ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Χωρίς τη νεολαία ο Παπανδρέου δεν έχει τύχη...

Στην αρχή θα ξεκινήσω με τη γλώσσα που μιλάτε εσείς οι μεγάλοι και μετά θα πω τα δικά μου. Έχουμε λοιπόν και λέμε:

- Ποιος μπορεί να μιλήσει με Μπάιντεν, Σολτς, Σι Τζινπίνγκ; Ο Λοβέρδος;
- Ποιος έχει το βάρος να διαπραγματευθεί για εθνικά θέματα με Τουρκία, Ευρώπη και Βαλκάνια; Ο Γερουλάνος;
- Σε σύσκεψη με Μητσοτάκη και Τσίπρα ποιος μπορεί να σταθεί ισότιμα; Ο Χρηστίδης;
- Ποιος μπορεί να φέρει πίσω ψηφοφόρους που έχουν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ; Ο Καστανίδης;
- Ποιος μπορεί να φέρει νέες ιδέες να αποτινάξει την κομματοκρατία, να κάνει στην άκρη τους μηχανισμούς και να εισαγάγει καινοτομίες; Ο Ανδρουλάκης;

Αξιόλογα στελέχη είναι όλοι τους οι υποψήφιοι, αλλά για το κύρος, το θεσμικό βάρος, τη γνώση για όσα συζητούνται παγκοσμίως και για τις αλλαγές που φέρνει το μέλλον, για τις διεθνείς διασυνδέσεις, την κοινωνική ευαισθησία και ενσυναίσθηση, καταλληλότερος μάλλον είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Τουλάχιστον αυτό έδειξε η αντίδραση του κόσμου στην προοπτική να είναι υποψήφιος και να κερδίσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Ας είμαστε ειλικρινείς: Η υποψηφιότητα Παπανδρέου επανατοποθέτησε το ΚΙΝΑΛ, το ΠΑΣΟΚ, την Κεντροαριστερά στο κέντρο του ενδιαφέροντος των πολιτών και του δημόσιου διαλόγου.

Για ποιον θα τσακωθούν στα καφενεία ή ευρύτερα στο προοδευτικό κόσμο; Για έναν Παπανδρέου ή για κάποιον από τους άλλους πέντε;

Υπάρχει κάποιος άλλος, πέραν του Παπανδρέου, που να φορτίζει, να παθιάζει τους πασόκους και να τους κάνει να σηκωθούν από τον καναπέ;

Βέβαια, χρειάζεται να κερδίσει τη νεολαία. Χωρίς αυτή δεν έχει μέλλον. Μπορεί στις εκλογές να πάρει διψήφιο ποσοστό, να πάει στο 12-13%, ακόμη και να το διπλασιάσει, όμως αν δεν ξεσηκώσει και δεν αναστατώσει τη νεολαία δεν θα κάνει τίποτε.

Καλοί οι «αρχαίοι», αλλά για το παρελθόν. Οι νέοι είναι το μέλλον. Οι ζωντανοί, οι ανήσυχοι, οι παθιασμένοι, όχι τα στρατιωτάκια των μηχανισμών και των συναλλακτικών ηθών του αφυδατωμένου Ανδρουλάκη ή οι λουστραρισμένοι και καρφιτσοχαμογελάκηδες, όπως ο Χρηστίδης.

Αν ο Γιώργος μπορέσει να συγκινήσει τη νεολαία που βράζει το αίμα της, που είναι απογοητευμένη, που θέλει να εξεγερθεί και να διεκδικήσει το μέλλον και τη ζωή της, το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ θα ξαναγίνει μεγάλο και ισχυρό.

Αν ο ΓΑΠ έχει μια νέα πλατφόρμα για την ενεργειακή, την υγειονομική και την οικονομική κρίση, για την εργασιακή ανασφάλεια με τους χαμηλούς μισθούς και την αυξανόμενη ανεργία, για τις νέες ανισότητες και τα δικαιώματα, ατομικά και κοινωνικά, που πλήττονται βάναυσα, εδώ και στην Ευρώπη, για τις βαθιές αλλαγές που φέρνουν η τεχνητή νοημοσύνη και οι εξελίξεις στη βιολογία, αν και πολλά ακόμη αν, αν ο ΓΑΠ έχει γι’ αυτά να πει κάτι, έχει καλώς.

Αν μάς πει και το εννοεί: Δεν είναι δείγμα υγείας να είσαι καλά προσαρμοσμένος σε μια βαθιά άρρωστη κοινωνία, και καλέσει σε ξεσηκωμό, τότε μπορεί το ΚΙΝΑΛ, ΠΑΣΟΚ ή όπως αλλιώς το πούνε, τότε μπορεί και να ανακάμψει και να τον ψηφίσουμε στις εκλογές για κυβέρνηση. Τόσο απλά...

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Σοφια 17:07 28/10/2021

  Ποιος «διαβάζει» τα ψιλά γράμματα στην πολιτικη; Με λίγα λόγια πόσοι σκέπτονται τι ακριβώς διακυβευεται στην άσκηση της πολιτικής σημερα; Είμαστε ακόμη στην εποχή Μαυρογιαλούρου…. Οι υποσχέσεις και οι τρίπλες περνάνε ακόμη υποβοηθούμενες από Χ συμφέροντα!

 2. οκ 11:51 25/10/2021

  ο γιώργος είναι πιο ριζοσπάστης κι από τον …ρουβίκωνα.

  αλλά χρειάζεται κι μυαλό για να το αντιληφθεί αυτό κάποιος …

 3. Aν αρχίσουμε με το ποιός έφερε την διαδικασία , του να εκλέγεται ο κάθε αρχηγός πολιτικού κόμματος ( των μεγάλων κυρίως ) από την βάση των πολιτών που το απαρτίζουν, τότε πάλι επανερχόμαστε στον Γιώργο Παπανδρέου .
  Σ ´ ευχαριστούμε πρώην Προθυπουργε και πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ ! Για το 44% και την αυτόνομη διακυβέρνηση σου !
  Με την ευκαιρία , οικτήρουμε την διαγωγή αυτού που σε αντικατέστησε και μας πήγε σαν κόμμα στον6% μ
  ε τηΗν βοήθεια κάποιας Μιλένας Αποστολακη … θυμόσαστε ; Συναμαγνωστς μου ;

 4. Έτσι είναι, ν’ αγιάσει το στόμα σου κοπέλλα μου

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.