ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζονται οι επαφές Παπανδρέου με τους υποψηφίους προέδρους του ΚινΑλ

Καμία αλλαγή… προς το παρόν

Πολλές αναγνώσεις έχουν οι δηλώσεις των υποψηφίων προέδρων του Κινήματος Αλλαγής μετά τις επαφές τους με τον Γιώργο Παπανδρέου, οι οποίες ξεκίνησαν από χθες το βράδυ κιόλας, με την ανακοίνωση της πρόθεσής του να ξεκινήσει έναν κύκλο συζητήσεων μαζί τους με στόχο την προάσπιση της ενότητας και της προοπτικής της παράταξης.

 

Χθες το βράδυ, ο πρώην πρωθυπουργός είχε συζήτηση διάρκειας μίας και πλέον ώρας με τον Γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη, ενώ συνομίλησε τηλεφωνικά με τουλάχιστον δύο εκ των υποψηφίων.

Σήμερα, από το πρωί, ο πρώην πρωθυπουργός συνομίλησε εκ του σύνεγγυς διαδοχικά με τον Παύλο Γερουλάνο και τον Παύλο Χρηστίδη, σε μία συνομιλία μάλλον διερευνητικού περιεχομένου και με αντικείμενο πάντα την ενότητα, αλλά και την προοπτική η παράταξη να πρωταγωνιστήσει ξανά στην πολιτική ζωή του τόπου. Από τις δηλώσεις των δύο υποψηφίων αμέσως μετά τις επαφές αυτές, προκύπτει ότι προς ώρας, τουλάχιστον, δεν αλλάζει κάτι στις υποψηφιότητές τους.

«Θα ακολουθηθούν οι σωστές διαδικασίες. Σήμερα δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα», δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Παύλος Γερουλάνος, σε μία δήλωση πάντως, εύκολα ερμηνεύσιμη με πολλούς τρόπους. «Είναι πάντα χαρά μου να μιλάω με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ήταν μία εποικοδομητική συζήτηση», δήλωσε από την πλευρά του ο Παύλος Χρηστίδης, χωρίς και εκείνος να υπονοήσει κάποια αλλαγή στην απόφασή του, αλλά και έχοντας νωρίτερα ανανεώσει το ‘ραντεβού’ του με τον Γιώργο Παπανδρέου, προτού εκείνος προβεί σε οποιαδήποτε ανακοίνωση. Αντιστοίχως, η αρχική δήλωση του Βασίλη Κεγκέρογλου ότι η πρωτοβουλία Παπανδρέου αλλάζει τα δεδομένα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για υπαναχώρηση εκ μέρους του σε περίπτωση υποψηφιότητας του πρώην πρωθυπουργού.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται βέβαιο ότι από την κούρσα για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής δεν θα αποχωρήσουν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες ο Νίκος Ανδρουλάκης και Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ πολύ πιθανό είναι το ίδιο να κάνει και ο Χάρης Καστανίδης. Κατά τα λοιπά, σενάρια που θέλουν τον πρώην πρωθυπουργό να εκλέγεται επικεφαλής της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής για το μεσοδιάστημα ως τη νέα ηγεσία, είναι υπαρκτά, πλην όμως επειδή και αυτά θα συνεπάγονταν καθυστέρηση της διαδικασίας, πιθανότατα δεν θα γίνουν αποδεκτά.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Παλαιότερα όταν υπήρξε κίνδυνος να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ με την ασθένεια του ιδρυτού Ανδρέα , ο γιός του, Γιώργος Παπανδρέου έσωσε την Παράταξη και την πραγματική ΑΡΙΣΤΕΡΑ στην Ελλάδα με το που έπεισε τον
  σοβαρά νοσούντα πατέρα του να περάσει την αρχηγία της κυβέρνησης και την προεδρία του κόμματος στον Κ, Σημίτη .
  Ήταν μια πολύ σοφή και Εφαρμόσιμη λύσης που απέδωσε στην παράταξη ισχύ και διάρκεια δεκαετιών .
  Διαφορετικά μπορείτε να φανταστείτε να είχε αντικαταστήσει τον ΑΝΔΡΕΑ ο Ακης ;
  Μετά ο πρωταγωνιστής της πολιτικής καινοτομίας , του πολιτικού ήθους και της πολιτικής της προόδου μέσω της πράσινης Ανάπτυξης, εφεύρε για τα Ελληνικά δρώμενα το άγνωστο μέχρι τοτε στην πατρίδα μας να εκλέγονται οι αρχηγοί των μεγάλων κομμάτων όχι από την “βαρωνια “ αλλά από την βάση τους , τους απλούς πολίτες .
  Για μια φορά ακόμη έρχεται ο Γιώργος Παπανδρέου σήμερα ,
  Με σθένος , Ειλικρίνεια και πίστη να προσφέρει στο κόμμα του και στην πατρίδα μας τις υψηλές υπηρεσίες.του.
  Υποψήφιοι για την θέση της Φώφης Γεννηματά παραδειγματισθειτε από την Ιστορια του κόμματος μας !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.