ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Premier League «μπλοκάρει» την αυτοχρηματοδότηση μέσω χορηγιών

Σε προσωρινή αναστολή της δυνατότητας χρηματοδότησης των συλλόγων, μέσω χορηγιών από τους ιδιοκτήτες τους, προχώρησε η Premier League, μετά από έκτακτη συνεδρίαση που έγινε χθες (18/10) το βράδυ. Το μέτρο αυτό, το οποίο αρχικά θα ισχύσει για ένα μήνα, υπερψηφίστηκε από 18 ομάδες, με τη Νιούκαστλ να καταψηφίζει και την Μάντσεστερ Σίτι να απέχει.

Η απόφαση αυτή έχει άμεση σχέση με την εξαγορά της Νιούκαστλ από τους Σαουδάραβες, οι οποίοι σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν αυτό τον τρόπο χρηματοδότησης, προκειμένου να ξεπεράσουν τον «σκόπελο» του financial fair-play. Κάτι αντίστοιχο άλλωστε εφαρμόζει εδώ και χρόνια η Μάντσεστερ Σίτι (χορηγία φανέλας και ονοματοδοσία σταδίου από την αεροπορική εταιρεία Etihad, η οποία ανήκει στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που έχει άμεση σχέση με την ιδιοκτησία του συλλόγου), γεγονός που εξηγεί τη στάση των πρωταθλητών Αγγλίας στη χθεσινή ψηφοφορία.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια ισχύος της αναστολής θα τεθεί επί τάπητος το ζήτημα της μόνιμης αλλαγής του σχετικού κανονισμού. Τόσο η Νιούκαστλ όσο και η Μάντσεστερ Σίτι φέρονται να αμφισβητούν τη νομιμότητα της απόφασης της Premier League.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.