ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ταμπουλέ με κινόα, φασολάκια, δυόσμο & λιαστές ντομάτες

Η διάσημη σαλάτα σε πιο... super food εκδοχή.

30 ΛΕΠΤΑ • ΕΎΚΟΛΟ • ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. κινόα
300 γρ. φασολάκια τσαουλιά, ελαφρά βρασμένα, σε κομματάκια
20 φύλλα δυόσμο
1 ματσάκι μαϊντανό
2 ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια λίγο έ.π. ελαιόλαδο
1 λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 λεμόνια, χυμό και ξύσμα
1 κ.σ. κάρυ, σε σκόνη
120 γρ. λιαστές ντομάτες, χοντροκομμένες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις είναι έτοιμη σουρώνουμε και κρυώνουμε σε τρεχούμενο νερό και την αφήνουμε να στραγγίξει πολύ καλά.
Βάζουμε τα φασολάκια σε ένα μπολ μαζί με τα μυρωδικά μας ψιλοκομμένα, το κρεμμύδι, την ντομάτα και αλατίζουμε. Προσθέτουμε την κινόα, λίγο ελαιόλαδο, χυμό και ξύσμα λεμονιού, το κάρυ και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε το ταμπουλέ σε μπολ γαρνίροντας με τις λιαστές ντομάτες.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.