ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με στενή συνεργασία»

Δήλωση Γιώργου Α. Παπανδρέου στη συνάντηση του με τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου

Αγαπητέ Εκρέμ,

Είμαι πολύ χαρούμενος που σε ξανασυναντώ, αυτή τη φορά στην Κωνσταντινούπολη. Αγωνιζόμαστε από κοινού για δημοκρατία, ισότητα, αλληλεγγύη, βιώσιμη πράσινη ανάπτυξη και κοινωνίες χωρίς αποκλεισμούς.

Οι τεράστιες προκλήσεις στην περιοχή μας και στις χώρες μας, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με στενή συνεργασία.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε αυτήν την ανάγκη και να δράσουμε για την προώθηση μιας ειρηνικής συνύπαρξης και σχέσεων καλής γειτονίας.

Να συνεργαστούμε σε διαφορετικά επίπεδα για την αντιμετώπιση αυτών των σημαντικών ζητημάτων, όπως οι πανδημίες, η κλιματική αλλαγή, η αύξηση των τιμών της ενέργειας, η μετανάστευση.

Ο ρόλος των μητροπολιτικών πόλεων είναι πολύ σημαντικός σε αυτές τις προσπάθειες.

Οι πόλεις είναι από τη φύση τους εργαστήρια δημοκρατίας και συμμετοχής.

Πολιτικοί, τοπική αυτοδιοίκηση, επιχειρηματική κοινότητα, καλλιτέχνες και διανοούμενοι, ακαδημαϊκός κόσμος και μέλη της κοινωνίας των πολιτών μπορούν να είναι οι πρωταγωνιστές για μια αλλαγή παραδείγματος που θα ωφελήσει την περιοχή μας, τις χώρες μας, τους λαούς μας.

Την προηγούμενη φορά που συναντηθήκαμε συζητήσαμε επίσης τη σημασία της Ολυμπιακής Εκεχειρίας στην προώθηση της ειρηνικής κουλτούρας και των Ολυμπιακών αξιών στον κόσμο. Έτσι θεώρησα σκόπιμο να σας φέρω ένα ιδιαίτερο δώρο.

Ένα βιβλίο για την ειρήνη και τον αθλητισμό που ελπίζω ότι θα σας εμπνεύσει στις μελλοντικές σας προσπάθειες - ευχαριστώ πολύ για τη ζεστή φιλοξενία σου. 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ανεξίτηλη ενέργεια και ειρηνικές προτάσεις για συμπόρευση και συνεργασία σε δύσκολες περιστάσεις που Βρήκαν τις γείτονες χώρες και τους λαούς μας τα τελευταία χρόνια .
    Αν δεν είναι αυτό ανθρώπινο , προοδευτικό και Δημοκρατικό τι αλλο θα μπορούσαμε να τονίσουμε. Με τους όσους Δημοκράτες, ειρηνιστές και φίλους Τούρκους βλέπουν το θέμα ολόιδια ;
    Ποιός άλλος Έλληνας πολιτικός θα μπορούσε τα κινηθεί πάνω στις σχέσεις που δημιουργήθηκαν παλιά και που προσφέρει η μνήμη του Jem ;
    η φιλία του Λιβανελι και αυτή η αυθόρμητη του Δημάρχου της Πόλης
    Ε. Ιμάμογλου ;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.