ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε εικόνες

Στον Πειραιά η «Αμάλ»

Η μαριονέτα με ύψος 3,5 μέτρα έχει ξεκινήσει το ταξίδι της από τη Συρία - Σκοπός να ευαισθητοποιήσει για θέματα προσφύγων - Την Κυριακή φεύγει από την Ελλάδα.

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά είναι ο τελευταίος σταθμός για την Αμάλ, την 9χρονη προσφυγοπούλα από τη Συρία, που ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει την Ελλάδα αύριο Κυριακή.

Αφού διέσχισε τη χώρα, η μικρή Αμάλ, η μεγάλη μαριονέτα με ύψος 3,5 μέτρα, φτάνει στον Πειραιά, για να φωτίσει τις ιστορίες εκατομμυρίων παιδιών προσφύγων, πολλών χωρισμένων από τις οικογένειές τους και να στείλει ένα μήνυμα ελπίδας, όπως ακριβώς φανερώνει στη γλώσσα της το όνομά της.

«Μη μας ξεχνάτε» είναι το μήνυμα που μεταφέρει σ' αυτό το γενναίο ταξίδι της η μικρή Αμάλ, που ξεκίνησε από τη Συρία για να διασχίσει την Ευρώπη, αναζητώντας τη μητέρα της στη γη που απλώνεται μπροστά της. Περπατά από χώρα σε χώρα, γνωρίζει άλλα παιδιά και μεγάλους, πάντα με την ελπίδα πως κάπου θα υπάρχει γι' αυτήν το σπίτι που θα μείνει, θα μεγαλώσει, θα μορφωθεί και θα φτιάξει τον δικό της κόσμο.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Το Μουσουλμανικό τερατούργημα η Αμάλ είναι ανεπιθύμητο στην Ελλάδα και αυτό καθώς και οι Μουσουλμάνοι Σύριοι πρόσφυγες. Ένα τσούρμο αριστεροί και αναρχοάπλυτοι έτρεχαν πίσω από αυτή την άθλια κούκλα καραγκιόζη. Αμάλ στα τσακίδια και εσύ και οι Σύριοι.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.