ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελία Ανηλίκων

Γλυκά Νερά: Σήμερα η οριστική απόφαση για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Η Εισαγγελία Ανηλίκων είχε δώσει την προσωρινή επιμέλεια της μικρής Λυδίας, στην οικογένεια της μητέρας της, Καρολάιν και σήμερα (7/10) αποφασίζεται η οριστική επιμέλεια του μωρού.

Η κόρη της Καρολάιν μετά τη δολοφονία της μητέρας της ζει στην Αλόννησο μαζί με τη γιαγιά και τον παππού της. Μάλιστα, η Εισαγγελία Ανηλίκων με απόφαση της στις 28 Ιουνίου είχε αποφασίσει να δώσει την προσωρινή επιμέλεια της μικρής Λυδίας στους γονείς της Καρολάιν, ενώ είχε αφαιρεθεί η γονική μέριμνα από τον κατηγορούμενο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Σύμφωνα με την εισαγγελική διάταξη, οι γονείς του πιλότου είχαν το δικαίωμα να επισκέπτονται τη μικρή Λυδία 5 ημέρες το μήνα στον τόπο όπου διαμένει, δηλαδή την Αλόννησο, μεταξύ των ωρών 10 το πρωί με 2 το μεσημέρι.

Πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστό πως οι γονείς του συζυγοκτόνου δεν πρόκειται να διεκδικήσουν την συνεπιμέλεια της μικρής Λυδίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την ομολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ότι δολοφόνησε την Καρολάιν, η αρμόδια εισαγγελέας ανηλίκων είχε εκδώσει διάταξη με την οποία ανέθετε την προσωρινή επιμέλεια της μικρής στους γονείς της Καρολάιν. Παράλληλα, με την εισαγγελική διάταξη είχε αφαιρεθεί η γονική μέριμνα από τον 33χρονο πιλότο. «Η συγκρότηση του χαρακτήρα του (σ.σ. κατηγορούμενου), η οποία υποδηλώνει άτομο παντελώς στερούμενο ηθικών αναστολών και η προαναφερθείσα εγκληματική συμπεριφορά του, δύνανται οπωσδήποτε να επηρεάσουν την ψυχική και ηθική διάπλαση του τέκνου του, το οποίο όπως προελέχθη έχει ήδη θυματοποιήσει…», ανέφερε στη διάταξή της για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο η εισαγγελέας και αναφερόμενη στη διάπραξη της δολοφονίας της Καρολάιν από τον ίδιο -η οποία στέρησε από τη μικρή Λυδία τη μητέρα της- σημείωνε: «Επιχείρησε (σ.σ. ο κατηγορούμενος) ενέργεια που αντιστρατεύεται το συμφέρον του τέκνου του και ειδικότερα κατέλυσε την σχέση μητέρας-κόρης, θανατώνοντας την μητέρα της ανήλικης και ματαιώνοντας ωσαύτως οριστικά την δυνατότητα εδραίωσης του τόσο σημαντικού για τη ζωή και την ανέλιξη αυτής, συναισθηματικού δεσμού».

Μάλιστα, η εισαγγελέας ανηλίκων στη διάταξη της έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι ο κατηγορούμενος είχε φτάσει να χρησιμοποιήσει ως μέρος της σκηνοθεσίας που είχε στήσει για να συγκαλύψει αρχικά την ενοχή του, ακόμη και το ανήλικο παιδί του. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η εισαγγελέας ο κατηγορούμενος τοποθέτησε το ανήλικο τέκνο του «επάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας του, μέχρι την άφιξη της Αστυνομίας, ως μέρος της σκηνοθεσίας τόπου θανατηφόρας ληστείας, καθιστώντας και αυτό ωσαύτως θύμα εγκλήματος ενδοοικογενειακής βίας».

Η εισαγγελέας με τη διάταξη της είχε κρίνει ως καταλληλότερο το περιβάλλον της για να βρίσκεται η μόλις ενός έτους Λυδία, αυτό Αλοννήσου, δίπλα στους παππούδες της από την πλευρά της μητέρας της. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη διάταξή της η εισαγγελική λειτουργός, το περιβάλλον στο νησί θα είναι πιο ήρεμο, αφού εξασφαλίζεται και η αναγκαία απόσταση από τον τόπο που θα εξελιχθεί η δίκη του πατέρα της.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.