ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιοι το χρειάζονται…

Σήμερα πιστοποιείται το Μητρώο Μελών του Κινήματος Αλλαγής

Για πρώτη φορά μετά από 21 μήνες, οπότε και συγκροτήθηκε, θα συνεδριάσει -εκτός μεγάλου απροόπτου- σήμερα, Δευτέρα, η Επιτροπή Μητρώου Μελών του Κινήματος Αλλαγής, προκειμένου να πιστοποιήσει το μητρώο μελών του κόμματος, και η σύνθεσή του αργότερα να διανεμηθεί στους υποψηφίους.

Πρόκειται για μία απαραίτητη προϋπόθεση για κάποιους εκ των ενδιαφερομένων να καταθέσουν υποψηφιότητα, αφού για να επισημοποιηθεί μία υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, απαιτείται η συλλογή είτε των υπογραφών του 1/5 των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής - που φαίνεται να είναι αρκετά εύκολο για την Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη- είτε 5000 υπογραφών μελών του Κινήματος Αλλαγής, κάτι που πιθανότατα θα χρειαστεί να κάνουν ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Χάρης Καστανίδης. Το πρόβλημα, ότι το μητρώο μελών δεν είναι πιστοποιημένο, πιθανώς και επικαιροποιημένο, αφού η αρμόδια Επιτροπή έχει πολλούς μήνες να συνεδριάσει, ανέκυψε από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ (σ.σ. το αρμόδιο όργανο για τη διεξαγωγή εκλογών στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής) την περασμένη Τρίτη. Έκανε μάλιστα, στελέχη του κόμματος να διαρρέουν αργότερα ότι θα πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να διαφυλαχθεί η αξιοπιστία των διαδικασιών και τελικά ολόκληρου του χώρου, που έχει και σημαντικότατη Ιστορία πίσω του.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες του Matrix24.gr, ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει ήδη ξεκινήσει την συλλογή υπογραφών υπέρ της υποψηφιότητάς του σε δικό του έντυπο, κάτι που στο μεταξύ πάντως λύθηκε, αφού στη συνεδρίαση της Πέμπτης, η ΕΔΕΚΑΠ συμφώνησε στο έντυπο στήριξης υποψηφίων, ήτοι στα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει η φόρμα που θα κληθούν να υπογράψουν τα μέλη στηρίζοντας έναν υποψήφιο. Την ίδια ώρα, μη έχοντας στα χέρια του το προαναφερθέν μητρώο μελών, ο Χάρης Καστανίδης έχει ξεκινήσει και εκείνος από την πλευρά του τη συλλογή υπογραφών, από δημοκρατικούς πολίτες όμως, που θέλουν να τον στηρίξουν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.