ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα επόμενα 24ώρα θα τις ανακοινώσει

ΚΙΝΑΛ: Έχει πάρει τις αποφάσεις του ο Γιώργος Παπανδρέου

Ο πρώην πρωθυπουργός δέχεται ισχυρές πιέσεις να κατέβει για την ηγεσία του κόμματος - «Τον ενδιαφέρει πρωτίστως είναι η ενότητα της παράταξης, να γίνει σωστά η διαδικασία και να μην εκτραπεί η κατάσταση» τονίζουν, άνθρωποι από το περιβάλλον του.

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου. Όπως όλα δείχνουν, ο ίδιος έχει πάρει τις αποφάσεις του και αναμένεται ο τρόπος που θα τις ανακοινώσει τα επόμενα 24ώρα. Ο ίδιος, δεν ανοίγει τα χαρτιά του παρά μόνο σε λίγους και απολύτως έμπιστους συνομιλητές του. Οι οποίοι σε επίμονες ερωτήσεις απαντούν λακωνικά, «όλα στην ώρα τους».

Όλες αυτές τις μέρες ο πρώην πρωθυπουργός, δέχεται σκληρές πιέσεις από το περιβάλλον του για να «κατέβει» στην κούρσα της ηγεσίας και να διαφυλάξει την ενότητα της παράταξης. Στις συζητήσεις που γίνονται παρασκηνιακά, επιμένουν ότι είναι ο μόνος που μπορεί να το καταφέρει αυτό μετά την αποχώρηση, για λόγους υγείας, της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής από την μάχη της ηγεσίας.

Οι δύο τους άλλωστε είχαν την Τετάρτη κατ' ιδίαν συνάντηση στο νοσοκομείο του «Ευαγγελισμού», όπου βρίσκεται η Φώφη Γεννηματά. Παρότι δεν είναι γνωστό το τι συζητήθηκε, πηγές αναφέρουν ότι συζήτησαν μόνο για την υγεία της προέδρου.

Όπως διαμήνυαν στενοί συνεργάτες του μιλώντας στο protothema.gr «αυτό που τον ενδιαφέρει πρωτίστως είναι η ενότητα της παράταξης, να γίνει σωστά η διαδικασία και να μην εκτραπεί η κατάσταση». Κάτι που όπως επισημαίνουν, φοβούνται ότι είναι κοντά.

Την ίδια ώρα, πρωτοβουλίες για να τον πείσουν έχουν αναλάβει και βουλευτές του κόμματος όπως ο Γιώργος Καμίνης, Γιώργος Μουλκιώτης, Ανδρέας Πουλάς, Γιώργος Αβρανιτίδης, Ιλχάν Αχμέτ. Άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες ο ίδιος βρισκόταν στην βουλή, παρότι δεν υπήρχε ολομέλεια ή κάποια επιτροπήυ, ήταν σκεπτικός και απέφευγε τις συζητήσεις.

Άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τον πρώην πρωθυπουργό, εκτιμούν ότι μπορεί να ανακοινώσει τις όποιες αποφάσεις του την Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου για συμβολικούς λόγους. 18 Οκτωβρίου 1981, σχηματίστηκε η πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Όμως τίποτα δεν αποκλείεται σε αυτή την φάση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ίδιος έχει πάρει τις αποφάσεις του.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Αξιότιμε κ. Γιώργο Παπανδρέου ,
  ( συγνώμη που λόγω συντομίας παραλείπω ν ´ αναφέρω τους πολλούς τίτλους σας , άλλωστε όλοι μας ξέρουμε ποιός είσθε )
  Προέχει η ευχή μου να σας δωθεί η ρητή γενική παράκλησης όλων ή, των περισσότερων μέχρι τώρα, υποψηφίων για την αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής ,
  όπως ξέρω καλά ότι αυτό θέλει και η βάσης του κόμματος που είμαστε εμείς οι απλοί Ενεργοί και Δημοκρατικοί πολίτες :
  να αναλάβετε Σεις , την αρχηγία του κόμματος για να φθάσουμε , όχι δεξιά ή, αριστερότερα,
  αλλά υψηλότερα με το ήθος και το ύφος που σας διακρυνει !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.