ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση του πρωθυπουργού στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το θέμα της ενεργειακής κρίσης και των ανατιμήσεων

Μητσοτάκης: «Πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην μεταφερθεί η κρίση στα νοικοκυριά»

Την γεωπολιτική διάσταση του ενεργειακού και τον ρόλο που μπορεί να παίξει η Ανατολική Μεσόγειος ως εναλλακτική πηγή στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης ανέδειξε σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σχετική συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ο πρωθυπουργός, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, υπογράμμισε ότι τόσο στην ηλεκτρική ενέργεια όσο και στο φυσικό αέριο, η Αίγυπτος, με την οποία η χώρα μας υπέγραψε συμφωνία ηλεκτρικής διασύνδεσης, μπορεί να γίνει η γέφυρα της Αφρικής με την Ευρώπη, καθώς μπορεί να εξάγει ηλεκτρική πράσινη ενέργεια σε χαμηλές τιμές και να τη μεταφέρει μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη, αλλά και υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Το θέμα αυτό με αφορμή την Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Αιγύπτου- Κύπρου που έλαβε χώρα στην Αθήνα την περασμένη Τρίτη ανέπτυξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και νωρίτερα στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, όπου ενημέρωσε αναλυτικά για τις συμφωνίες που υπογράφτηκαν.

Στην παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμη τη σημασία όχι μόνο των προμηθειών, αλλά και των δυνατοτήτων αποθήκευσης φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Επιπλέον οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη "να μελετηθεί η ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας προκειμένου να εξεταστεί τί παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν για να μην είμαστε εκτεθειμένοι σε απότομες μεταβολές τιμών".

"Πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην μεταφερθεί η κρίση στα νοικοκυριά", υπογράμμισε.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Κυριάκο άκουσε τον Μπόγδη. Σε αυτό που λέει έχει δίκιο. Το ΚΙΝΑΛ κάνει εποικοδομητική αντιπολίτευση.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας καταστροφολογούν συνέχεια.

 2. Μητσοτάκης: «Πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην
  μεταφερθεί η κρίση στα νοικοκυριά»;
  Tι το λέτε και δεν το κάνετε κε ,Πρωθυπουργέ μας;
  Μόνοι σας δεν είστε στα πράγματα ; Πάρτε και κανένα ρίσκο !
  Η προοδευτική παράταξης σήμερα , το Κίνημα Αλλαγής σε ότι θετικό νγια τιην αλλαγή που χρειάζεται το πολιτικο μας σύστημα συναινεί και σας βοηθάει …
  Κολάστε και σεις επιτέλους τον κωστακαραμμανληησμο ´Γοατι κραρτατε το κοψιδοφαγο σας στην ψ Βουλή μουγκό και άθλοι ο όπως τότε πο6 μας κορόιδευε. Με τα χρέη και τα ελλείμματα του .
  Χρειάζεστε έναν. νρενιζελο να καλύπτει τις πομπές σας ;
  Πάρτε τον πίσω ! Δεν χρειαζομαστε εμείς τέτοια κουμάσια ,ούτε Ραγκούσηδες και τις Ξενογιαννακοπουλες που εξαργύρωσαν την όση αηξιοπρεπεια είχαν με το ν
  Αναλαβουν καρ3κλα στον ΣΥΡΙΖΑ !
  Αυτή η αηδία καταργειται με την είσοδο στην αρχηγία μιάς αξιοπρεπούς και επικοδοματικης Αντιπολίτευσης στην ΝΔ . Τον Σύριζα. Και στους κωστακαραμανληκους. Που κυρώνονται μέσα και στα δυό αυτά κόμματα ,

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.