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σε επίπεδο γενικών κατευθύνσεων, είναι σχεδόν έτοιμο από τον Ιούλιο, όταν ενεκρίθη από την Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος. Βέβαια, η εξάπλωση της πανδημίας και κυρίως η ενσκήψασα ακρίβεια απαιτεί τροποποιήσεις και περισσότερη εξειδίκευση. Κυρίως όμως συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες να εξυπηρετούν, όντως, τις ανάγκες των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και να μην είναι απλώς αντιπολιτευτικός λόγος με μπόλικη παροχολογία.

Ήδη ο Τσίπρας το επιχείρησε όταν προ ημερών κατέθεσε πρόταση 5+1 μέτρων που θα "φρενάρουν", όπως υποστήριξε, την ακρίβεια. Πάντως από την Κουμουνδούρου υποστηρίζεται ότι "και με την ακρίβεια αποδεικνύεται πόσο πρόχειρη και ανοργάνωτη είναι η κυβέρνηση. Εμείς από τον Μάϊο προειδοποιούσαμε για την επερχόμενη ακρίβεια και μάλιστα τον Ιούλιο 56 βουλευτές μας είχαν καταθέσει και σχετική επερώτηση για το τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι υπέρογκες αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης, στο ρεύμα, στα καύσιμα, σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα. Και δεν έκαναν τίποτε. Μόνον λόγια αισιοδοξίας για την οικονομία που ανακάμπτει και για το Ταμείο Ανάκαμψης που θα θεραπεύσει τα πάντα. Ακόμη και τώρα αντί να πάρουν μέτρα, μάς λένε, δια στόματος του αρμοδίου υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη ότι σε δύο τρεις μήνες θα έχουν διορθωθεί όλα. Είναι όπως οι μπουλντόζες στο Ελληνικό που θα έμπαιναν σε δύο τρεις εβδομάδες".

Να σημειώσουμε ότι ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν συνομιλητές του, ότι "καλή και επιθυμητή είναι η αύξηση του ΑΕΠ κατά 16% το β' τρίμηνο, όμως οι πολίτες δεν βλέπουν 16% αυξήσεις στην τσέπη τους, αλλά 26% αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης τους. Καλή και επιθυμητή είναι η ανάπτυξη, αλλά στο καλάθι της νοικοκυράς έχουμε ύφεση". Αυτός είναι και ο λόγος που ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει πως "όσο οι θετικές ειδήσεις είναι στους αριθμούς και όχι στη ζωή των ανθρώπων η φθορά της κυβέρνησης, που έχει ξεκινήσει πριν το καλοκαίρι και με τις πυρκαγιές, την έξαρση του covid-19 και τον τραγέλαφο του ανασχηματισμού επιταχύνθηκε, δεν μπορεί να ανακοπεί". Το ενδιαφέρον είναι ότι τις σκέψεις αυτές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις συμμερίζονται, έστω και ως προβληματισμό, και συνεργάτες του πρωθυπουργού. "Όντως, θα έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό αν το 16% αύξηση του ΑΕΠ δεν περάσει στον κόσμο και μείνει ως ένσημο δημοσιονομικής επιτυχίας", μάς λέει προβεβλημένος υπουργός. Και συμπληρώνει "μην χαίρεται όμως και πολύ ο Τσίπρας με τις πυρκαγιές, τον Αποστολάκη και την δημοσκοπική υποχώρηση κατά 3-4 μονάδες της ΝΔ. Το ίδιο είχε γίνει και στις αρχές του χρόνου με τον Λιγνάδη, την Ικαρία, την κακοκαιρία στην Αττική και τη Νέα Σμύρνη. Τον Απρίλιο όλα αυτά είχαν ξεπεραστεί. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος στη ΔΕΘ και την υλοποίησή τους. Μέχρι τα Χριστούγεννα το κλίμα θα έχει γυρίσει".

Η απάντηση στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα είναι η εξής: "αν νομίζει το Μαξίμου ότι θα γυρίζει πάντα το ματς από 2-0 σε 3-2 θα τρίβει τα μάτια του στις εκλογές. Στη συνείδηση του κόσμου εγγράφονται όλα τα λάθη και οι αστοχίες. Και κάποια στιγμή η ποσότητα μετατρέπεται σε ποιότητα. Είναι όπως με το νερό που στους 120 ·C, σε κανονικές συνθήκες, μετατρέπεται σε ατμό. Αυτό στην πολιτική γίνεται στην κάλπη και όχι στις δημοσκοπήσεις, που δεν είναι, όλες τους, και τόσο αθώες". Και επειδή αναφερόμαστε στις δημοσκοπήσεις να πούμε ότι από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζεται πως η διαφορά, στις δικές τους κυλιόμενες μετρήσεις, έχει μειωθεί στις τέσσερεις μονάδες. Συγκεκριμένα λένε ότι στις 23/8 τα ποσοστά ήταν: ΝΔ 31,5% και ΣΥΡΙΖΑ 26%. Στις 30/8 είχαμε τη ΝΔ στο 31% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 25%. Και στις 6/9 η ΝΔ, λόγω του τραγέλαφου του ανασχηματισμού, έπεσε στο 29% και ο ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε στο 25%. Η απάντηση από κυβερνητικά χείλη είναι σχεδόν απαξιωτική: "ο νηστικός καρβέλια ονειρεύεται. Υπήρξε όντως μείωση του ποσοστού μας, κατά 3-4 μονάδες, αλλά η διαφορά παραμένει διψήφια. Το πρόβλημα το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, που παραμένει κολλημένος στο 24-25%. Εμείς μπορεί να χάσαμε, ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν κερδίζει". Και η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όντως δεν κερδίζει. Χάνει η κυβέρνηση, αλλά δεν ενισχύεται η αξιωματική αντιπολίτευση. Μεγαλώνει το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου.

Αλήθεια επίσης είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν στεναχωριέται με το 25% του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι γιατί πέρσι ήταν στο 20% και η ΝΔ κοντά στο 40%, αλλά γιατί γνωρίζει ότι η αλλαγή της ψήφου είναι όπως με τις μετεπιβιβάσεις στο Μετρό. Οι επιβάτες, πρώτα κατεβαίνουν από τον έναν συρμό και μέχρι να επιβιβαστούν στον επόμενο, προς άλλη κατεύθυνση, κάθονται στην αποβάθρα. Έτσι γίνεται και με τους ψηφοφόρους. Αυτό λοιπόν που πρωτίστως ενδιαφέρει τον Τσίπρα είναι να κατεβαίνουν από το τρένο του Μητσοτάκη. Όσοι περισσότεροι κατεβαίνουν τόσο μεγαλώνουν οι δικές του ελπίδες να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές, σε μεγαλύτερα ποσοστά. Η φθορά του αντιπάλου θα οδηγήσει σε συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα κινείται σε ποσοστά κάτω του 65%. Η μείωση των ποσοστών της κυβερνήσεως θα ρίξει το ηθικό των νεοδημοκρατών, αλλά και των αντιδεξιών ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ, που είχαν προτιμήσει τον κεντρώο - φιλελεύθερο Μητσοτάκη, από τον Τσίπρα που συμμάχησε με τον Καμμένο και λεηλάτησε το πρώην ΠΑΣΟΚ. "Η προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων θα δυναμώνει όσο μειώνεται η δύναμη της ΝΔ, που με τον τελευταίο ανασχηματισμό, φαίνεται να κλείνει το μάτι στην ακροδεξιά", μάς λέει στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θεωρεί ότι η πολιτική των ίσων αποστάσεων της Φώφης Γεννηματά θα αλλάξει μετά το εκλογικό αποτέλεσμα με την απλή αναλογική. Επίσης, η μείωση των ποσοστών της ΝΔ θα αλλάξει και τη στάση των επιχειρηματικών και εκδοτικών συμφερόντων απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα εμφανίζεται ως ο βασικός κορμός μιάς πιθανής εναλλακτικής κυβερνητικής λύσης.

Σημειώνουμε πως η Κουμουνδούρου, όπως άλλωστε και η Πειραιώς, παρακολουθεί με αυξανόμενο ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα στη Χαριλάου Τρικούπη, προσπαθώντας να μαντέψουν ποιά θα είναι η επόμενη ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Προσώρας, μεγαλύτερο ενδιαφέρον, για τα κομματικά επιτελεία, έχει το "γέμισμα" του χώρου δεξιότερα της ΝΔ. Τα κόμματα των Βελόπουλου, Τράγκα, Φαήλου, Κασιδιάρη το πιθανότερο είναι να συγκεντρώσουν, αθροιστικά, ποσοστό που να υπερβαίνει το 10%, ενδεχομένως και μεγαλύτερο αφού είναι κατεξοχήν αυτά που πριμοδοτούν το αντιεμβολιαστικό κίνημα και ψαρεύουν από τους ακροδεξιούς, τους θρησκόληπτους και τους εθνικιστές/μακεδονομάχους, που το συγκροτούν. Με τον εμβολιασμό Πολλάκη έχει φύγει και η τελευταία κατηγορία κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ό,τι δήθεν φλερτάρει με όσους αρνούνται να εμβολιαστούν. Πλέον ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα σπαταλήσει χρόνο στη ΔΕΘ για να απαντά για τον Πολλάκη. Ούτε επίσης για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, αφού οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις έχουν αμβλυνθεί. Και δεν πρόκειται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να τις πριμοδοτήσει ο Αλέξης με συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, αυτή την εβδομάδα, και απόφαση μεταξύ άλλων και για το συνέδριο του κόμματος, όπως ορισμένοι της "Ομπρέλας" αναμένουν.

Το Πολιτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει. Μετά τη ΔΕΘ και όχι πριν από αυτή. Τις επόμενες ημέρες θα συσκέπτεται με τους συνεργάτες του για τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ το Σάββατο και τη συνέντευξη τύπου την Κυριακή. Α, ούτε πρόκειται να πάει την Τετάρτη ή την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, όπως υποστήριζαν ορισμένοι. Θα μεταβεί την Παρασκευή το βράδυ, αφού τους φορείς της πόλης τους έχει ήδη δει. Επίσης, δεν πρόκειται να κάνει ανασχηματισμό της ...σκιώδους κυβέρνησής του. Καποιοι εκ των συνεργατών του -και ιδιαίτερα από την προεδρική πλειοψηφία- είναι αυτοί που λένε ότι "η σκιώδης κυβέρνηση, με εξαίρεση δύο τρεις, δεν τραβάει και χρειάζεται ανασχηματισμός". Ο Τσίπρας όμως όταν ρωτήθηκε αν πρόκειται να προβεί και αυτός, μετά τον Μητσοτάκη, σε ανασχηματισμό, ήταν κατηγορηματικός: "Όχι". Και ήταν λογικό. Τα αρνητικά φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα στον Μητσοτάκη με τον Αποστολάκη, τον Στυλιανίδη, τον Χρυσοχοϊδη και τον Πλεύρη. Αν έκανε και αυτός ανασχηματισμό θα έδιωχνε τα φώτα από την κυβέρνηση και θα τα έριχνε στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα ήταν ωσάν να παραδέχονταν ότι δεν είναι ο Μητσοτάκης, αλλά και αυτός που έχει πρόβλημα με το επιτελείο του. Ανασχηματισμός της σκιώδους κυβέρνησης θα γίνει. Εν ευθέτω χρόνω και σε συνδυασμό με ευρύτερες πολιτικές και οργανωτικές αλλαγές, περιλαμβανομένων και των νέων προσώπων, που συνεχίζει να αναζητά ο Τσίπρας για να ανακαινίσει την βιτρίνα της Κουμουνδούρου.

Προσώρας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το νέο επικοινωνιακό του επιτελείο μελετούν τις ρηγματώσεις στην κυβέρνηση από την απομάκρυνση Χρυσοχοϊδη, την υπουργοποίηση Πλεύρη και τον τραγέλαφο με Αποστολάκη και Στυλιανίδη. Η ενίσχυση της λεγόμενης ακροδεξιάς τριπλέτας του ΛΑΟΣ (Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης) με την ταυτόχρονη απομάκρυνση του προερχόμενου από την Κεντροαριστερά Χρυσοχοϊδη, σύμφωνα με τα ποιοτικά ευρήματα δημοσκοπήσεων, έχει δυσαρεστήσει τους κεντρώους ψηφοφόρους, ενώ δυσαρεστημένοι αισθάνονται και οι σκληροί δεξιοί της ΝΔ αφενός με την προσπάθεια υπουργοποίησης του "συριζαίου(;)" Αποστολάκη, την "εισαγωγή(;) από την Κύπρο του "ανανιστή" Στυλιανίδη και αφετέρου την παραπομπή του θέματος της αστυνομίας στα πανεπιστημία, στις καλένδες, από τον νέο υπουργό Δημοσίας Τάξεως Θεοδωρικάκο. Επίσης, η ηγεσία της Κουμουνδούρου, έχοντας την εκτίμηση ότι η εικόνα του πρωθυπουργού "τσαλακώθηκε", αναζητά τρόπους και πρωτοβουλίες που να αμφισβητούν έτι περαιτέρω την τεχνοκρατική επάρκεια του επιτελικού κράτους και να αποδομούν το προφίλ του Μητσοτάκη ως ικανού και αποτελεσματικού πρωθυπουργού. Και φυσικά να αυξήσουν τον εκνευρισμό του Μαξίμου, επειδή, κατά τη γνώμη του Αλέξη: "Οσο αυξάνεται ο εκνευρισμός τόσο πιο εύκολα κάνεις λάθη". Σε επίρρωση αυτού φέρνει ως παραδείγματα τις αντιδράσεις του πρωθυπουργού στις πυρκαγιές, τον ανασχηματισμό, ακόμη και στις αποδοκιμασίες του στη νεκρώσιμη ακολουθία του Μίκη Θεοδωράκη.

Κάποιοι μάλιστα εκ των συνομιλητών του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατείνονται ότι "ο Κυριάκος έχει και ένα επιπλέον άγχος. Θέλει να ξεπεράσει τον πατέρα του Κώστα Μητσοτάκη σε πρωθυπουργική θητεία. Γι' αυτό και δεν κάνει εκλογές. Το βραχυκύκλωμα αυτό τον οδηγεί σε συνεχή αναβολή των εκλογών και ως εκ τούτου σε γκάφες". Συνεργάτες του πρωθυπουργού χαρακτηρίζουν ως αστειότητες αυτές τις απόψεις, αφού ο λόγος που δεν στήνει πρόωρες κάλπες ο πρωθυπουργός είναι επειδή: "Ο Μητσοτάκης παίζει το χαρτί της αξιοπιστίας. Εάν προκηρύξει, και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, εκλογές θα εμφανιστεί ωσάν να θέλει να τις κλέψει, επειδή δεν θα αντέξει μέχρι τέλους την φυσιολογική, ένεκα και της διακυβέρνησης, φθορά"; Και όχι μόνον αυτό "άντε και τις κερδίζει, που θα τις κερδίσει, τι θ' αλλάξει; Κοινοβουλευτικά θα είναι χειρότερα. 158 βουλευτές δεν πρόκειται να βγάλει". Και η αλήθεια αυτή είναι, ενώ κανείς δεν ξέρει, στις εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική, τι "φασούλι" θα βγάλει η χαλαρότητα της ψήφου. Όπως αλήθεια είναι ότι για να αποδώσουν τα μέτρα χρειάζεται χρόνος και απόσταση για να ξεχαστούν τα κακά του καλοκαιριού.

Και τέλος αλήθεια είναι ότι το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών μπορεί να δημιουργήσει καινούργια δεδομένα στον ευρωπαϊκό χώρο, που θα έχουν αντίκτυπο και στα καθ' ημάς. Όχι μόνο στην οικονομία και τους δημοσιονομικούς κανόνες, αλλά και στην αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων, όπως η έξαρση της πανδημίας, η (βασίμως πιθανολογούμενη) αύξηση της μετανάστευσης, λόγω Αφγανιστάν, αλλά και η θεσμική λειτουργία της ΕΕ και οι προτεραιότητές της σε περίπτωση νίκης του SPD και σχηματισμό κυβέρνησης, όχι "μεγάλου συνασπισμού" με τους χριστιανοδημοκράτες, αλλά με τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους ή την Αριστερά. Εξυπακούεται, πως σε επίπεδο συμμαχιών ο Τσίπρας θα βρεθεί σε πλεονεκτική θέση έναντι του Μητσοτάκη εάν κερδίσει ο σοσιαλδημοκράτης Όλαφ Σολτς και όχι ο δεξιός Άρμιν Λάσετ. Πάντως, αν ρωτούσε κάποιος τον Τσίπρα, το πιθανότερο είναι να σου έλεγε ότι προτιμά να κερδίσει η Αναλένα Μπέρμποκ. Όχι μόνον επειδή οι Πράσινοι είναι πιο προοδευτικοί, αλλά και γιατί ο Σολτς στα δημοσιονομικά είναι μια ήπια εκδοχή του Σόϊμπλε, ενώ δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι καλύτερος από τη Μέρκελ στα ελληνοτουρκικά...

53 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Τετράποδο είσαι FEMA και μάλιστα μουλάρι. Απλά καμιά φορά για να ξεπιαστείς σηκώνεσαι στα δύο πόδια. Στον ΣΥΡΙΖΑ η πλειοψηφία των οπαδών είναι μουλάρια.

 2. Τετράοδο είσαι FEMA και μάλιστα μουλάρι. Απλά καμιά φορά για να ξεπιαστείς σηκώνεσαι στα δύο πόδια. Στον ΣΥΡΙΖΑ η πλειοψηφία των οπαδών είναι μουλάρια.

 3. FEMA 19:39 19/09/2021

  ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ !!!

  ΟΣΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙ 3 ,5 ΩΡΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ!!

  ΧΩΡΙΣ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

  ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ !!

  Ο ΗΓΕΤΗΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ–ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ !!!

  ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ, ΣΤΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΑΠΟΛΕΙΦΑΔΙΑ ΚΑΙ ….ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ !!

  ΕΡΧΕΤΑΙ.Ο ΑΛΕΞΗΣ……ΜΕ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ !!!

 4. Mε την βλακώδη και ρατσιστική ενέργεια του βουλευτού της ΝΔ κ. Μπογδάνου —να δημοσιοποιήσει ένα κατάλογο με ονόματα παιδιών ενός νηπιαγωγείου της Αθήνας και τον θόρυβο που Δημιουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας την αποπομπή από το κόμμα του εν λόγω Βουλευτή — ,
  ελπίζω ότι θα βρεθεί ένας δημοσιογράφος να ρωτήσει τον κ. Τσίπρα σήμερα ,
  Zστην συνέντευξη του στην Θεσσαλονίκης,
  «γιατί ο ίδιος δεν έστειλε τα παιδιά του σε Δημοσιο Βρεφικο Σταθμό και νηπιαγωγείο στην Κυψέλη Π.χ.» ,
  μια και είναι τόσο επιφανής Έλληνας θα πρέπει να εκπέμπει παραδείγματα και συμβολισμούς με πολιτικό ήθος .
  Ϊσως να ομολογήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι στα βόρεια Προάστια της Αθήνας και στα ακριβά τέτοια ιδρύματα
  “τα πακιστανακια “, δεν μπαίνουν στις τάξεις …., μόνο τους κήπους επιμελούνται και θα ριζώνατε τους μια είναι πιό φθηνοί εργάτες !
  Χωρίς όμως τα δίδακτρα από “ ΕΛΛΗΝΕΣ “ σαν τον κ., Τσίπρα και την σύντροφο του να πέφτουν κάτω από ένα μυθικό. Για μισθό τους κοινούς Έλληνες !
  Υπάρχει βέβαια εκεί και η αριστεία των παιδιών από δητικες Χώρες και του διπλωματικού σώματος στην χώρα μας ,

 5. Δαν 17:15 18/09/2021

  Καλώς ήρθες, FEMA μας.
  Ακριβώς όπως τά λές, γιατί
  καθώς βλέπεις, βαδίζουμε
  κατά κρημνόν.
  Πώς, στό διάτανο γίναμε έτσι;
  Φιλιά.

 6. Δαν 17:13 18/09/2021

  Καλώς ήρθες, FEMA μας.
  Ακριβώς όπως τά λές, γιατί
  καθώς βλέπεις, βαδίζουμε
  κατά κρημνόν.
  Πώς, στό διάτανο γίναμε έτσι;
  Φιλιά.
  ,

 7. FEMA 11:43 18/09/2021

  ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ Δαν

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ
  ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ–ΑΛΛΑ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΗΜΕΡΑ
  ΕΓΩ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΩΗ
  ΝΑ ΦΥΓΩ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ–ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟ ΔΙΠΟΔΟ
  ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ !!

 8. @ Δαν

  Σαν εντελώς απίθανο και εκτός πραγματικότητα μου φαίνεται να συνεργαστεί ποτέ και σε κάτι ο κ. Καστανίδης , ή οποίοσδήποτε άλλος από το Κίνημα Αλλαγής με τον Αλέξη Τσίπρα Τι τον περάσατε τον Χάρη για Πάνο Καμμένο ή για Γιάννη Ραγκούση ;
  Αν ποτέ γίνει και αυτό εγώ δεν θα το καταπιώ !!
  Για δε τον Αλαξη Τσίπρα , είμαι απολύτως βέβαιος ότι δεν υπηρηξε ποτέ του ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ.

 9. Δαν 20:35 17/09/2021

  Κύριε Μπόγδη.
  Νομίζω, ότι μέ τή λέξη
  » ασσύμετρο «, εμμέσως καί
  ευγενώς σάς απήντησα.
  Αλλά αφού επιμένετε,
  αυτή τή φορά καθόλου
  ευγενικά, ακούστε.
  Ό κύριος Καστανίδης, τού
  οποίου, καθώς διαβάζω,
  είσθε θερμός υποστηρικτής,
  καί γιά τόν οποίον καί εγώ,
  εκφράστηκα ενθέρμως,
  ουδέποτε θά διανοείτο
  νά βάλει στή ζυγαριά τόν
  Τσίπρα μέ τους κατά καιρούς
  Μπογδάνους,όπως εσείς
  διαπράξατε.
  Αυτό μόνο.
  Καί πού ξέρετε;
  Μέ τόν κ. Καστανίδη μπορεί
  κάποτε νά συνεργασθούμε.

 10. Μεγάλη τροπή έχει πάρει η Δημοσιοποίησης της λίστας των νηπίων ενός σχολείου ( νηπιαγωγείου ) της Αθήνας με την πλοκή του ονοματος ενος βουλευτή της ΝΔ ( όχι και τόσο δημοκράτη κατά την γνώμη μου ) η οποία συνετέλεσε στο ν ´αναλάβει την υπόθεση ο εισαγγελεας ώστε να ερευνηθεί αν υπάρχουν και ποινικές ευθύνες , εκτός από πολιτικές .
  Μετά από αυτό σύσσωμη η αξιωματική αντιπολίτευση πιέζει τον πρωθυπουργό να αποβάλλει τον βουλευτή αυτον. …
  .Για τον Μύθο που μας λέτε κύριοι , από το κόμμα του κ. Τσιπρα , εγώ σας εξιστορώ την συζήτηση μου με ένα φίλο μου πολύ ευκατάστατο κάτοικο περιοχής δίπλα στην Ακρόπολη που έστελνε τα μικρά του σε πανάκριβο Νηπιαγωγείο της Εκάλης .
  Καλά ρε συ φίλε , τιον είχα ρωτήσει , γιατί διάλεξες τόσο μακρυνο σχολείο για τα παιδιά σου

  — «Γιατί ο Τσίπρας είναι πιο ξύπνιος που στέλνει τα παιδιά του εκεί και αυτός » μου είχε απαντήσει…

  —« αφού όλα στην Αθήνα εινα γεμάτα με Πακιστανάκια » πρόσθεσε ….

  Και γώ τώρα , βγάζω τα συμπεράσματα μου για το ποιον του Πρώην Πρωθυπουργού μας και την ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΥΝΗ της συντρόφου του !
  Δεν με ενδιαφέρει Τι θ´απογίνει με την αποπομπή ή όχι του ακροδεξιού βουλευτή της ΝΔ ….
  Εδώ έχουμε ένα πιο σοβαρό πρόβλημα … δεν το βλέπετε ;

 11. Δαν 19:45 17/09/2021

  Περαστικά,
  από καρδιάς, FEMA.

 12. Aγαπητέ κ Δαν,
  ( αγαπημένε του /της FEMA , οπως ισχυρίζεται ) σεις δεν έχετε πιστοποιητικο τρόλ από την πλατεία Κουμουνδούρου για να απαντήσετε στο δικό μου σχόλιο που ήταν και προς εσάς ;
  Από ότι μπορεί να συμπαιρένει ένας λογικός άνθρωπος , φαίνεται ότι πιστοποιητικό τρολ από τον ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνουν μονάχα “ερμαφρόδιτες “ και αμαζόνες όπως τον/την αποκαλείτε σείς ο ίδιος.
  Πάρτε το ελεύθερο από τον κ. Τσακαλώτο ! Αυτός καταλαβαίνει καλύτερα στην πρώτη Φορά Α Σ Υ Ν Α Ρ Τ Ι Σ Ι Α και κοροϊδία της
  Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α Σ με Π Ρ Ο Δ Ο Σ Ι Α των πραγματικών αριστερων στην ΕΛΛΑΔΑ .
  όπως το διακήρυξε ο μεγάλος ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ Μίκης Θεοδωράκης πριν Φύγει !

 13. Aγαπητέ κ Δαν,
  ( αγαπημένε του /της FEMA , οπως ισχυρίζεται )
  σεις δεν έχετε πιστοποιητικο τρόλ από την πλατεία Κουμουνδούρου για να απαντήσετε στο δικό μου σχόλιο που ήταν και προς εσάς ;
  Από ότι μπορεί να συμπαιρένει ένας λογικός άνθρωπος , φαίνεται ότι πιστοποιητικό τρολ από τον ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνουν μονάχα “ερμαφρόδιτες “ και αμαζόνες όπως τον/την αποκαλείτε σείς ο ίδιος.
  Πάρτε το ελεύθερο από τον κ. Τσακαλώτο !
  Αυτός καταλαβαίνει καλύτερα στην πρώτη Φορά Α Σ Υ Ν Α Ρ Τ Ι Σ Ι Α και κοροϊδία της
  Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α Σ με Π Ρ Ο Δ Ο Σ Ι Α των πραγματικών αριστερων στην ΕΛΛΑΔΑ .
  όπως το διακήρυξε ο μεγάλος ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ,
  Μίκης Θεοδωράκης πριν Φύγει !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.