ΚΟΣΜΟΣ

«Διπλό» με ξέσπασμα στο φινάλε

Λάρισα-Λαύριο: 66-75

Το Λαύριο (2-1) πάτησε... γκάζι στο τέταρτο δεκάλεπτο απέναντι στη Λάρισα (1-2), έκανε επιμέρους σκορ 9-25 και ολοκλήρωσε το comeback, επικρατώντας με 66-75

Το καλεντάρι της 3ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League έστειλε το Λαύριο στο κλειστό της Νεάπολης για την αναμέτρηση με τη Λάρισα, εκεί όπου οι Θεσσαλοί είχαν τον έλεγχο για 30' ωστόσο η ομάδα του Χρήστου Σερέλη είχε καλύτερες επιλογές στο τέλος και πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα. Οι φιλοξενούμενοι βελτίωσαν τα ποσοστά τους απέναντι στη Λάρισα που μπλόκαρε επιθετικά κι έφυγαν με το «διπλό».

Ο αγώνας

Το Λαύριο άρχισε τον αγώνα με 1/9 σουτ εντός πεδιάς, δίνοντας την ευκαιρία στη Λάρισα να προηγηθεί με +15 πόντους όταν ο Ουσμάν Κρουμπάλι σκόραρε για το 17-2 στο 4:49! Οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη κατάφεραν να ισορροπήσουν άμεσα την κατάσταση ενώ ο Δημήτρης Κακλαμανάκης έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στο Λαύριο, κάνοντας το 23-24 στο 15'.

Παρ' όλα αυτά, η Λάρισα πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 38-35, έχοντας ως σημεία αναφοράς στην επίθεση τους Χάντσον, Θριτ και σουτάροντας με 64% στο δίποντο (9/14). Το προβάδισμα άλλαξε πολλές φορές χέρια ενώ οι Θεσσαλοί έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο στο 57-50. Στη συνέχεια, το Λαύριο μπήκε σε θέση οδηγού με μπροστάρη τον Τάισον Κάρτερ, έπειτα από το επιθετικό «μπλακ άουτ» των γηπεδούχων. Εν τέλει οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ανατροπή, φτάνοντας στην τελική επικράτηση με 66-75.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην απόδοση του Λαυρίου στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Ο MVP: Ο Τάισον Κάρτερ σημείωσε 19 πόντους με 2/2 βολές, 4/9 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 4 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 1 μπλοκ και μόλις 1 λάθος σε 27:26.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Γιαν Σπαν της Λάρισας είχε 4 πόντους και 1/8 σουτ εντός πεδιάς.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Πέτρος Γερομιχαλός βοήθησε το Λαύριο με 13 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η διαφορά στα λάθη. 18 η Λάρισα, μόλις 6 το Λαύριο.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η αντεπίθεση των φιλοξενούμενων στο τέλος.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Λάρισα έκανε... εκρηκτικό ξεκίνημα όμως μπλόκαρε επιθετικά στο φινάλε, δίνοντας την ευκαιρία στο Λαύριο να πανηγυρίσει την εκτός έδρας νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 20-13, 38-35, 57-50, 66-75.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.