ΕΛΛΑΔΑ

Αναφέρει σε ανάρτησή του ο εγγονός του

Άγγελος, εγγονός Μίκη Θεοδωράκη: «Παππού μην ανησυχείς, η Κρήτη σε περιμένει»

Συνεχίζεται το θρίλερ ταφής του μουσικοσυνθέτη ενώ έχει ξεσπάσει και ενδοοικογενειακή κόντρα μεταξύ μελών της οικογένειας.

Σε μια έντονα φορτισμένη ανάρτηση που εκφράζει την αγάπη του στον παππού του, ο εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη, σημειώνει σε νέα ανάρτηση του στο facebook πως «παππού μου μην ανησυχείς, η Κρήτη μας σε περιμένει, με όλοι την αγαπημένη σου οικογένεια θα είσαι εκεί, μαζί και εμείς να σου πούμε το ύστατο αντίο».

Ολόκληρη η ανάρτηση:

Τις τελευταίες ημέρες, μετά τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, έχει ξεσπάσει μια ενδοοικογενειακή διαμάχη για την ταφή του αείμνηστού μουσικοσυνθέτη. Ο ίδιος, ως τελευταία επιθυμία, είχε ενημέρωσει πως θέλει να ταφεί στην αγαπημένη του πατρίδα, την Κρήτη. Μάλιστα είχε ζητήσει από στενούς συνεργάτες του αλλά και τον γ.γ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα να μεριμνήσουν για αυτή την επιθυμία. Επιπλέον, το 2013, είχε στείλει επιστολή στον τότε δήμαρχο Χανιών ζητώντας να επέμβει με κάθε μέσον όταν έρθει η ώρα. Παράλληλα, ζητούσε στην επιστολή αυτή, όποιος είναι δήμαρχος να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα, φοβούμενος ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η τελευταία του επιθυμία, διότι όπως έγραφε «η οικογένεια μου δεν συμφωνεί».

Με ανάρτηση του ο σημερινός δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, υπογράμμισε πως «με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη, στην οικογένεια και τους οικείους του Μίκη Θεοδωράκη, γνωστοποιήθηκε σήμερα η επιστολή, την οποία έχει λάβει ο Δήμος Χανίων στις 5/2/2013 και απευθύνεται στον τότε Δήμαρχο, αείμνηστο Μανώλη Σκουλάκη. Η επιστολή αυτή δημοσιοποιείται και περιγράφει με απόλυτη σαφήνεια την επιθυμία, που είχε, σχετικά με τον τόπο τέλεσης της ταφής του».

Όπως προκύπτει λοιπόν η διαφωνία για το συγκεκριμένο ζήτημα υπήρχε εδώ και αρκετά χρόνια ανάμεσα στον ίδιο και μέλη της οικογένειάς του. Αυτός ήταν εξάλλου, καθώς φαίνεται, και ο λόγος που ζήτησε από τέσσερις διαφορετικούς ανθρώπους να αποτελέσουν «φύλακες» και αρμόδιους εκτελεστές της τελευταίας του επιθυμίας.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει ανακοινωθεί πού ακριβώς θα γίνει η ταφή του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη δεδομένου ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιθυμία της κόρης του Μαργαρίτας ήταν να ταφεί στο εξοχικό τους στο Βραχάτι Κορινθίας. Η ίδια πάντως δήλωσε ότι «θα σεβαστεί κάθε επιθυμία του πατέρα της».

Δικαστικό μπλόκο για την κηδεία στο Βραχάτι

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε την Παρασκευή, προσωρινή διαταγή που απαγορεύει στα μέλη της οικογένειας του συνθέτη να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του εκλιπόντος, δεδομένου ότι υπάρχει γραπτή η επιθυμία του ίδιου σχετικά με αυτό το θέμα.

Η απόφαση ελήφθη μετά από προσφυγή προσώπου του περιβάλλοντος του εκλιπόντος ο οποίος υπέβαλε σχετική αίτηση την οποία συνόδευσε με πλήθος εγγράφων που αποδείκνυαν με τρόπο αδιαμφισβήτητο την τελευταία επιθυμία του. Όπως ορίζει η δικονομία, μετά την προσωρινή διαταγή ακολουθούν τα ασφαλιστικά μέτρα, η συζήτηση των οποίων ορίστηκε για τη Δευτέρα λόγω της κατεπείγουσας κατάστασης.

Υπό φύλαξη σε 24ωρη βάση η σορός του

Στο μεταξύ, μετά από σχετική εντολή που δόθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη, που βρίσκεται σε ειδικό χώρο του Α' Νεκροταφείου, θα φυλάσσεται σε 24ωρη βάση μέχρι και την ημέρα της μεταφοράς της στη Μητρόπολη Αθηνών για το λαϊκό προσκύνημα.

Πάντως, μία ημέρα νωρίτερα απ' ό,τι είχε αρχικά ανακοινωθεί θα ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη. Συγκεκριμένα η σορός του θα βρίσκεται στην Μητρόπολη Αθηνών τη Δευτέρα (10.00 – 19.00), την Τρίτη (10.00 – 19.00) και την Τετάρτη από τις 10 έως και τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης οπότε και θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία. Η αναβολή αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι την Πέμπτη το Κέντρο της Αθήνας θα είναι κλειστό λόγω της διεξαγωγής του Ράλι Ακρόπολις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.