ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι εταιρείες που διακρίθηκαν και έλαβαν τα βραβεία

Βράβευση τριών startups από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα στο πλαίσιο του θεσμού της «Βραδιάς του Ερευνητή»

Στη βράβευση τριών νεοφυών επιχειρήσεων που δημιουργήθηκαν από διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες προκειμένου να αξιοποιήσουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους, προχώρησε η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα – HDB στο πλαίσιο των εργασιών του σημαντικού επιστημονικού θεσμού η «Βραδιά του Ερευνητή».

Σε μια ξεχωριστή τελετή που έλαβε χώρα στα γραφεία της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας - HDB, η Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος, Αθηνά Χατζηπέτρου, ο Αντιπρόεδρος της HDB, Παντελής Τζωρτζάκης και ο Διευθυντής Επιχειρηματικής Καινοτομίας, Παναγιώτης Παπαγεωργίου, υποδέχθηκαν τους CEO’s των εταιρειών BioAssist , DNA SEQUENCE SLR & eNIOS για να τους απονείμουν τα βραβεία, που συνοδεύονται από την είσοδο των επιχειρήσεων στη νέα πλατφόρμα “InnoAgora powered by HDB” μέσω της οποίας θα έχουν άμεση διασύνδεση με επενδυτές. Πρόσθετα οι βραβευμένες επιχειρήσεις θα λάβουν  υπηρεσίες mentoring και άλλες εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες από τα στελέχη της HDB.

Η κα Χατζηπέτρου, αφού ευχαρίστησε την καθηγήτρια Τώνια Μοροπούλου για τη διοργάνωση της «Βραδιάς του Ερευνητή», η οποία «μας φέρνει κοντά με τον κόσμο της έρευνας και της καινοτομίας», όπως επεσήμανε, απευθυνόμενη στους CEO’s των επιχειρήσεων δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Η έρευνα γεννά ελπίδα. Ελπίδα για το μέλλον, καθώς ανοίγει νέους ορίζοντες και δίνει λύσεις στις σύγχρονες προκλήσεις. Η έρευνα αποτελεί κινητήριο δύναμη για την ακαδημαϊκή αλλά και επιχειρηματική κοινότητα. Η διάκρισή σας αναγνωρίζει και δικαιώνει τις προσπάθειές σας. Εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε στα επόμενα βήματα της διαδρομής σας. Με την είσοδο στην «InnoAgora», τη νέα ψηφιακή κοινότητα που δημιούργησε η HDB, η οποία φιλοξενείται στην τεράστια πλατφόρμα EuroQuity, της Γαλλικής Bpifrance, θα έχετε πλέον τη δυνατότητα, να γνωρίσετε επιχειρηματικούς συνεργάτες από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και να γίνετε ορατοί σε περισσότερους από 2.000 επενδυτές. Παράλληλα, μαζί με τα εξειδικευμένα στελέχη μας θα σταθούμε αρωγοί παρέχοντάς σας συμβουλευτικές υπηρεσίες / mentoring και τεχνογνωσία, όπου χρειαστεί». 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το video από την τελετή βράβευσης εδώ: https://youtu.be/hXr28X1CzQU. 

Οι εταιρείες που διακρίθηκαν και έλαβαν τα βραβεία

BioAssist 

Η BioAssist είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία υπηρεσιών ICT που απευθύνεται σε ηλικιωμένους και χρόνιους ασθενείς. Με την επέλαση του Internet of Things σε κάθε έκφανση της ανθρώπινης δραστηριότητας, ο τομέας της Ηλεκτρονικής Υγείας αποκτά ξεχωριστή σημασία.και η πρόσβαση σε υπηρεσίες απομακρυσμένης παρακολούθησης γίνεται μια απλή, άμεση και φιλική διαδικασία. Μόνο με μια σύνδεση στο Internet, η εφαρμογή της BioAssist εξοικονομεί χρόνο και χρήμα, παρέχοντας τη δυνατότητα στους ασθενείς να διατηρούν παντού και πάντα επαφή με τους οικείους τους και με τον θεράποντα ιατρό τους.

Ιστοσελίδα Εταιρείας: https://bioassist.eu/ 

DNA SEQUENCE SLR 

Η DNASequence είναι εταιρεία βιοτεχνολογίας που στοχεύει στη χρήση καινοτόμων τεχνικών για τη μετα-γονιδιωματική του δομημένου περιβάλλοντος. Η τεχνολογία της DNASequence εφαρμόζεται, εκτός των άλλων, στους τομείς της αρχαιολογίας και της τέχνης.

Το DNA sequencing είναι η διαδικασία προσδιορισμού της αλληλουχίας νουκλεϊκών οξέων (η σειρά των νουκλεοτιδίων στο DNA). Περιλαμβάνει οποιαδήποτε μέθοδο ή τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό της σειράς των τεσσάρων βάσεων: αδενίνη, γουανίνη, κυτοσίνη και θυμίνη. Η γνώση των αλληλουχιών DNA έχει καταστεί απαραίτητη για τη βασική βιολογική έρευνα, και σε πολλούς εφαρμοσμένους τομείς, όπως η ιατρική διάγνωση, η βιοτεχνολογία, η ιατροδικαστική βιολογία, η ιολογία και η βιολογική συστηματική.

Ιστοσελίδα Εταιρείας: https://dna-sequence.eu/ 

eNIOS

Η e-NIOS σχεδιάζει καινοτόμα ευφυή πληροφοριακά συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης γονιδιακών/βιοιατρικών δεδομένων στην κατεύθυνση της ανάπτυξης αποτελεσματικών διαδικασιών εξαγωγής μοριακών δεικτών για την έρευνα και την εξατομικευμένη ιατρική. Η τεχνογνωσία της εταιρείας βασίζεται σε διεπιστημονική ερευνητική εμπειρία στα πεδία της Βιοπληροφορικής, της Γονιδιωματικής, της Υπολογιστικής Νοημοσύνης, της Εξόρυξης Δεδομένων και των Συστημάτων Υποστήριξης Απόφασης.

Ιστοσελίδα Εταιρείας: https://e-nios.com/

Η Βραδιά του Ερευνητή

Κάθε χρόνο περισσότεροι από δύο εκατομμύρια επισκέπτες σε 30 χώρες και σε περισσότερες από 400 ευρωπαϊκές πόλεις μετέχουν στη «Βραδιά του Ερευνητή», μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον χώρο της έρευνας και της καινοτομίας.

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, για όγδοη συνεχή χρονιά, συνδέεται και φέτος με τη μεγάλη Ευρωπαϊκή γιορτή της Έρευνας “European Researchers’ Night” και διοργάνωσε τη Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021. 

Την οργάνωση της εκδήλωσης συντόνισε επίσης το ΕΚΕΤΑ και με τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του ΙΤΕ και του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Γνωριμία με τα επιτεύγματα των Ερευνητών

Η εκδήλωση προβάλλει τους ερευνητές του ΕΜΠ, των Πανεπιστημίων της Αττικής, των Ερευνητικών Κέντρων, σχολικές ομάδες από όλη την Ελλάδα, νεοφυείς επιχειρήσεις, καινοτόμες επιχειρήσεις, παρουσιάζοντας στο ευρύ κοινό τα ερευνητικά τους επιτεύγματα με έμφαση στην διασύνδεση της Έρευνας με την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα.

Μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και νέοι επιχειρηματίες συμμετείχαν και φέτος σε παρουσιάσεις, εκδηλώσεις και δρώμενα, αλληλεπιδρώντας σε μια σειρά από δραστηριότητες με πρωτότυπα πειράματα, επιτόπου μετρήσεις και εφαρμογές με υψηλής τεχνολογίας επιστημονικά όργανα, επιδείξεις τεχνικών διατάξεων και μοντέλων.

Στην Βραδιά του Ερευνητή μπορεί κανείς να παρατηρήσει ερευνητικές δραστηριότητες, πρωτότυπους σχεδιασμούς και έργα σε κάθε τομέα της επιστήμης από τη μοριακή μηχανική και την υγεία έως τις μεταφορές και την ενέργεια.

Η έμφαση φέτος δόθηκε στις ερευνητικές δράσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας για την αειφόρο ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.