ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μήλα κομπόστα με ελαφρύ σιρόπι και χαλβά από ταχίνι

Μία εξαιρετική συνταγή για μήλα κομπόστα με ελαφρύ σιρόπι και χαλβά από ταχίνι.

Υλικά (για 6 άτομα)

3 πράσινα μήλα μεγάλα

6 φετούλες χαλβά από ταχίνι με άρωμα βανίλιας

1 κλαράκι κανέλα

4-5 καρφάκια γαρίφαλου

1 πρέζα βανίλια

10 κουτ. σούπας ζάχαρη

150γρ. αμύγδαλα φιλέ, ξασπρισμένα

1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα μήλα, τα κόβετε στη μέση και βγάζετε τα κουκούτσια τους.

Μέσα σε μια κατσαρόλα που να χωράει τα έξι μισά μήλα ρίχνετε 1 λίτρο νερό, το κλαράκι της κανέλας, τα καρφάκια γαρίφαλου και τη βανίλια. Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Μόλις πάρει βράση το μίγμα, βάζετε μέσα τα καθαρισμένα μήλα. Τα μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά για 10-15 λεπτά.

Τα βγάζετε, τα βάζετε σε πιατελίτσα και εξακολουθείτε να μαγειρεύετε το σιρόπι μέχρι να πήξει αρκετά.

Σ’ ένα σαγανάκι λιώνετε το φρέσκο βούτυρο και σοτάρετε τα αμύγδαλα φιλέ μέχρι να πάρουν ένα ωραίο, χρυσό χρώμα. Τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα, βάζοντας σε κάθε πιάτο μια φετούλα χαλβά από ταχίνι, από πάνω μισό μήλο, δύο τρεις κουταλιές σιροπάκι και μία κουταλιά καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ.

Συνταγή: ΗΛΙΑΣ ΜΑΜΑΛΑΚΗΣ

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Food styling: TINA WEBB

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.