ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση του κόμματος

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση αρνείται να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την λειτουργία των σχολείων

Τη διαφωνία του με τα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων εκφράζει το ΚΚΕ και καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι αρνείται να λάβει τα αναγκαία μέτρα, όπως η αραίωση των τάξεων και η κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς.

«Με την ανακοίνωση των πρωτοκόλλων λειτουργίας των σχολείων, αυτό που καταλαβαίνει η καθεμία και ο καθένας, είναι το εξής: η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων που είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία, λόγω των τεράστιων μορφωτικών κενών και των ψυχοσωματικών επιπτώσεων στα παιδιά και στους νέους, "παίζεται στα ζάρια" πρωτοκόλλων-λάστιχο, που θα ακούγονταν ακόμα και αστεία, αν δεν ήταν τόσο σοβαρό ζήτημα η υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των λαϊκών οικογενειών», αναφέρει σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του κόμματος και συνεχίζει:

«Η κυβέρνηση αρνείται να πάρει τα αναγκαία μέτρα που αφορούν την αραίωση των τάξεων, με 15 μαθητές ανά τάξη, αρνείται να καλύψει τα τεράστια κενά σε εκπαιδευτικούς. Κρύβει τις ευθύνες της για το γεγονός ότι ακόμα και η συμμετοχή στο αναγκαίο πρόγραμμα εμβολιασμού γίνεται ατομική υπόθεση, χωρίς να υπάρχει σοβαρή και επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημερωτική εμβολιαστική εκστρατεία».

«Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο!», υποστηρίζει το ΚΚΕ και άμεσα ζητά τη λήψη μέτρων, για να μην υπάρξει καμία χαμένη σχολική χρονιά.

-Σχέδιο αντιμετώπισης των μεγάλων μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που όξυνε η πανδημία.

-Κέντρα ενημέρωσης, εμβολιασμού, διεξαγωγής τεστ και εξατοµικευµένης παρακολούθησης, συνδεδεμένα µε τα σχολεία. Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές».

  • Ετικέτες: 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.