ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Αγ. Δημητρίου και της 28ης Οκτωβρίου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν τις επόμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη -από τη Δευτέρα 25 έως και την Πέμπτη 28/10- λόγω των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου και της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας θα ληφθούν αυξημένα μέτρα από την Τροχαία, ενώ στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι. Όπως έχει ενημερώσει με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανά ημέρα θα ισχύσουν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Τη Δευτέρα 25/10:

-Από τις 05.00΄ μέχρι 13.30΄, κατά τη διάρκεια της λιτάνευσης των Ιερών Εικόνων του Αγίου Δημητρίου και της Παναγίας Πορταϊτίσσης, στο πλαίσιο του εορτασμού του Πολιούχου Θεσ/νίκης Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου, θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση οχημάτων στους δρόμους, από τους οποίους θα διέλθει η πομπή: Αγ.Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Ι.Δραγούμη μέχρι την οδό Πλάτωνος. Βενιζέλου, στο τμήμα της από την οδό Αγ.Δημητρίου μέχρι την οδό Ολύμπου. Ολύμπου, στο τμήμα της από την οδό Βενιζέλου μέχρι την οδό Πελοποννήσου. Πελοποννήσου, σε όλο το μήκος της. Σελεύκου, σε όλο το μήκος της.

- Από τις 10.30΄ μέχρι 13.30΄, κατά τη διάρκεια της λιτάνευσης των Ιερών Εικόνων δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους, από τους οποίους θα διέλθει η πομπή: Αγ. Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Βενιζέλου μέχρι την οδό Πλάτωνος. Βενιζέλου, στο τμήμα της από την οδό Αγ. Δημητρίου μέχρι την οδό Ολύμπου. Ολύμπου, στο τμήμα της από την οδό Βενιζέλου μέχρι την οδό Πελοποννήσου. Πελοποννήσου, σε όλο το μήκος της.

Την Τρίτη 26/10:

-Από τις 05.00΄ έως 13.30΄, κατά τη διάρκεια της δοξολογίας στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων, στους δρόμους: Αγ.Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Σουρή μέχρι την οδό Πελοποννήσου. Κασσάνδρου, στο τμήμα της από την οδό Αγίου Νικολάου μέχρι την οδό Μακεδονικής Αμύνης. Μακεδονικής Αμύνης, στο τμήμα της από την οδό Κασσάνδρου μέχρι την οδό Αγίου Δημητρίου. Σελεύκου, σε όλο το μήκος της. Αριστοτέλους, στο τμήμα της από οδό Αγίου Δημητρίου μέχρι την οδό Ολύμπου.

-Από τις 10.30΄ μέχρι 13.30΄ δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Αγ. Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Λαγκαδά μέχρι την οδό Αγίου Νικολάου.

Την Τετάρτη 27/10:

Από τις 10.30΄ μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων της μαθητικής παρέλασης, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους δρόμους: Τσιμισκή, στο τμήμα της από την πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. μέχρι την οδό Ι.Δραγούμη. Παύλου Μελά, στο τμήμα της από την πλατεία Λ.Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή. Σε όλες τις κάθετες οδούς των συγκεκριμένων τμημάτων των ως άνω οδών.

Την Πέμπτη, 28η Οκτωβρίου:

-Από τις 03.00΄ και μέχρι την ολοκλήρωση της παρέλασης - η έναρξη της οποίας θα πραγματοποιηθεί την 11.00΄- θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση, των οχημάτων στους δρόμους: Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Γ.Παπανδρέου, στο τμήμα της από Μ.Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Μητρ.Κυδωνιών. 30ης Οκτωβρίου, καθ' όλο το μήκος της. Μ.Μπότσαρη, 25ης Μαρτίου, Π.Συνδίκα, Παρασκευοπούλου, Χατζή, 28ης Οκτωβρίου, στα τμήματά τους από τη Λεωφ. Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου. Παύλου Μελά, στο τμήμα της από την πλατεία Λ.Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή. Γ΄ Σεπτεμβρίου, στο τμήμα της από τη Λεωφ. Μ.Αλεξάνδρου μέχρι τη Λ.Στρατού. Στρ. Ναπολ. Ζέρβα, καθ' όλο το μήκος της. Εθν. Αμύνης, στο τμήμα της από την οδό Τσιμισκή μέχρι τη Λ.Νίκης. Γκύζη, καθ' όλο το μήκος της. Εθνικής Αντιστάσεως (Δήμος Καλαμαριάς), στο τμήμα της από Ερυθρού Σταυρού μέχρι Αιγαίου.

-Από τις 05.00΄ και μέχρι το τέλος της παρέλασης, λόγω της παράταξης των μηχανοκίνητων τμημάτων, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους: Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Γ.Παπανδρέου, στο τμήμα της από Μ.Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Μητρ.Κυδωνιών. 30ης Οκτωβρίου, καθ' όλο το μήκος της.

-Από τις 07.00΄ σταδιακά και μέχρι την ολοκλήρωση της παρέλασης, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων: Μ.Μπότσαρη - Καραϊσκάκη - Καλλιδοπούλου, 25ης Μαρτίου, Π.Συνδίκα, Παρασκευοπούλου, Χατζή, 28ης Οκτωβρίου, στα τμήματά τους από τη Λεωφ. Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στρατηγού Κακαβού. Παύλου Μελά, στο τμήμα της από την πλατεία Λ.Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή. Σουλιώτη, στο τμήμα της από τη Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Στρ.Κακαβού. Εθν. Αμύνης, στο τμήμα της από την οδό Τσιμισκή μέχρι τη Λ.Νίκης.

Σε ποιους ακόμα δρόμους θα απαγορεύεται η στάση και στάθμευση

Όπως ενημερώνει η Διεύθυνση Τροχαίας, εκτός απο τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων, στους δρόμους:

-Αγίας Τριάδος, στο τμήμα της από την Λ.Μ.Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Βασ.Γεωργίου, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 15.00΄ της 25-10-2021 μέχρι ώρα 15.00΄ της 28-10-2021.

-Στο παρκινγκ, που βρίσκεται όπισθεν της εξέδρας των επισήμων της παρέλασης επί της οδού Αθαν.Σουλιώτη, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16.00΄ της 27-10-2021 μέχρι το τέλος της παρέλασης της 28-10-2021.

-Στρατηγού Κακαβού, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16.00΄ της 27-10-2021 μέχρι πέρατος της παρέλασης της 28-10-2021.

-Αθαν.Σουλιώτη, στο τμήμα της από τη Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Στρ.Κακαβού, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16.00΄ της 27-10-2021 μέχρι ολοκλήρωσης της παρέλασης .

-Καλλιδοπούλου, στο τμήμα της από την οδό Δελφών μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16.00΄ της 27-10-2021 μέχρι το τέλος της παρέλασης.

-Καραϊσκάκη, στο τμήμα της οδού από Λεωφ. Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μ.Αλεξάνδρου, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16.00΄ της 27-10-2021 μέχρι να ολοκληρωθεί η παρέλαση.

Ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες, διακοπές της κυκλοφορίας θα γίνουν και στους γύρω δρόμους. Η Διεύθυνση Τροχαίας καλεί τους οδηγούς να απομακρύνουν τα οχήματά τους από τους αναφερομένους δρόμους και επισημαίνει ότι λόγω των παρελάσεων σε δήμους και δημοτικές κοινότητες του νομού ενδέχεται να υπάρξουν μικρής έκτασης κυκλοφοριακά προβλήματα, τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.