ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επισήμως σε προεκλογική τροχιά το ΚινΑλ

«Επίδειξη δύναμης» και μηνύματα από τους υποψηφίους προέδρους

Σε προεκλογική τροχιά βρίσκεται και επίσημα πλέον το Κίνημα Αλλαγής, μετρώντας έξι υποψηφίους για την θέση του επικεφαλής του κόμματος, στον βαθμό τουλάχιστον που οι υπογραφές που συνόδευσαν τις υποψηφιότητες μέχρι και χθες το απόγευμα θα ‘περάσουν’ από τον έλεγχο και θα δώσουν το πολυπόθητο ‘εισιτήριο’ για την κούρσα στους ενδιαφερόμενους.

Στην πραγματικότητα, αυτό θεωρείται βέβαιο και κάπως έτσι ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την 5η Δεκεμβρίου και το στήσιμο της κάλπης. Ερώτημα τώρα παραμένει πόσοι εκ των έξι σήμερα υποψηφίων, μετά την αποχώρηση από την κούρσα του Βασίλη Κεγκέρογλου χθες, θα παραμείνουν σε αυτή μέχρι τέλους. Δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν ότι παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις των ίδιων, κάποιοι θα αναγκαστούν στην πορεία και υπό το βάρος ισχυρών πιέσεων να υπαναχωρήσουν. Στην πραγματικότητα ‘φωτογραφίζουν’ τον Χάρη Καστανίδη, τον Παύλο Γερουλάνο και τον Παύλο Χρηστίδη, οι οποίοι πάντως, ως αυτή την ώρα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι δεν θα κάνουν πίσω πριν από την 5η Δεκέμβρη.

Χθες, μετά τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Χάρη Καστανίδη, που είχαν καταθέσει τις απαιτούμενες υπογραφές από την προηγούμενη Παρασκευή, οπότε και έληγε αρχικά (σ.σ. πριν πάρει παράταση) η προθεσμία, σειρά είχαν ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Παύλος Γερουλάνος και ο Παύλος Χρηστίδης.

Σε μία επιχείρηση ‘επίδειξης δύναμης’, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, λίγες μόνο ώρες μετά από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του κατέθεσε 84 υπογραφές μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, ήτοι σχεδόν τις διπλάσιες από αυτές που χρειαζόταν. Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών από πολίτες που έχει ήδη ξεπεράσει τις 20.000, κάτι που δίνει δυναμική στο Κίνημα Αλλαγής, για αυτό και δεν σταματά ως διαδικασία από τους συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.

Τη δική του ‘επίδειξη δύναμης’ έκανε ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης που συνόδευσε την υποψηφιότητά του με 110 υπογραφές μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και 20.000 υπογραφές μελών του κόμματος. Στη δήλωσή του, επανέλαβε τα περί ανανέωσης που είναι όχι μόνο πολιτικό και κοινωνικό αίτημα, αλλά και βασική προϋπόθεση για την αναγέννηση του χώρου. «Το ζητούμενο σήμερα είναι η ενότητα, η διεύρυνση και η πολιτική αυτονομία της παράταξης. Για να μεγαλώσει, να δυναμώσει και να μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας», είπε μεταξύ πολλών άλλων, καλώντας όλους να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί του.

Για ένα ‘ωραίο ταξίδι’ που ξεκινά, μίλησε από την πλευρά του ο Παύλος Γερουλάνος, που κατέθεσε 6245 υπογραφές πολιτών από όλη την χώρα, οι οποίοι «θέλουν να δουν την προοδευτική παράταξη να γίνεται ξανά δύναμη ελπίδας», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Στην κατάθεση 7000 «τιμητικών», όπως τις περιέγραψε, υπογραφών, προχώρησε από την πλευρά του ο Παύλος Χρηστίδης, τονίζοντας ότι η υποψηφιότητά του θέλει να εκφράσει τις αγωνίες της νέας γενιάς για κοινωνική δικαιοσύνη και ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση και την εργασία, «για να σταματήσουμε να είμαστε η πρώτη μεταπολεμική γενιά που ζει χειρότερα από τους γονείς της», όπως χαρακτηριστικά είπε μεταξύ πολλών άλλων. Ο ίδιος στη δήλωσή του ενέταξε και τα δύο του συνθήματα για «restart» για τη μεγάλη Δημοκρατική και Προοδευτική Παράταξη, με όραμα και σχέδιο απέναντι στη συντήρηση, καθώς και για το ότι «είναι στο χέρι μας» να κάνουμε τα όνειρά μας πράξη.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Σε λίγες ημέρες είμαι βέβαιος, ότι οι «φανεροί» διεκδικητές της αρχηγίας στο Κίνημα Αλλαγής,
    για να πληρώσουν το καινό
    της αποχώρησης λόγω θεραπείας, που αφήνει η απουσία της κ. Φωτεινής Γεωργίου Γεννηματά .
    θα ξαναενωθουν πίσω
    από την διεκδίκηση του ανδρός του 44@% που κατάστρεψε ο Βαγγέλης Βενιζέλος .
    Οι πιό πολλοί με τις δυνάμεις της πεντακάθαρης και προοδευτικής λύσης που μας προσφέρει η προσέλευσης και ενεργοποίησης και σε αυτον τον τομέα ( γιατί ποτέ δεν απουσίασε από τα προβλήματα ο νυν Βουλευτης , πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Συντηριτης´ του Ιδρύματος Ανδρέας Γεωργίου Παπανδρέου, συνεχιστής του Συμποσίου. Της Σύμης)

    https://www.protothema.gr/greece/article/1142035/sto-lagonisi-to-23o-subosio-tis-sumis/

    Και όλων των άλλων ασχολιών του με την πολιτική και κυρίως την καταπολέμηση της Κλιματικής Αλλαγής που
    Πλήττει ολοκληρο τον Πλανήτη μας.
    Ο μελλοντικός μας πρόεδρος και αρχηγός του Κινήματος Αλλαγης´ Γιώργος Παπαβδρέπου,ποτέ δεν σταμάτησε να εργάζεται για την πρόοδο και τις Αλλαγές που χρ3ιαζεται η κοινωνία μας .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.