ΚΟΣΜΟΣ

Η Μόσχα συμμερίζεται το πένθος των ΗΠΑ

Ρωσία: Είμαστε έτοιμοι να αρχίσουν και πάλι οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ, είπε ότι η Μόσχα συμμερίζεται το πένθος των ΗΠΑ και διαβεβαίωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να ξαναρχίσει τον διάλογο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Η Ρωσία δήλωσε έτοιμη να ξαναρχίσει τη συνεργασία της με τις ΗΠΑ ώστε να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατία, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 ετών από τις επιθέσεις της 11ης Σεπεμβρίου.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ, είπε ότι η Μόσχα συμμερίζεται το πένθος των ΗΠΑ και διαβεβαίωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να ξαναρχίσει τον διάλογο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών διεξήγαγαν έναν τέτοιο διάλογο μεταξύ 2018-19.

«Η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη να ξαναρχίσει» τις συνομιλίες. «Είναι η φυσική προτεραιότητά μας», πρόσθεσε ο Αντόνοφ στη σελίδα της πρεσβείας στο Facebook, μολονότι οι διμερείς σχέσεις είναι δύσκολες το τελευταίο διάστημα. «Πρέπει να βάλουμε στην άκρη όλες τις διαφορές και να συνεργαστούμε για την ασφάλεια και την ευημερία, όχι μόνο της Ρωσίας και των ΗΠΑ, αλλά και όλης της ανθρωπότητας», τόνισε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Ο Αντόνοφ εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη της Ρωσίας στις ΗΠΑ επειδή μοιράστηκαν μαζί της πληροφορίες με τις οποίες αποφεύχθηκαν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αγία Πετρούπολη το 2017 και το 2019.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.