ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο 60χρονος αντιπρόεδρος του Σουρινάμ, έπαιξε σε επίσημο αγώνα

Ο αντιπρόεδρος του Σουρινάμ και πρώην αντάρτης, Ρόνι Μπρούνσβαϊκ, αγωνίσθηκε σε ηλικία 60 (!) ετών, σε αναμέτρηση για τους «16» της Λίγκας Concacaf, δηλαδή σε επίσημη διεθνή συνάντηση.

Ο Μπρούνσβάϊκ ήταν ο αρχηγός της Ιντερ Μενγκοταπόε και έπαιξε για 54 λεπτά, φορώντας την φανέλα με τον αριθμό 61 (σ.σ. το έτος γέννησης του), στην εντός έδρας συντριβή με 6-0 από την Ολύμπια Ονδούρας.

Ο Σουριναμέζος πολιτικός, ο οποίος αγωνίσθηκε στην επίθεση μαζί με τον συγγενή και συνεπώνυμο του, Νταρμιάν, παίζει τακτικά και όταν το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του, με την Ιντερ Μενγκοταπόε, στην οποία είναι και πρόεδρος.

«Ο Ρόνι Μπρούσνβαϊκ, έγινε ο γηραιότερος παίκτης (σ.σ. 60 ετών και 198 ημερών) που έπαιξε σε διεθνή αγώνα συλλόγων», ανέφερε στο twitter, ο διάσημος αθλητικός σχολιαστής «MisterChip».

Πρώην λοχίας του στρατού, ο Μπρούνβαϊκ, συμμετείχε στον ένοπλο αγώνα και εξελίχθηκε σε ηγέτη των ανταρτών, ενάντια στον δικτάτορα, Ντέσι Μπουτέρσε, την δεκαετία του 1980.

Είναι ένας πλούσιος επιχειρηματίας, ο οποίος καταδικάστηκε, ερήμην, για διακίνηση ναρκωτικών σε οκταετή φυλάκιση το 1999 από την ολλανδική Δικαιοσύνη και σε δεκαετή φυλάκιση από την γαλλική Δικαιοσύνη. Ομως παραμένει ελεύθερος, καθώς το Σουρινάμ δεν εκδίδει τους υπηκόους του.

Εξελέγη βουλευτής το 2005 και πρόσφατα, συμμάχησε με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης του Σουρινάμ, Τσαντρικαπερσάντ Σαντόκι, επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Σαντόκι, εξελέγη πρόεδρος της χώρας τον Ιούλιο του 2020 και η θητεία τους, σ΄ αυτήν την χώρα των 600.000 κατοίκων, είναι πενταετής.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Μπρουνσβάϊκ δεν θα ταξιδέψει για τον επαναληπτικό αγώνα, δεδομένων των ποινών του και θέλοντας ν΄ αποφύγει μία ενδεχόμενη σύλληψη στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.