ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΣΤΟ ΚΙΝΑΛ...

1. Πριν ο Γιώργος Παπανδρέου εκδηλώσει την πρόθεση του να είναι υποψήφιος είναι λογικό όλοι οι υποψήφιοι αρχηγοί να δηλώνουν ότι συνεχίζουν. Θα ήταν βλακώδες να αποσυρθούν με βάση πληροφορίες, εικοτολογίες και σενάρια. Εξάλλου ο Γιώργος στις συναντήσεις που είχε μαζί τους δεν το ζήτησε.

2. Αν κάποιος αποσυρθεί θα το μάθουμε μετά την γνωστοποίηση της υποψηφιότητας του πρώην πρωθυπουργού. Κάποιοι θα συνεχίσουν, κάποιοι όχι. Προφανώς θα μετρήσουν τον κίνδυνο είτε να βρουν στην κάλπη λιγότερες ψήφους από τις υπογραφές που συνοδεύουν την υποψηφιότητά τους είτε να δουν αρκετούς εκ των υποστηρικτών τους να αποσύρουν την υπογραφή τους υπέρ του Γιώργου.

3. Ο Χάρης Καστανίδης και ο Παύλος Γερουλάνος που θεωρούνται (και είναι) στον κύκλο των φίλων του Γιώργου θα αντιμετωπίσουν κι ένα επιπλέον πρόβλημα: Σε περίπτωση που μείνουν στην κούρσα και στερήσουν δυνάμεις από τον ΓΑΠ μπορεί κάποιοι να τους κατηγορήσουν για πολιτική ιδιοτέλεια, ειδικά αν τα ποσοστά τους είναι χαμηλά και επιβεβαιώσουν την εδραία πεποίθηση της πλειονότητος ότι οι υποψηφιότητές τους για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ έχουν ελάχιστες πιθανότητες ευδοκίμησης.

4. Η υποψηφιότητα Ανδρουλάκη πέραν της ένστασης αρκετών ότι δεν μπορεί ο αρχηγός του κόμματος να βρίσκεται στις Βρυξέλες, να μην παρίσταται σε κρίσιμες συνεδριάσεις της Βουλής, να απουσιάζει από τις συζητήσεις σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, να μην μπορεί να καταθέσει επίκαιρες ερωτήσεις στον πρωθυπουργό, παρουσιάζει και το εξής μειονέκτημα: Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ γίνεται όμηρος της βούλησης του πρωθυπουργού. Αν ο Μητσοτάκης αποφασίσει οι εκλογές να γίνουν στο τέλος της τετραετίας τότε για 18 μήνες η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ δεν θα έχει αρχηγό και θα πρέπει να ορίζεται εκ περιτροπής κάποιος, κάτι που δεν συνάδει με την εικόνα σοβαρού κόμματος.

5. Ο Ανδρέας Λοβερδος κατάλαβε, όμως αργά, το λάθος, να έχει καταγραφεί ως ο "φιλοδεξιός της παρέας" και προσπαθεί τώρα να σηκώσει όσο μπορεί πιο ψηλά τους αντικυβερνητικούς τόνους. Δεν είναι σίγουρο ότι η στροφή αυτή θα αποδώσει αφού εκλαμβάνεται ως αναγκαστική κίνηση στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η υποψηφιότητα Παπανδρέου. Πάντως όσοι τον συνεβούλευσαν να πάει στο Καλέντζι και να αποτίσει φόρο τιμής στον Ανδρέα Παπανδρέου μάλλον του έκαναν κακό αφού οι περισσότεροι το θεώρησαν ως αμυντική κίνηση απέναντι στον γιό του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, τον Γιώργο.

6. Ένα ενδιαφέρον επίσης στοιχείο είναι ότι σε περίπτωση που ηττηθούν οι Λοβέρδος και Ανδρουλάκης θα πρέπει λογικά να συνηθίσουν στην ιδέα ότι οι αρχηγικές τους φιλοδοξίες εξαντλήθηκαν. Θα είναι και για τους δύο η δεύτερη ήττα τους ως υποψήφιοι αρχηγοί. Ο πρώτος έχασε το 2015 και ο δεύτερος το 2017. Και οι δύο από την Φώφη Γεννηματά. Βέβαια, ποτέ μην λες ποτέ. Είναι όμως δύσκολο κάποιος μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες να διεκδικήσει για τρίτη φορά την ηγεσία ενός κόμματος. Κάποιος θα το έλεγε και εμμονικό.

7. Ο Γιώργος Παπανδρέου με την τακτική που ακολούθησε κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω του το ενδιαφέρον, αφήνοντας στη σκιά τους άλλους δελφίνους. Όλοι προσπαθούσαν να μαντέψουν τι θα κάνει. Τα σενάρια, οι φήμες, οι "πληροφορίες", έδιναν και έπαιρναν. Όλη η διαδοχή της Φώφης Γεννηματά επικεντρώθηκε στο τι θα κάνει ο Γιώργος. Η εκλογική διαδικασία για τον επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη από αδιάφορη έγινε αντικείμενο συζητήσεως σχεδόν όλων.

8. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι έπρεπε την υποψηφιότητά του να την ανακοινώσει χθες, 18 Οκτωβρίου, επέτειο των 40 χρόνων από την πρώτη και μεγαλειώδη νίκη (με 48%) του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου το 1981. Προφανώς ο πρώην πρωθυπουργός δεν ήθελε να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι προσπαθεί να εκμεταλλευθεί υπέρ του το γεγονός. Ούτε ήθελε να προκληθούν αντιδράσεις ή να υπάρξουν αντιπαραθέσεις ανήμερα της επετείου της "Αλλαγής" στην οποίαν πρωταγωνιστεί μεν ο πατέρας τους, αλλά ανήκει στο σύνολο της Προοδευτικής Παράταξης.

9. Επίσης ένας από τους λόγους που ο Γιώργος δεν έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του είναι, σύμφωνα με όσα μεταφέρουν συνομιλητές του, επειδή περίμενε να εξέλθει η Φώφη από το νοσοκομείο για να μην υπάρξουν αρνητικά σχόλια κάτι που προς έκπληξη όλων -και πρωτίστως των λεγόμενων γεννηματικών- δεν έλαβε υπόψιν του ο Παύλος Χρηστιδης. Και φυσικά επειδή ήθελε να ολοκληρώσει τον κύκλο των επαφών με τους έξι υποψήφιους, κίνηση που ενίσχυσε το αρχηγικό του προφίλ.

10. Σήμερα, Τρίτη, θα βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, προσκεκλημένος του δημάρχου της Ιμάμογλου και του φημισμένου συνθέτη και φίλου της Ελλάδας Λιβανελί. Από αύριο το απόγευμα μέχρι και την Πέμπτη το μεσημέρι έχει όλο το χρόνο να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του. Με λόγο προσανατολισμένο στο μέλλον επειδή "η ριζική αλλαγή της χώρας, παραμένει ανολοκλήρωτο διακύβευμα" και γιατί χρειάζεται μια "Προοδευτική Παράταξη που θα ανταποκριθεί αποτελεσματικά, με όραμα και ρεαλισμό, στο ιστορικό της χρέος". Όπως χρόνο έχουν τα στελέχη των κοινωνικών φορέων να δώσουν στη δημοσιότητα το κείμενο στήριξής του, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής να εκφραστούν υπέρ του και οι πυρήνες των φίλων του, που συγκροτούνται καθ' άπασαν την επικράτεια, να εκφράσουν στο πρόσωπό του την υποστήριξή τους...

58 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. FEMA 0:00 25/10/2021

    ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ….ΚΑΤΡΟΥΛΙΤΣΑ -ΜΠΟΓΔ-ΑΝΕ

    ΑΕΡΑ, ΠΑΤΕΡΑ–ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΘΟΝΤΑΝ!!

    ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ-ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΙΝΑΛ

    ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ -ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ-ΑΦΟΥ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΜΕ

    ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ??

    ΜΗΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟΣ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙΟΝ

    ΤΟΥΤΟ?

    Η ΜΗΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΕ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ,ΠΟΥ ΘΑ

    ΓΙΝΟΥΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΣΑΣ -ΘΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ?

    ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΘΕΣΗ -ΜΠΟΓΔ-ΑΝΕ -ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ, ΕΙΤΕ ΟΧΙ-ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ

    ΣΤΑΡΙ–ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ !!

    ..

  2. Πόσες φορές θα χρειαστεί να τονίσουμε στους ΑΚΡΟ-ΔΕΞΙΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΟ-ΦΑΣΙΣTEΣ
    ότι ο σκοπός για τους Ενεργους Τίμιους Δημοκρατικους και Προοδευτικούς Πολίτες ,
    δεν αγιάζει τα μέσα που θα πάρουν αν και όταν ΞΑΝΑΑΝΑΙΒΟΥΝ ΣΤΗΝ Εξουσία.
    ΣΤο δρόμο μας προς αυτήν σπέρνουμε , Δικαιοσύνη , Ελευθερία , Ισότητα , Αξιοξκκρατια , ΔΙορατικοτητα για Προοδευτική Ανάπτυξη
    με έμφαση στην Κλιματική Ειρήνη …..
    Για το περιβαλον μας και την παιδεία των γενεών που ακολουθούν .
    Η διακυβέρνησης γιά διανομή καρεκλών σε ημέτερους αποκλείεται από χέρι .
    Εκ μέρους μας ….
    Μς ε αυτά και αυτά δεν εκτρέψομε θα της πορείας μας για κανέναν Μητσοτάκη ή Τσίπρα του σήμερα ή του αύριο και ταράξαμε μπροστα για τις αλλαγε που σκοπεύουμε !
    Καταλάβατε Φουφιανες της συγκυρίας ;

  3. @ Συριζομπογδάνα , FEMA. /ΨΕΜΑ ή , και ανδρογύναικα !

    Μου αρέσουν οι καθαρές κουβέντες και σιχαίνομαι τις δικές σου !
    ΑΦού μας λες
    ότι ήσουν μεν «πασόκα» κάποτε , τώρα είσαι φανατικός οπαδός του
    Τιποτένιου Αλέξη Τσίπρα ,
    υποδυομένου τον Μεγάλο ηγέτη της Σοσιαλδημοκρατίας και της Δικαιοσύνης
    τον Ανδρέα Παπανδρέου , όπου τα κάνει σ@@@ ά, σαν τα μούτρα του ο Αλέξης .
    Εκεί χάνονται όλοι μαζί οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ πολίτες και τα τρόλς τους σαν εσενα !
    Επι του προκειμένου και πάντα είμαι με τον Γιώργο Παπανδρέου για αρχγηγό στο κόμμα μου
    ο οποίος (όπωςε πισης ο αγαπητός μου Χάρης Καστανίδης ) πιστεύουν και πολύ ορθά ,
    ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν θα γίνει ουρά κα συμπλήρωμα κανενός .
    Εμείς σαν κόμμα έχουμε σκοπό να προβάλουμε, να προωθούμε και να επιβάλουμε , στο εγγύς μέλλον
    τις Αλλαγες που αρχίσαμε την περίοδο της διακυβέρνησης μας το 2009-2011.
    Οι συναινέσεις και οι συμμαχίες στην σωστή πολιτική γίνονται επι της ουσίας και επι των ιδεων και αρχών που μπορεί να έχουν διαφορετικό πολιτικοί και κόμματα .
    Στο έχω ξαναγράψει ! ΓΙα μας ο σκοπός δεν Αγιάζει τα μέσα .
    Για σας σκοπός όπως έχει δηλωσει και η Περιστέρα σου, είναι η εξουσία .
    Εμείς την είχαμε και την παραδώσαμε όπως μας το επέβαλαν οι Αρχές μας για την ΣΩΤΗΡΙΑ της Πατρίδας μας .
    ΣΕις τουναντίον μέχρι και με τον Καμμένο τον πιο ΚΡΟΔΕΞΙΟ α τα βρήκατε ….
    ΟΥστ ! από δω ….

  4. FEMA 12:29 24/10/2021

    ΜΠΟΓΔ-ΑΝΕ

    ΕΚΑΝΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ –ΤΙ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ

    ΓΙΑΥΤΟ ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ

    ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΟ ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ

    ΜΕΤΑ- ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ?

    ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΑ-ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟ

    ΜΕΤΑ ΤΙ?

    ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ-ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ

    ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ-ΓΙΑΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΛΟΒΕΡΔΟ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ-ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ,ΠΟΥ ΑΡΑΔΙΑΖΕΙΣ

    ΠΕΡΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΓΑΠ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ?

    ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΜΠΟΓΔ-ΑΝΕ………..ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ….
    .
    ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΑ ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ–ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ…. Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ !!

  5. Ο Μπόγδης ξεχνάει γιατί έχει επιλεκτική μνήμη ότι ο Τζέφρι Παπανδρέου μας παρέδωσε αμαχητί στους Εβραίους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου γιατί έτσι το είχε κανονίσει με αυτούς πριν ακόμα γίνει Πρωθυπουργός. Ήταν αυτός ο Τζέφρι Παπανδρέου που ταυτίστηκε με τους Γερμανούς και τις Γερμανικές εφημερίδες χαρακτηρίζοντας τους Έλληνες τεμπέληδες, αυτός ο κοπρίτης που δεν έχει δουλέψει ούτε μέρα στην ζωή του. Οι κινΑΛΗΤΕΣ δεν έχουν να μας πουν τίποτα καινούργιο για τον Τζέφρι Παπανδρέου.

  6. Ασήμαντος πολιτικά και φανατισμένος με το κλεφτοπασοκ είσαι εσύ Μπόγδη-Βόδι. Είσαι γελοίος, καραγκιόζης και φασίστας. Συνεχώς υποστηρίζεις τον πολιτικό εγκληματία Κώστα Σημίτη (Ααρών Αβουρή). Είσαι για φτύσιμο ξεφτιλισμένε. Το ΚΙΝΑΛ θα πάει ακόμα πιο κάτω από εκεί που είναι σήμερα από εκεί που είναι σήμερα. Άντε πατσαβούρα.

  7. FEMA 22:23 22/10/2021

    ΜΠΟΓΔ-ΑΝΕ- ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ

    ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΣΕ… ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ !!

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΧΑΛΑΣΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ !!

    Η ΙΔΙΑ Η ΖΩΗ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ….ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ..

  8. Όταν στενοχωρώ μαζί και τους δυο ακραίους
    αισχρούς ,
    φανατισμένους και ασήμαντους πολιτικα ,
    Συνσχολιαστές μου ,
    η κίνησης αυτή ίσως αποδεικνύει
    το πόσο σωστός μπορεί να είμαι στην κρίση μου !
    Η δε κρίσης μου και επιθυμία μαζί
    είναι το κόμμα μου ,
    Το Κινημα Αλλαγής να μην στρέψει
    Δεξιά του η αριστερά του προς Μητσοτάκη ή Τσίπρα
    παρά μόνο ίσια , υψηλά και προοδευτικά !
    και μάλιστα δια της Πράσινης Ανάπτυξης
    Υπό τον Γιωργή Παπανδρέου .

    Αυτο το ποιηματάκι σας άρεσε
    Μαϊμούδες της στήλης ;

  9. FEMA 18:49 22/10/2021

    ΜΠΟΓΔ-ΑΝΕ

    ΕΣΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ -ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΜΕ ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ?

    ΝΑΙ Η ΟΧΙ?

    ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ (!)

    ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ?

    ΚΑΙ ΑΝ ΟΧΙ–ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ?

    ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΕΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ !!

    ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ

    ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΠΟΤΕ !!

    ΑΝΤΕ -ΞΑΝΑΠΕΣΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ -ΤΙ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΕΙΣΑΙ !!

    ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Η ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ -ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

    ΠΟΣΟ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ ΕΙΣΑΙ !!

  10. Ο Μπόγδης είναι βαμμένος ΠΑΣΟΚ. Τόσο πολύ που κλείνει τα μάτια στα φρικτά εγκλήματα της οκταετίας του Σημίτη. Μην ξεχνάμε ότι ο Αβουρής έδωσε το δαχτυλίδι στον Τζέφρι Παπανδρέου, όπως κάνουν οι μασόνοι, η καμμόρα και οι νονοί στην μαφία. Για τέτοιο εγκληματικό κόμμα μιλάμε. Ένα κόμμα που υπερχρέωσε, μάτωσε και λήστεψε την Ελλάδα. Παπαντωνίου, Σημίτης, Νεονάκης όλοι αυτοί οι γελοίοι εγκλημάτησαν με το Ελληνικό Χρηματιστήριο. Ο Σημίτης δεν ήταν βομβιστής κατά της χούντας όπως μας λέει ο Μπόγδης εδώ μέσα, αλλά ο βομβιστής που τίναξε στον αέρα την Ελλάδα. Ο Γιώργος Παπανδρέου άσκησε κατευθυνόμενη από τις ΗΠΑ εξωτερική πολιτική. Μπόγδη είσαι φασίστας με πατέντα, ότι και να μας λες εδώ μέσα. Βούλωσε το καλύτερα.

  11. Oι γνωστοί ΜΜΕ δες και οι φανατικοί εχθροί της προόδου πολιτικοί και πολίτες ,
    θα πρέπει να καταλάβουν ότι η έγκαιρη τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου
    να καλύψει το κενό που αφήνει η μη παρουσία στο Κίνημα Αλλαγής της μέχρι τώρα Αρχηγού του
    κας.Φώφης Γεννηματα ,
    είναι σωτήρια. !
    Αποτρέπει σίγουρα την στροφή Προς τα δεξιά , αριστερά ή, προς οπουδήποτε αλλού ονειρεύονταν
    Μητσοτάκης και Τσίπρας .
    Προς αυτούς,
    που γεμάτοι ξύδι και στραβομάρα ξανάρχισαν τις χιλιοειπωμένες
    αλλά μαζί και χιλιοαπαντημένες από μέρους του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού
    των μεγάλων επιτυχιών και ποσοστών, της αυτόνομης διακυβέρνησης του ,
    Η παντησης είναι πολύ απλή :
    Ο Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου ποτέ δεν σταμάτησε να δουλεύει για την πρόοδο της πατριδας μας
    κι ´όσα καλά και προοδευτικά πιστεύει και προωθεί , μέσω των οργανώσεων στις οποίες προΐσταται .
    Ομιιλιτικοτατος Βουλευτής από τον Νόμο Αχαίας στην Ελληνική Βουλή ,
    πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ,
    Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Εκεχειρίας ,
    Συντηριτής και οικονομικά υποστηριχτής το Ιδρύματος Ανδρέας Γεωργίου Παπανδρέου , κυρίως με πόρους από τις ομιλίες του και περιοδείες του στον Ελεύθερο και Δημοκρατικό κόσμο
    του οποίου αποτελεί εξαίσιο μέλος ,( Γιαυτο και η , παγκόσμια ΔΗΜΟΦΙΛΙΑ του ) ,
    Ιδρυτής και συνεχιστής του Συμποσίου της Σύμης ,
    συνεχιστής των προσπαθειών για την Ελληνο-τουρκική Φιλία μεταξύ των λαών τους ,..
    Και τοσες άλλες κινήσεις και ενέργειες στις οποίες Πρωτοστατεί , χτίζει, ευοδώνει ή επινοεί προκειμένου να προωθήσει τα κοινά μας προοδευτικά και εθνικά μας συμφέροντα .
    Δείτε πως γεφύρωσε « αυτός ο Γερμανοτσολιάς» τους ΣΟΣΙΑΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ. Γερμανούς που θ ´ αντικαταστήσουν την Μερκελ στην διακυβέρνηση τους με τις δικές μας Εθνικες´ θέσεις,
    Πριν δυο τρεις εβδομάδες πήγε στην Γερμανία καλεσμένος Σε εκδήλωση Γ ελληνικής καταγωγής Ελλήνων Σοσιλαδημοκρατων στους οποίους ενέπνευσε την προσεχή συνεργασία της νέας Γερμανικης Διακυβέρνησης με την οποιαδήποτε. Θα είναι στα πράγματα για την την προώθηση της Πράσινης Ανάπτυξης στη Ελλάδα.
    Μεγάλο το κέρδος λοιπόν που φέρνει η συμμετοχή του ΓΑΠ στις εκλογικές διαδικασίες του υποσχόμενου κόμματος Κίνημα Αλλαγής που οως δείχνουν τα πράγματα έτσι πρόχειρα. Βάζει πλώρη για Αξιωματική Αντιπολίτευση στον Κυριακο Μητσοτακη που οσβς τώρα επιτέλους αθπαποβαλει τους κωστακαραμανληκους στοκομα του που τοβπν διασύρουν σε απραξιες και πισωγυρίσματα

  12. Eτσι ακριβώς είναι φίλε Αλκινοε !

    Σ ´Ευχαριστώ μεν , αλλά και σου ανταποδίδω την φιλοφρόνηση αφού και συ δεν πουλάς την συνειδησή σου
    Για οποιδηποτε αντάλλαγμα.
    Γιά χρόνια, με το ήθος και το παράδειγμα σου μεταδίδεις καλύτερα από μένα ή οποιονδήποτε αλλον του μικρόκοσμου μας και μαθαίνεις την καινουργια γενιά τι σημαίνει πρόοδος

  13. Aν σας ρωτήσω ποτέ τι ώρα είναι ,
    απαντήστε μου βάσει του ποιόν υποστηρίζει
    η Φ ( ανατισμενη ) Ε (ξοστρακισμένης ) Μ (αφιοζικης) Α (υτοεξυπηρετησης … το τελευταίο όχι μόνον πολιτικά …
    Εκτός από Πασοκα στο παρελθόν και Μπογδάνα του ΣΥΡΙΖΑ προσφατα , Αυτην την στιγμή Τώρα , μας βγαίνει και ΓΑΠ κιά ;

  14. FEMA 13:02 22/10/2021

    Ο ΑΛΑΦΙΑΣΜΕΝΟΣ….κΝΟΒΑΡΤΙΣ

    ΜΑΖΕΥΕΙ ΠΡΟΙΚΑ–ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΘΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΒΙΩΣΗ -ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ !!

    ΚΟΙΤΑ.. ΤΙ ΣΟΥ ΦΕΡΝΩ ΑΦΕΝΤΙΚΟ….ΠΡΑΜΑ,ΠΟΥ ΣΠΑΡΤΑΡΑΕΙ-ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ !!!

    ΒΑΥΚΑΛΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ !!

    ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΓΑΠ-ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΟΙ ΔΕΞΙΟΣΤΡΟΦΟΙ ΚΙΝΑΛΙΤΕΣ-ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΟΥΛΗ !

    ΤΙ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΤΟΞΙΚΟ ΛΟΒΕΡΔΟ?

    ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΟΥΡΓΕΛΟ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΟΛΚΗΣ

    ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ !!

    ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΤΙΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΑΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ

    ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ !!

    ΕΧΩ ΔΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΑΝ ΤΟ ΚΟΥΤΣΑΒΑΚΙ ΑΥΤΟ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ !!

    ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ…..

  15. FEMA 12:40 22/10/2021

    Ο ΠΟΛΥΣ..ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ,ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ

    ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ !!

    ΓΙΑΤΙ -ΛΕΕΙ-Ο ΠΟΛΥΣ…. ΟΤΙ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ

    ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ–ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΗΣ…ΖΩΗΣ (!) Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ !!

    ΚΑΙ …ΝΕΚΡΟΦΙΛΟΣ…Ο ΧΟΝΔΡΟΥΛΗΣ….ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΒΙΤΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΜΕ ΤΟ ΝΤΙΒΑΝΙ !!!

  16. οκ 11:46 22/10/2021

    o Γιώργος αφού εκλεγεί θα προσπαθήσει στις εκλογές για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

    θα περιμένει κι τις εξελίξεις στον σύριζα, δηλ την παραίτηση Τσίπρα κι τη διάσπαση.

    όσοι σοβαροί υπάρχουν τότε θα πάνε με τον Γιώργο, οι σταλινικοί κι οι πολάκηδες θα μείνουν μόνοι τους

  17. FEMA 11:17 22/10/2021

    ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΠΙΣΤΟΛΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ-ΒΓΗΚΑΝ ΠΑΓΑΝΙΑ-ΚΑΙ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΜΕ ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΟ

    ΑΓΧΟΣ ΤΟΝ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ- ΟΠΩΣ Ο ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-Ο ΤΡΙΑΝΤΗΣ-Ο ΚΑΡΕΛΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ

    ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΩ ΤΟΥΣ ΒΑΜΜΕΝΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ-ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΑΝ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΧΟΛΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ

    ΓΑΠ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΒΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

    ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟΙ !!

    ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ- ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΩΝ (!) ΑΥΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ

    ΜΙΛΑΝΕ ,ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ- ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΦΥΡΟΓΕΝΝΗΤΟΣ !!

    ΠΟΙΟΣ? Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΕΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΑΣ? )!

    ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ–ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ -ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ

    ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ-ΕΝΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΟΝΟ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΣ-ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ

    ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΗΚΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ !!

    ΓΙΑΤΙ?

    ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΝΤΙ-ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΤΩΠΟ-ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ

    (ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ)–ΒΛΕΠΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙ-ΔΕΞΙΟ ΜΕΤΩΠΟ!!

    ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ-ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ-ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

    Η ΠΡΩΤΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ –ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ !!

    ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ….ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

    ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΕ ΠΑΓΙΔΑ-ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ

    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ–ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ

    ΕΡΧΕΤΑΙ……..Ο ΑΛΕΞΗΣ!!

    ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ

    ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΠΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ !!

  18. Alkinoos 2:09 22/10/2021

    Φίλε Δημοσθένη…Ο Αγώνας που κανείς εδώ μέσα είναι αξιόλογος αλλά και εύκολος !! Όλοι οι εναντίον σου είναι Κωλοτουμπες..Ψηφίζουν κόμματα που έβριζαν τα μνημόνια και μετά έκαναν χειρότερα μνημόνια..Αλήθεια τι αξιοπιστία αλλά και αξιοπρέπεια να έχουν ..Μπροστά σε εσένα που κάθε μέρα δικαιωνεσαι για αυτό που υποστηρίζεις..Αλλά περνάς και την ώρα σου που βλέπεις να σκάνε από το κακό τους !! Που βλέπουν ότι ΕΡΧΕΤΑΙ η Υπερηφάνια η Αλήθεια. το Δίκιο η αξιοπρέπεια και ο πολιτικός πολιτισμός του Γιώργου !!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.