ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη ηγεσίας του ΚινΑλ

Ανακατατάξεις φέρνει η υποψηφιότητα Παπανδρέου

Όλα αλλιώς… Τι και αν είχε στην πραγματικότητα προαναγγελθεί η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, τι και αν έγινε το νούμερο ένα θέμα συζήτησης στα καφενεία και τις παρέες, τι και αν απασχόλησε τα μεγαλύτερα ΜΜΕ, τα πιο κορυφαία στελέχη, αλλά και πλήθος πολιτών, πολλοί εκ των οποίων δεν ανήκουν καν στην προοδευτική παράταξη… Η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου ήρθε για να ταράξει τα νερά στην κούρσα για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Από σήμερα, τα πάντα αλλάζουν. Οι υποψήφιοι αρχηγοί θα πρέπει να ‘ζυγίσουν’ εκ νέου την στάση τους, τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος θα πρέπει να επιλέξουν με ποιον θα πάνε και ποιον θα αφήσουν και η παράταξη έχει μόνο μία επιλογή. Να μεγαλώσει. Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν σαφής στη δήλωσή του, όταν μιλούσε για μία παράταξη που θα πρέπει να ξαναγίνει «μεγάλη και ισχυρή, πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων, καταλύτης για τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης, παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση». Αυτό και είναι αποφασισμένος να κάνει, με όλες του τις δυνάμεις.

Την ίδια ανάγκη όμως, να μεγαλώσει η παράταξη, επικαλούνται και οι συνυποψήφιοί του. Και πάνω σε αυτήν θα ‘πατήσουν’, είτε για να συνεχίσουν, είτε για να φύγουν από την κούρσα.
Στην πραγματικότητα, Νίκος Ανδρουλάκης και Ανδρέας Λοβέρδος θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα κάνουν ούτε μισό βήμα από την αρχική τους απόφαση να διεκδικήσουν την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. Έχουν, άλλωστε, διαφορετική ατζέντα τόσο από τον Γιώργο Παπανδρέου όσο και μεταξύ τους. Εντός κούρσας δείχνει να παραμένει μέχρι τέλους και ο Χάρης Καστανίδης, παρά την στενή πολιτική του σχέση με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ερωτηματικό όμως παραμένει τι θα κάνουν οι άλλοι τρεις υποψήφιοι. Ο Βασίλης Κεγκέρογλου, αν και έσπευσε χθες να καταθέσει περισσότερες από τις απαιτούμενες υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητάς του, θεωρείται βέβαιο ότι θα επανεκτιμήσει την στάση του και πολύ πιθανό να εγκαταλείψει την κούρσα. Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης, επέμεναν με σφοδρότητα μέχρι χθες ότι θα είναι υποψήφιοι μέχρι τις κάλπες. Σήμερα όμως, είναι μια άλλη μέρα και τίποτα δεν αποκλείει την επανεκτίμηση της κατάστασης εκ μέρους τους. Ειδικά ο Παύλος Γερουλάνος που προέρχεται από το ‘παπανδρεϊκό μπλοκ’, υπήρξε στενότατος συνεργάτης και υπουργός του Γιώργου Παπανδρέου και τρέφει μεγάλο σεβασμό για τον πρώην πρωθυπουργό, αναμένεται να δεχθεί πολλές πιέσεις στην κατεύθυνση του επαναπροσδιορισμού της στάσης του. Όσο για τον Παύλο Χρηστίδη, ναι μεν εκφράζει μία άλλη γενιά από αυτή του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά σε μεγάλο βαθμό και των άλλων συνυποψηφίων του, πλην όμως αναμένεται και εκείνος να δεχθεί πιέσεις για την επανεκτίμηση της κατάστασης, ίσως και πριν από την κατάθεση των υπογραφών σήμερα το απόγευμα…

5 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Alkinoos 1:44 22/10/2021

  Υπάρχουν κάποιοι εδώ μέσα που δεν έχουν βάλει μυαλό μετά από τόσα χρόνια..Ακόμη δεν είδαν δεν άκουσαν ποιος τους είπε αλήθειες και ποιος ψέματα;; Ακόμη δεν κατάλαβαν ότι ο μισθός που παίρνουν είναι από τον μηχανισμό που έφτιαξε ο Γιώργος. Δεν είδαν ότι εκεί πήγαν η Πορτογαλία η Ιρλανδία και η Κύπρος;; Δεν είδαν ότι εκεί προσκύνησαν ο Ζαππειας Σαμαράς και το Ζαβο ο Τσίπρας με τον ξεφτίλα Καμένο;;Σας καλω να ηρεμήσετε και να είστε έτοιμοι για τις μπόρες που θα σας έλθουν..!!Αρκετά με την ξεφτίλα που κουβαλάτε !!

 2. Dimitris 21:26 21/10/2021

  Είναι ο μόνος ικανός άνθρωπος(λέμε τώρα) που μπορεί να πάει την Ελλάδα διακόσια μέτρα κάτω από την θάλασσα.

 3. Τρανός ηγέτης ο Τζέφρι παπανδρέου. Είναι αυτός που όταν έλεγε λεφτά υπάρχουν και ενοούσε τα λεφτά των Μασόνων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Προοδευτική διακυβέρνηση στην γλώσσα του Γιωργάκη σημαίνει οικονομικά μνημόνια, εισβολή ισλαμιστών λαθρομεταναστών, πόλεμος σε κάθε τι Ελληνικό και καθοδήγηση από τις ΗΠΑ. Δεν είμαστε ζώα για ξαναφέρουμε στα πράγματα αυτόν που το ίδιο του το κόμμα τον απέβαλε και τον οδήγησε σε ταπεινωτική παραίτηση.

 4. Αγαπητέ κ. Πετρή .

  ορθώς παρατηρήσατε την πολιτική οξυδέρκεια στην είδηση που μας έδωσε ο κ.Ν. ΦΕλέκης!

  Ακόμη πιο σωστή είναι και η αποφασης του τίμιου , αποδοτικού, προοδευτικού , οραματιστή και πραγματιστή μαζί , ακούραστου και καινοτόμου εργάτη της προόδου και της αλλαγής .

  Του αγωνιστή με το σ πρωτοπόρο πολιτικο ηθος για τα οράματα όλων των προοδευτικών Ελλήνων και φυσικά των δικών μας μέσα στο Κίνημα Αλλαγής.
  Απομένει σε μας τώρα να πάρουμε την σκυτάλη για να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από το τέλμα που έχει παραπέσει,.
  Ο σκοπός και ο δρόμος αυτής της σκυτάκλης δεν είναι να στρέψει προς την συντηρητική και νεο καπιταλιστική με μάσκα νεοφιλελε θεωρίας Της ΝΔ ,
  αλλά ούτε και προς την ψευτοαριστερα της ψευτιάς και της παραποίησης του φρονήματος των προοδευτικών Ελλήνων που απέδειξε ότι είναι ο Τσίπρας και το ΣΥΡΙΖΑ του .Αυτό το πιστοποιούν κοι όλοι οι πρώην συνεργάτες του που τον έχουν εγκαταληψει…
  Ήδη βλέπουμε από την επιλογή των στενών συνεργατών που παρεβρέθησαν στην αναγγελία του πρώην πρωθυπουργου μας του 44%,
  άτι αυτήν την φορά θα προφυλαχθεί από τους προδότες , τους γυρολογους και οορτουνιστες πολιτικούς που έχουν αλλά κίνητρα .
  ΑΛλωστε είμαστε και μείς εδώ να βάζουμε πλάτη… τούτη την φορά όχι από τον καναπέ του καθιστικού μας .
  Καλό μας Αγώνα !

 5. Εγώ πάντως οφείλω να πω, ότι ο Ν. Φελέκης μου έλεγε από το Σάββατο 16/10 ότι ο Γιώργος θα είναι τελικώς υποψήφιος και θα διεκδικήσει την Προεδρία του ΚΙΝΑΛ. Προσωπικά δεν πίστευα ότι θα κατέβει αλλά, όπως αποδείχτηκε, ο Φελέκης είχε πιο σωστή εκτίμηση των πραγμάτων ή την έγκυρη.πληροφόρηση εκ των έσω….!!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.