ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Η ΔΙΑΔΟΧΗ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...

Το Κέντρο, η σοσιαλδημοκρατία, η κεντροαριστερά, οι μεταρρυθμιστές όπως και να βαφτίσει κάποιος τον λεγόμενο μεσαίο χώρο, που σήμερα εκπροσωπείται από το ΚΙΝΑΛ, χρειάζεται;

Είναι απαραίτητο στην πολιτική και κοινωνική αντιπαράθεση, αλλά και ευρύτερα στο δημόσιο βίο και την ισορροπία συμφερόντων, να έχουν κομματική έκφραση οι προοδευτικοί πολίτες;

Μήπως θα πρέπει να πάμε σε έναν ισχυρό δικομματισμό που να έχει -όπως στην Μεταπολίτευση και μέχρι να έλθουν η οικονομική κατάρευση και τα μνημόνια- ως χαρακτηριστικά την πόλωση και την οξεία αντιπαράθεση; Τι από τα δύο χρειάζεται η χώρα;

Όχι οι κομματικοί γραφειοκράτες και οι εξουσιολάγνοι, αλλά η χώρα.

Αν το μέλημα είναι η πατρίδα και οι πολίτες της τότε τα όσα τεκταίνονται στο ΚΙΝΑΛ έχουν ενδιαφέρον.

Αν απλώς το πρόβλημά τους είναι ν' αλλάξει βάρδια η κομματική ηγεσία και στη θέση των "γεννηματικών" να πάνε οι "ανδρουλακικοί" ή οι "λοβερδικοί" τότε η ψηφοφορία για την αντικατάσταση της Φώφης Γεννηματά είναι μια εσωτερική και εν πολλοίς μίζερη υπόθεση που αφορά ελάχιστους πέραν της Χαριλάου Τρικούπη.

Αν στις προτεραιότητες βρίσκονται η παραγωγή πλούτου και η δίκαιη κατανομή του, η άμβλυνση των ανισοτήτων και η υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, η αντιμετώπιση των απειλών που παράγουν η οικονομική και κλιματική κρίση, η μετανάστευση, η τουρκική επιθετικότητα, ο ευρωπαϊκός μετεωρισμός και οι διεθνείς γεωπολιτικές ανακατατάξεις, τότε ναι, το μεταρρυθμιστικό κέντρο και η προοδευτική κεντροαριστερά, οι φωνές της σύνεσης, της συννενόησης και της συναίνεσης, έχουν λόγο ύπαρξης και μάλιστα πολύ σημαντικό.

Και οπωσδήποτε σε μεγαλύτερα ποσοστά από αυτά που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις.

Επιπροσθέτως, η ενίσχυση του λεγόμενου τρίτου πόλου πέραν του να δρα σταθεροποιητικά στο πολιτικο-κομματικό σύστημα, εξορθολογίζει και καταπραΰνει τον λεγόμενο κοινωνικό πόλεμο, βοηθά στην ανάπτυξη της υγειούς επιχειρηματικότητας, ενώ ενδυναμώνει και το λεγόμενο εθνικό μέτωπο στα θέματα άμυνας και διπλωματίας.

Το ουσιαστικό ερώτημα λοιπόν στο οποίο καλούνται να απαντήσουν τα μέλη και οι φίλοι του ΚΙΝΑΛ και του ιστορικού ΠΑΣΟΚ είναι: Η διαδοχή της Φώφης Γεννηματά, όπως έχει δρομολογηθεί, συμβάλλει και πως στην επίτευξη των ανωτέρω προϋποθέσεων και χαρακτηριστικών;

Η εκλογή ενός εκ των Ανδρουλάκη, Καστανίδη, Λοβέρδου (η σειρά είναι αριθμητική) ή κάποιου άλλου, όπως ο Γερουλάνος, ο Kεγκέρογλου, ενδεχομένως ο Χρηστίδης, ο Χριστοδουλάκης (για να αναφερθώ στα ονόματα που λέγονται και γράφονται, ως ενδιαφερόμενα για τη θέση του αρχηγού) είναι αυτό που χρειάζεται σήμερα ο λεγόμενος κεντρώος χώρος;

Μπορεί η εκλογή κάποιου εξ αυτών να διασφαλίσει τουλάχιστον την ενότητα του ΚΙΝΑΛ και την σοβαρή κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση;

Να τη διασφαλίσει και όχι τι δηλώνει ο καθένας εξ αυτών για να γίνει ο εκλεκτός της κομματικής βάσης.

Μπορεί; Ή μήπως θα ενισχυθούν οι κεντρόφυγες τάσεις χωρίς να αποκλείονται ακόμη και διασπάσεις, που θα τελειώσουν οριστικά το ΚΙΝΑΛ;

Τα ανωτέρω είναι ερωτήματα που υπάρχουν στο νου και τη γλώσσα των προοδευτικών ανθρώπων και της πλειονότητας των στελεχών του ΚΙΝΑΛ.

Και τα οποία είναι λογικό να γίνονται πιο έντονα από τη διάθεση αρκετών, όπως φαίνεται, να γίνουν αρχηγοί.

Ας είμαστε ειλικρινείς: Η πληθώρα υποψηφίων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ εκτός των άλλων δείχνει και ότι τα στελέχη του κόμματος, πέραν της φιλοδοξίας τους, δεν θεωρούν -μετά την αναγκαστική αποχώρηση της Φώφης- τους τρεις υποψηφίους ικανούς ή έστω καλύτερους από τους ίδιους για το προεδρικό αξίωμα.

Η αλήθεια είναι ότι η Φώφη Γεννηματά παρά τη γκρίνια για τη δημοσκοπική καθήλωση κατάφερε τουλάχιστον να μην διαλυθεί το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ.

Ο προκάτοχός της Ευάγγελος Βενιζέλος της το κληροδότησε στο 4% (Ιανουάριος 2015) και αυτή το πήγε στο 6% (τον Σεπτέμβριο) και στις τελευταίες εκλογές (Ιούλιος 2019) στο8%.

Μικρό, λίγο, μίζερο; Ναι, αν σκεφτούμε τα σαραντάρια και σαρανταπεντάρια των Παπανδρέου και Σημίτη.

Επίσης, η Φώφη κατάφερε να μην προσδεθεί το ΚΙΝΑΛ στο άρμα της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ας είμαστε ειλικρινείς: Μόλις ανακοινώθηκε η ασθένεια της Φώφης και η αποχώρησή της από την διαδικασία εκλογής ηγεσίας τρία πράγματα αυτομάτως ήρθαν στο μυαλό όλων, ανεξαρτήτως αν είναι ψηφοφόροι ή όχι του ΚΙΝΑΛ.

Το πρώτο, "τι θα κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου;".

Το δεύτερο, "ποιός θα εκπροσωπεί το ΚΙΝΑΛ στη Βουλή" -και ιδίως σε συζητήσεις επιπέδου αρχηγών- σε περίπτωση που εκλεγεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος είναι ευρωβουλευτής και κατά δήλωσίν του θα παραμείνει ακόμη κι αν εκλεγεί στις Βρυξέλες μέχρι να γίνουν εκλογές.

Το τρίτο, θα γίνει το ΚΙΝΑΛ, σε περίπτωση εκλογής Λοβέρδου, "παράρτημα" της ΝΔ;

Μπορεί αυτά να αδικούν τον Λοβέρδο ή τον Ανδρουλάκη, αλλά όποιον και να ρωτήσεις η (εδραία) πεποίθηση του αυτή είναι.

Επίσης, υπάρχει ένα ακόμη θέμα: Για δύο μήνες το ΚΙΝΑΛ στη Βουλή θα είναι ακέφαλο;

Θα έχει η κοινοβουλευτική του ομάδα αρχηγό;

Στις συζητήσεις σε επίπεδο αρχηγών θα συμμετέχει η Φώφη;

Υπάρχει κάποιος άλλος που να μπορεί να σταθεί με αξιώσεις σε αυτό τον ρόλο;

Υπάρχουν τρία πρόσωπα, οι ικανότητες των οποίων δεν αμφισβητούνται.

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου και ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δυστυχώς, οι δύο (Σημίτης, Βενιζέλος) είναι εκτός ενεργούς πολιτικής και, τουλάχιστον μέχρι τώρα, ο δεύτερος δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να εμπλακεί στις διεργασίες που συντελούνται στο "ΚΚΕ του Κέντρου", όπως αποκαλεί το ΚΙΝΑΛ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι βουλευτής και εκ των πραγμάτων έχει ευθύνη απέναντι στην παράταξή του (και στην οικογενειακή του παράδοση που έχει δώσει τρεις πρωθυπουργούς στη χώρα) να ξεκαθαρίσει τι πρόκειται να πράξει.

Θα αποδεχθεί την ιστορική ευθύνη ή θα προτιμήσει να παραμείνει βουλευτής Αχαΐας;

Θα προτιμήσει να συνεχίσει να είναι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ή θα πρωταγωνιστήσει στην αναδιοργάνωση της Προοδευτικής Παράταξης;

Η αλήθεια είναι ότι διάφοροι, από την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση, τα Μήντια, ακόμη και από το κόμμα του θα επιχειρήσουν να τον πλήξουν με το επιχείρημα ότι έβαλε τη χώρα στα μνημόνια.

Το επιχείρημα είναι ξεπερασμένο και εύκολο στην απάντηση αφ' ης στιγμής και ο Αντώνης Σαμαράς (ΝΔ) και ο Αλέξης Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) συνέχισαν τον μνημονιακό δρόμο, ενώ ο ένας μετά τον άλλο οι ευρωπαίοι ηγέτες, με πρώτη την Μέρκελ, ομολογούν ότι "ήταν λάθος η σκληρή στάση έναντι της Ελλάδος".

Αναμφίβολα, εφόσον υπάρξει υποψηφιότητα Παπανδρέου αλλάζουν όλα στην εκλογή ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ.

Και φυσικά τροποποιούνται οι γενικότεροι όροι του πολιτικού παιχνιδιού, εφόσον ο πρώην πρωθυπουργός τεθεί επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

Τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση θα αναγκαστούν, εκ των πραγμάτων, να αλλάξουν γνώμη για τις πολιτικές εξελίξεις.

Και θα δυσκολευτούν.

Μπορεί τα ποσοστά δυσαρεστημένων ψηφοφόρων του πρώην ΠΑΣΟΚ που θα φύγουν από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και θα επιστρέψουν στο ΚΙΝΑΛ να μην είναι μεγάλα, αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να επαναπατρίσει απογοητευμένους ψηφοφόρους του ιστορικού ΠΑΣΟΚ και να καταστήσει τη Χαριλάου Τρικούπη ξανά ισχυρό, έστω και τρίτο παίχτη, στο πολιτικό παιχνίδι.

Η Φώφη Γεννηματά μπορεί να μην έδωσε στο ΚΙΝΑΛ αίγλη, το κράτησε όμως ζωντανό.

Έχει ευθύνη για τη διαδοχή της και πρέπει να την αναλάβει με τον τρόπο που θεωρεί ως τον πλέον πρόσφορο.

Ιστορική ευθύνη έχει και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Όχι επειδή διάφοροι, συνεργάτες του, φίλοι ή προοδευτικοί ψηφοφόροι θέλουν να επιστρέψει, αλλά επειδή ενδεχομένως είναι αυτός, που στη σημερινή συγκυρία και από το διαθέσιμο πολιτικό προσωπικό μπορεί να συμβάλλει στην ανασυγκρότηση της Προοδευτικής Παράταξης.

Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να τον υποχρεώσει να αλλάξει τις προτεραιότητες της ζωής του, όμως αν το ΚΙΝΑΛ/ ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές ναυαγήσει ή ακόμη χειρότερα αν διασπαστεί είναι λογικό κάποιοι να τον κατηγορήσουν: "Γιώργο, μπορούσες να σώσεις το ΚΙΝΑΛ και δεν το έκανες".

Δεν ξέρω αν αυτό είναι αρκετό, αλλά σίγουρα το όνομα των Παπανδρέου, αλλά και η (θεσμική, διεθνής, μορφωτική, ιδεολογική) υπεροχή του Γιώργου αποτελούν πλεονέκτημα.

Όχι μόνο για την ενότητα του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, αλλά και στρατηγικά για την αναγέννησή του.

Είναι μια ιστορική ευθύνη, την οποίαν ο Γιώργος, εάν δεν την αναλάβει, χρειάζεται να την αιτιολογήσει επαρκώς...

36 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Καλύτερη επιβράβευση για την στάση , την κριτική μου σε ορισμένους πολιτικούς μας, ή την συμπαράσταση και τους επαίνους μου σε άλλους που τ´αξιζουν για την πατριωτική τους θέση και το ήθος τους δυστυχώς ή ευτυχώς δεν περιμενω , παρά από την αντίδραση των γνωστών τρόλς.
    Δεν θα μπορούσα να εισπράξω κάτι καλύτερο απο την μήνι και τις βρισιές των ακροδεξιοαριστερων ναζί ή,
    των σταλινικών τρόλς του σάιτ .
    Ναι ! Τους ξερετε καλά !
    Την Μαργαρίτα Βερυκιου από την Ζάκυνθο και την/τον ! Μπιπ , μπιπ , μπιπ FEMA
    Από μπιπ Μπιπ , μπιπ….
    Δεν χρειαζονται ονόματα και μέρη η προπαγάνδα και ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ !

  2. Μπόγδη μεγαλύτερος φασίστας από εσένα δεν υπάρχει εδώ μέσα. Κάνεις το μαύρο σε άσπρο για τα εγκλήματα του ολετήρα Ααρών Αβουρή. Υποστηρίζεις έναν ξεφτιλισμένο πολιτικό που μόνο δεινά φόρτωσε στην Ελλάδα. Την έκλεψε, την πρόδωσε, την ταπείνωσε και την ξεπούλησε. Σε όλους μας είναι γνωστά τα εγκλήματα που έκανε αυτή η Εβραϊκή μαϊμού. Μόνο εσύ κάνεις ότι δεν τα βλέπεις γιατί είσαι μπετόβλακας. Καληνύχτα φασίστα και όνειρα γλυκά. Και τα χέρια έξω από την κουβέρτα για να μην δεις ονειρώξεις ότι έχει το ΚΙΝΑΛ ποσοστό 44%.

  3. Όλα αυτά τα χρόνια που παρακολουθούμε τον εξαίρετο κύριο Θ.Τ
    ( από την εποχή ΠΡΟΤΑΓΚΟΝ ακόμη ) βγαινουμε σοφότεροι
    με τις παρατηρήσεις του κάθε φορά .
    Αυτό το « ,,,,. Οσοι τον υπονόμευσαν/μεύουν ή/και τον αποσιώπησαν/σιωπούν. Πρώτα πρέπει να πάνε στην μπαντα οι βενιζελισαντες και βενιζελοσιωπήσαντες
    και ΜΕΤΑ, θα σηκωθούμε ΠΟΛΛΟΙ «από τον καναπέ»
    Μου άρεσε πάρα πολύ !

  4. Μαργαρίτα Βερύκιου από Ζάκυνθο , την οποία. Ντροπιάζεις,
    μέ τον φασιστικό και Χρυσαυγήτικο υβριστικό σου τρόπο, ή
    με φαύλα “πολιτικά επιχειρήματα “ σαν το ΧΟ στις πολιτικές μας ταυτότητες
    Και το
    «.. Ούτε μια τρίχα από τα τέτοια του ( Κώστα Καραμανλή )
    δεν είσαι εσύ και η συμμορία του ΠΑΣΟκΚ.»
    Έρχεσαι να πιστοποιήσεις.
    Τι είσαι και τι πρεσβεύεις .
    Εγώ αντιθέτως όταν κρίνω τον Κωστακαραμανλισμο και τα αλλα στραβά της ακροδεξιοαριστερας Σήμερα,
    ή τον κ,κ τον μικρό και καταστρεπτικό σε όλους τους τομείς που καταπιάστηκε η κυβέρνησης του ,,,,
    Ναι θυμώνω για τα πεπραγμένα του,
    Μέχρι σήμερα δυστυχώς ,
    νέμεται το κράτος μας σαν άχρηστος και μουγγός βουλευτής ,
    Ακόμη υπάρχει και διαπομπεύει το σημερινό πολιτικο δίπολο της κορυφής, διτυρώντας έτσι την ασυλία του .
    Αναλύω λοιπόν , τα χρέη και τα ελλείμματα από αυτόν που μας χρεοκόπησε …. Εκτός από τα βατοπέδια του…
    Αφήνω σε σένα μια και είσαι επιφ@νης ΧΟ να μας πεις για τον βίο και την πολιτεία του εκτός από τις «τρίχες του »
    Μαργαρίτα Βερύκιου από Ζάκυνθο ,
    την οποία. Ντροπιάζεις ,

  5. Θα πρέπει να τελειώνουμε με τον φασισμό του Μπόγδη εδώ μέσα. Μαγάρισε το σαιτ τόσο καιρό με τις αλητείες που γράφει. Έχει αγιοποιήσει τον δολοφόνο της Ελλάδας τον Κώστα Σημίτη και τον Τζέφρι Μινέικο Παπανδρέου που μας έριξε στους Εβραίους του ΔΝΤ. Τέρμα ο τυφλός φασισμός του κλεπτοδοκράτη Μπόγδη. Μέχρι εδώ.

  6. Δεν φταίει το ipad της Apple Μπόγδη για τα λάθη που κάνει καθημερινά και για τις μπούρδες που καθημερινά γράφεις εδώ μέσα. Ένα απαύγασμα μ@λακίας και καθεστωτισμού είναι αυτά που γράφεις εδώ μέσα. Το μυαλό σου έχει γίνει κουρκούτι. Πότε θα το καταλάβεις επιτέλους ραμολιμέντο του κλεφτοπασοκ; Καλό Σαββατοκύριακο.

  7. Θ.Τ. 23:22 15/10/2021

    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Κε Φελνίκο έχει ιστορική ευθύνη και Π Ε Ρ Γ Α Μ Η Ν Ε Σ σωτηρίας της χώρας ΚΑΙ του χώρου ο ΗΓΕΤΗΣτου χώρου ΓΑΠ. Μήπως έχουν όμως παράλληλα και ιστορική ( επιεικώς ) ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ κάμπόσοι wanabe πρόεδροι/νρχηγίσκοι ? Οσοι τον υπονόμευσαν/μεύουν ή/και τον αποσιώπησαν/σιωπούν. Πρώτα πρέπει να πάνε στην μπαντα οι βενιζελισαντες και βενιζελοσιωπήσαντες και ΜΕΤΑ, θα σηκωθούμε ΠΟΛΛΟΙ «από τον καναπέ» . ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΠ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΤΙΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ.

  8. Μπόγδη η ουσία των πραγμάτων δεν αλλάζει. Είσαι ένας φασίστας του κλεφτοπασόκ που λήστεψε και χρεοκόπησε την χώρα. Και άσε τον κοψιδοφάγο που λες. Ούτε μια τρίχα από τα τέτοια του δεν είσαι εσύ και η συμμορία του ΠΑΣΟΚ. Με αυτά που γράφεις το διεφθαρμένο απόκομμα του ΠΑΣΟΚ θα δώσει μάχη με τον Βαρουφάκη για να μπει στην Βουλή. Η ζημιά που κάνεις στο κόμμα σου και στην βαριά άρρωστη Φώφη είναι ανυπολόγιστη. Καλό βράδυ κατρουλή και άναβε κανένα φως πριν πας στην τουαλέτα για να κάνεις το χοντρό σου και να στκεφτείς τις μπούρδες που αραδιάζεις εδώ μέσα. Ρεντίκολο.

  9. Οκ 21:41 15/10/2021

    Βλέπω αρκετούς να εκφράζουν ευσεβείς πόθους… Ακόμα κι να κερδίσει ο Γιώργος τι νομίζετε ότι θα γίνει στις εθνικές εκλογές;
    Πολύς κόσμος τον έχει ταυτίσει με το μνημόνιο (αδίκως).
    Ο Γιώργος πρέπει να διαλύσει το κιδησο κι να στηρίξει τον υποψήφιο που θα δεσμευτεί στην επαναφορά του ΠΑΣΟΚ.
    Ο ίδιος έχει πράξει το καθήκον του απέναντι στη χώρα με υψηλό τίμημα.

  10. Kovalda 20:15 15/10/2021

    ΔΕ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΝΙΚΟΛΑ…ΤΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΕΣ; ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΣΕ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ.
    ΔΡΑΣΗ ΔΡΑΣΗ – ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ!!
    ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΕΡΑΤΑ : «ΜΕ ΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ Μ’ ΟΝΕΙΡΟ», αυτό να του πεις!!!

  11. FEMA 19:52 15/10/2021

    ΜΠΟΓΔΗ (ΜΠΟΤΣΗ)

    ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

    ΣΕ ΚΥΡΙΕΥΣΕ Ο ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΙΛΑΣ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ 44% ΚΑΙ 54% !!

    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ…ΑΥΡΙΟ ΠΑΛΙ..ΜΕ ΥΓΕΙΑ

    ΚΑΙ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Ο…ΓΙΩΡΓΟΣ !!

  12. Εγώ ήμουν πιοτό πανω ο Δημοσθένης Μπόγδης .
    Από το I-pad Απο το οποίο γράφω όλα μου τα σχόλια μου ξεφεύγουν πολλά λάθη .
    Σας ευχαριστώ που με συγχωρείτε κάθε φορά !

  13. Πράγματι κ. Φελέκη ,
    Το άρθρο σου σε τούτη την πολύ κρίσιμη καμπή των γεγονότων , ίσως γίνει απαρχή για τους Δημοκρατικα σκεπτόμενους και πράττοντες με υπόληψη , ήθος και ευγενικό πολιτικό ήθος., τους τίμιους ενεργούς πολίτες που χωρίς προσωπικά ανταλλαγματα. Ενδιαφέρονται για την πρόοδο του τόπου μας.
    Θα πυκνώσουν ελπίζω εγώ την ταξη των ενεργών και Δημοκρατών πολιτών αντι να ασχολούνται. Με τις παρέες τους του f/b όπου προσπαθούν. Να κάνουν κήρυγμα στα μέλη της χωροδείας της εκκληδιας τους .
    ΕΛατε Και από δω φίλοι μου να δείξουμε στα ακροδεξιοαριστερα τρόλς σαν τη Μαργαρίτα και την FEMA , oότι μη καλύτερη λύσης για την χώρα μας εδώ λ που β4ισκαρται εινα
    Αναλάβει ο Γιώργος Παπανδρέου την Αχηγια συπτο ΚΙΝΗΜ αλλαγής. Με σκοπό να το παει στην #ξιωματικη Αντιπολιτεθυση. Στις πρωυπτες εκλογές και στις δ3υτερες να πιάσει Μάλι το 44%. Των ψήφων. Για το προπδ3υτικο Σοσιαλιστικό Κέντρο που θα ΔΥ εργάζεται μόνον με οποίους θέλουν το γενικό καλο του τόπου μας και όχι τα ειδικα συμφέροντα .

  14. Θεωρώ αυτή την ανάλυση ως την πιο ολοκληρωμένη που έχει ακουστεί!!!
    Είναι βαθιά πολιτική!!! Δίχως προσωπικές αιχμές!! Αντικειμενική!!! Με πολιτική προοπτική!!! Επιβάλλεται πιστεύω Η Επιστράτευση, Ή παρέμβαση και πρωτοβουλία του ΓΙΏΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΈΟΥ

  15. Εγώ λέω να βάλει και θα το κερδίσει πανηγυρικά. Το άρθρο του Φελέκη έχει κάνει πάταγο και έχει κινητοποιήσει πολλούς και παλιούς πασοκους, όπως εμένα που είχα απογοητευθεί. Λυπάμαι ειλικρινά για τη Φωφη, όμως τώρα όλοι περιμένουμε το ναι του Γιώργου για να ξεκινήσουμε να γίνουμε και πάλι μεγάλο κόμμα.

  16. Οκ 14:32 15/10/2021

    Εγώ που είμαι φουλ παπανδρεικός λέω καλύτερα να μην βάλει υποψηφιότητα.
    Δεν θα εκλεγεί, θα διχάσει (κακώς) το ΚΙΝΑΛ κι στο τέλος θα απωλέσει το κύρος του.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.