ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ ΤΣΙΠΡΑ, ΟΙ "ΣΕΡΦΕΡ ΣΕ ΡΑΚΟΠΟΤΗΡΟ" ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...

Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει φιλότιμες προσπάθειες να εμφυσήσει πνεύμα αισιοδοξίας στα στελέχη του υποστηρίζοντας ότι υπάρχει τρόπος να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Και αυτός είναι "η κυβέρνηση συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων", που θα αντικαταστήσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία "βρίσκεται σε αποδρομή αφού τα χειρότερα είναι μπροστά της". Αυτό άλλωστε είπε και στους 11 συντρόφους του, στο "μυστικό δείπνο" που έγινε προ ημερών στα Εξάρχεια, στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη. Οι Τζανακόπουλος, Βούτσης, Παππάς, Γεροβασίλη, Σπίρτζης, Σκουρλέτης, Τσακαλώτος, Βίτσας, Ρήγας, Ραγκούσης και Φλαμπουράρης δεν μπορούν να θεωρηθούν όλοι ...απόστολοι του Τσίπρα όμως μετείχαν των ...αχράντων μυστηρίων επειδή εκπροσωπούν τις τρεις μεγάλες κομματικές ομάδες (Ενωτική Κίνηση, Ομπρέλα, ΡΕΝΕ) του ΣΥΡΙΖΑ.

Το γεγονός ότι ήταν 11 και όχι 12 οι συνδαιτημόνες του αφεντικού της Κουμουνδούρου "δεν σημαίνει ότι απουσίαζε ο Ιούδας", μάς έλεγε αστειευόμενος ένας εκ των συμμετεχόντων στη συζήτηση για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Και προφανώς (ή μήπως όχι;) ο ...Ιούδας δεν μπορεί να είναι κάποιος από την Προοδευτική Συμμαχία. Όμως είναι πρόβλημα ότι απουσίαζε εκπρόσωπος από την Προοδευτική Συμμαχία. Ενώ εκλήθησαν -και παρέστησαν- οι εκπρόσωποι απ' όλες τις εσωκομματικές ομάδες δεν έλαβαν πρόσκληση οι λεγόμενοι πασοκογενείς. Ούτε ο Μπίστης ή άλλος εκπρόσωπος από την "Γέφυρα" ούτε ο Θεοχαρόπουλος από τη ΔΗΜΑΡ ούτε ο Τζουμάκας ή ο Ματζουράνης από τους "καραβελιστές" ούτε κάποιος από την Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη. Όπως μάς έλεγαν αυτοί που απουσίαζαν "κανείς δεν μάς κάλεσε και τη συνάντηση την μάθαμε από τα σάϊτ".

Κάποιοι εξ αυτών εμφανίζονται έντονα ενοχλημένοι καθώς διαβλέπουν ότι σε τμήμα της ηγεσίας της Κουμουνδούρου υπάρχει διάθεση να τους αφήσουν εκτός νυμφώνος. "Δεν μπορεί ο Αλέξης να ομνύει σε κυβερνητική συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων και την ίδια στιγμή να εγκαταλείπει τις δυνάμεις που δημιούργησαν την Προοδευτική Συμμαχία, ως πολιτικό συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ", μάς λέει διακεκριμένο στέλεχος των πασοκογενών. Και συμπληρώνει "εκτός κι αν οι πασοκογενείς και η Προοδευτική Συμμαχία είναι ο Σπίρτζης και Ραγκούσης. Αν είναι έτσι να μάς το πουν να ξέρουμε και μεις τι να κάνουμε". Ο Τσίπρας και οι στενοί του συνεργάτες διαφωνούν πάντως με όσους από τον ΣΥΡΙΖΑ διατείνονται και μάλιστα με φιλοπαίγμονα διάθεση πως "η Προοδευτική Συμμαχία ...σχόλασε". Μάλιστα, λένε, πως τις προσεχείς ημέρες ο Αλέξης θα συναντηθεί με αρκετούς εξ αυτών, ενώ οι εκπρόσωποί τους θα έχουν την ευκαιρία να διατυπώσουν τις απόψεις τους στο Πολιτικό Κέντρο και στο Πολιτικό Συμβούλιο, όπου και συμμετέχουν. Πάντως, όπως μαθαίνουμε, ο Νίκος Μπίστης προτίθεται, εκτός των οργάνων, να πει και δημόσια τη γνώμη του για τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, τις συμμαχίες και το συνέδριο. Ενδεχομένως, και άλλοι σε περίπτωση που αντιληφθούν ότι υπάρχει όντως διάθεση περιθωριοποίησής τους.

Η αλήθεια, όπως γίνεται σχεδόν πάντα, βρίσκεται κάπου στη μέση. Όπως μεταδίδουν συνεργάτες του τέως πρωθυπουργού: "Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σ' αυτή την πρωτοβουλία για τρεις λόγους: πρώτον, επειδή δεν μπορεί να αποκλείσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, αν ο χειμώνας αποδειχθεί βαρύτερος του αναμενομένου για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Δεύτερον, διότι σιγά σιγά θέλει να θέσει το κόμμα σε τροχιά συνεδρίου και επιδιώκει να καταγράψει τις απόψεις και τις τάσεις όλων των βασικών παικτών. Και τρίτον, γιατί θεωρεί πλέον όρο εκ των ων ουκ άνευ να αποκατασταθεί η εσωκομματική ηρεμία και ομαλότητα και να μην περιγράφεται ο ΣΥΡΙΖΑ ως ένα κόμμα με διαφωνίες και Βαβέλ στο εσωτερικό του". Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους εκπροσώπους των εσωκομματικών ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίζονται διατεθειμένοι να αναμετρηθούν για τα ποσοστά ισχύος και τα πόστα εξουσίας στο κομματικά όργανα προκειμένου να τους καταστήσει σαφές ότι συνέδριο θα γίνει μόνον εάν η πραγματοποίησή του συμβάλει στην εικόνα ενότητας του κόμματος και ενισχύσει πολιτικά και εκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου, όπως μάς επισημαίνει υψηλόβαθμος παράγοντας της Κουμουνδούρου, "τα συνέδρια στα κυβερνητικά κόμματα δεν λαμβάνουν αποφάσεις, επικυρώνουν όσα έχουν συμφωνηθεί από πριν στις διαβουλεύσεις των ηγετικών στελεχών", ενώ κάποιος άλλος σημειώνει ότι "σε προεκλογική περίοδο είναι και δοξαστικά του αρχηγού". Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θέλει το συνέδριο να εκπέμψει εικόνα ηρεμίας και σύμπνοιας και όχι αναταραχής και διχασμού. Να κλείσει και όχι ν' ανοίξει πληγές. Μόνον εάν υπάρξει συμφωνία στην προϋπόθεση που θέτει ο Τσίπρας, θα γίνει συνέδριο.

Το πότε πάντως θα γίνει είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων. Σε καμμία περίπτωση δεν θα γίνει, όπως κάποιοι επιμένουν, εντός του 2021. Αφενός δεν ξέρουν τι θα γίνει με την πανδημία και αφετέρου δεν μπορούν να θύουν σπονδές στην προοδευτική συνεργασία και να μην ξέρουν τι θα έχει συμβεί στο ΠΑΣΟΚ με την ηγεσία του. "Αν για παράδειγμα εκλεγεί ο Λοβέρδος τι πρόσκληση για προοδευτική συνεργασία να απευθύνουμε στο ΚΙΝΑΛ;", μάς λέει -και σωστά- συνεργάτης του τέως πρωθυπουργού. Επίσης, επειδή πρόωρες εκλογές και ιδίως την άνοιξη του 2022 δεν πρόκειται να γίνουν (σ' αυτό συμφωνούν σχεδόν όλοι στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ) δεν υπάρχει λόγος βιασύνης. "Ας μπει καλά ο νέος χρόνος κι από Φλεβάρη και μετά βλέπουμε", μάς λέει ένας εκ των ...αποστόλων, πραγματικός αυτός, του αρχηγού. Σε κάθε περίπτωση αυτό που φαίνεται να ενδιαφέρει τον Αλέξη είναι να γίνει ξανά πρωθυπουργός και όχι να συνεχίσει να είναι κομματικός ηγέτης. Αν οι εκπρόσωποι των κομματικών ομάδων συμφωνήσουν ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η επιστροφή στη διακυβέρνηση και όχι αν το κόμμα θα έχει αριστερή ή κεντροαριστερή μαρκίζα, ο δρόμος προς το συνέδριο θα ανοίξει. "Τον Τσίπρα δεν τον ενδιαφέρει", λένε συνομιλητές του, "να εκλέξει μέλη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να διορίσει υπουργούς σε μια νέα κυβέρνηση, της οποίας θα είναι ο ίδιος επικεφαλής".

Ο επικεφαλής της Κουμουνδούρου θέλει και συμφωνεί να γίνει το συνέδριο αρκεί να αποτελέσει αφετηρία αντεπίθεσης του ΣΥΡΙΖΑ και όχι για να ξαναμοιραστεί η κομματική τράπουλα. Η "μάζωξη των 12" (περιλαμβανομένου και του ιδίου του Τσίπρα) αυτό τον σκοπό είχε. Να τους πει ότι "δεν θα ανεχθεί να συνεχιστεί η εσωστρέφεια" και "να σταματήσουν να δίνουν τροφή στην κυβέρνηση και στα φιλικά της Μήντια να ...ξεσκίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ". Και φυσικά για "να σταματήσουν οι δημοσκόποι να αιτιολογούν την στασιμότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαιτίας της κακής δημόσιας εικόνας της". Οι αρνητικές δημοσκοπήσεις, παρά τις ενστάσεις που έχει η ηγεσία της Κουμουνδούρου για τα ευρήματα, η αλήθεια είναι ότι αποτελεί ίσως τον πλέον ανασχετικό παράγοντα στη συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Την εικόνα του "ψιλού δικομματισμού", την οποίαν καταγράφουν όλες οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, θέλει να ανατρέψει ο Τσίπρας, επειδή η εικόνα κυριαρχίας του Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του, εκ των πραγμάτων, υπονομεύει την προσπάθειά του να επαναλανσάρει τον ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνητική εναλλακτική. Και φυσικά, η δημοσκοπική στασιμότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οδηγεί τους δυσαρεστημένους, από την κυβέρνηση, ψηφοφόρους στους αναποφάσιστους και σε άλλες επιλογές.

Αν το συνέδριο βοηθήσει να "ξεκολλήσει" ο ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνει. Αντίθετα, αν κάποιοι είτε αυτοί είναι "προεδρικοί" είτε "ομπρελάδες" συνεχίσουν να παριστάνουν τους σέρφερ σε ρακοπότηρο -γιατί ουσιαστικά αυτό γίνεται, αφού στις μεταξύ τους αντιπαραθέσεις δεν διαπιστώνονται σημαντικές ιδεολογοπολιτικές διαφορές- είναι προφανές ότι το συνέδριο θα καθυστερήσει, χωρίς να αποκλείεται να πάει ακόμη και για μετά τις εκλογές. Όλοι οι "δειπνοσοφιστές", όπως χιουμοριστικά τους αποκάλεσε επιφανής πασοκογενής, ακόμη κι όσοι ενίοτε δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την "γραμμή" του κόμματος -όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Βούτσης και ο Πάνος Σκουρλέτης- όχι μόνο κράτησαν χαμηλούς τόνους, αλλά συμφώνησαν με τον αρχηγό πως οι διαφωνίες "πρέπει να μένουν στα όργανα και όχι να εκδηλώνονται στα κανάλια" και φυσικά να μην διαρεύσουν τα όσα συζητήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο σαλόνι της οικίας Φλαμπουράρη. Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι το τελευταίο διάστημα -και προφανώς ενόψει συνεδρίου και ζυμώσεων για την προοδευτική διακυβέρνηση- φαίνεται να ενισχύεται σε δυνάμεις η "Ομπρέλα" της αριστερής αντιπολίτευσης καθώς σε αυτή κατευθύνονται ακόμη και στελέχη της παλιάς ΕΑΡ (Σαμπατακάκης, Γκόγκογλου κ.α.), που παραδοσιακά είχαν μέτωπο με τους "Κουκουέδες" και τους "Μπανιάδες", ενώ η "Ενωτική Κίνηση" (Παππάς, Δούρου, Πολλάκης, Σπίρτζης κ.α.) δείχνει να έχει προβλήματα εσωτερικής συνοχής.

Το πρώτο τεστ κομματικής συνοχής, μετά το δείπνο Φλαμπουράρη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα το περάσει πάντως την Πέμπτη όταν στη Βουλή θα έλθει για ψήφιση η αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία που υπέγραψαν στο Παρίσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Εμμανουέλ Μακρόν. Τα στελέχη του διχάζονται ανάμεσα στο "ναι" και στο παρών", ενώ είναι λίγοι αυτοί που συμφωνούν με το "όχι" στους εξοπλισμούς του Αντώνη Λιάκου. Σε κάθε περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας είναι υπέρ της συμφωνίας, αλλά, όπως τόνισε στη συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου του κόμματος, ζητά δύο διορθώσεις από την κυβέρνηση για να ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ την Αμυντική Συμφωνία με τη Γαλλία. Στα άρθρα 2 και 18 της Αμυντικής Συμφωνίας, τα οποία αφήνουν εκτός τις θαλάσσιες οικονομικές ζώνες Αμυντικής Συμφωνίας που ορίζονται από το Διεθνές Δίκαιο και την αποστολή Ελλήνων στρατιωτών σε εμπόλεμες περιοχές, όπως το Σαχέλ. Στην ομιλία του την Πέμπτη στη Βουλή θα επισημάνει "τις καθυστερήσεις και τις παλινωδίες του Μητσοτάκη που είχαν ως αποτέλεσμα αφενός να εκτοξευθεί το κόστος της αγοράς και αφετέρου οι Τούρκοι να κάνουν ...πάρτι στο Αιγαίο με το Ούρουτς Ρέϊς". Αν με τη Γαλλία είναι στο "ναι" έστω και υπό όρους, στις συμφωνίες με ΗΠΑ, Ισραήλ και Κίνα ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καθαρά στο "όχι". Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα το καταστήσει σαφές στην ομιλία του στη Βουλή, ενώ η αντίθεσή του έχει ήδη μεταφερθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, και στις εδώ πρεσβείες των τριων χωρών. Στις μεν ΗΠΑ για την στρατιωτική τους παρουσία καθ' άπασαν την επικράτεια επ' αόριστον και μάλιστα χωρίς ουσιαστικά ανταλλάγματα, στην Κίνα για την "ιμπεριαλιστική" επέκταση της COSCO στον Πειραιά και στο Ισραήλ για την δημιουργία αεροπορικής στρατιωτικής βάσης στην Καλαμάτα, που μελλοντικά ενδεχομένως θα χρησιμοποιηθεί για να πληγούν εχθρικοί στόχοι (Ιράν, Παλαιστίνιοι, μουσουλμάνοι κ.α.) του Τελ Αβίβ, με κίνδυνο να εμπλακεί η χώρα μας σε περιπέτειες. Κίνδυνος που εγκυμονείται και από τους Πάτριοτ και τους 100 στρατιωτικούς που στείλαμε στη Σαουδική Αραβία, αλλά και από το άρθρο 18 παράγραφος 2 της αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία, σύμφωνο με το οποίο η Αθήνα οφείλει να συνδράμει το Παρίσι σε περίπτωση στρατιωτικής εμπλοκής των Γάλλων στο Μάλι και ευρύτερα στις χώρες του Σαχέλ.

Πριν την Βουλή και τα θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής την Τρίτη και την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει την ευκαιρία στη Λιουμπλιάνα να συζητήσει, με τους ευρωσοσιαλιστές ηγέτες, τις εξελίξεις στα δυτικά Βαλκάνια και τα νέα δεδομένα που φέρνει στην Ευρώπη το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών με την ήττα των Χριστιανοδημοκρατών και τη νίκη των σοσιαλδημοκρατών. Η παταγώδης αποτυχία του "Die Linke" οπωσδήποτε ευνοεί το σχέδιο μετακόμισης του ΣΥΡΙΖΑ από τον χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς στην κεντροαριστερά, όμως ο Τσίπρας δεν είναι σίγουρος ότι ο Σολτς, ειδικά με τις θέσεις του για την ευρωπαϊκή οικονομία και τη δημοσιονομική σταθερότητα, αποτελεί και το καλύτερο παράδειγμα για να πείσει τον Φίλη, τον Ευκλείδη και τ' άλλα συντρόφια της Ομπρέλας να αποτάξουν τα αριστερά δαιμόνια και να συνταχθούν με τους αγγέλους της μεταρρύθμισης. Κατά τα άλλα θα τους έχεις στο πλευρό του -και με το όπλο παρά πόδα- στα θέματα που αφορούν την ακρίβεια, τη μετοχοποίηση της ΔΕΗ, τα προβλήματα στην εκπαίδευση, περιλαμβανομένων και της εμφάνισης φασιστικών ομάδων σε σχολεία και τα υπόλοιπα που περιλαμβάνονται στην αντιπολιτευτική και δικαιωματική ατζέντα της Κουμουνδούρου. Γνωρίζει όμως ότι θα είναι ουσιαστικά και πραγματικά μαζί τους μόνον εάν καταφέρει να τους κάνει αισιόδοξους για το κυβερνητικό μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Οι κυνικοί δεν συνεισφέρουν, οι σκεπτικιστές δεν δημιουργούν, οι αμφισβητίες δεν επιτυγχάνουν, μόνον οι αισιόδοξοι δίνουν τις νίκες. Γι' αυτή τη μεταμόρφωση έχει όμως μακρύ και δύσκολο δρόμο. Και οπωσδήποτε τα αρνητικά ευρήματα και της Metron Analysis προστίθενται στα εμπόδια που πρέπει να υπερπηδηθούν...

57 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Στο συνέδριο του ο ΣΥΡΙΖΑ. όποτε και να γίνει , θα κληθεί ο κ. Αποστολάκης , να μας αναλύσει το περί
  “ γραβατών και κορβέτων “ που μας τσαμπούνησε ο κ. Τσίπρας ;
  ΑΝ. ΟΧΙ ! Δείτε εδώ τι θα μας έλεγε ο πρώην της απόλυτου εμπιστοσύνης του Αλέξη , πρώην ΑΓΕΘΑ και πρώην Υπουτργος Άμυνας της Χώρας μας :

  https://www.tovima.gr/2021/10/09/politics/adeiazei-ton-tsipra-o-apostolakis-gia-tis-gallikes-fregates/

 2. Ο Ααρών Αβουρής στα Ίμια πρόδωσε την Ελλάδα, υπέστειλε την Ελληνική σημαία και έστειλε στον θάνατο 4 Έλληνες αξιωματικούς.
  Αυτός ο λεχρίτης κατόπιν ευχαριστούσε τις ΗΠΑ μέσα από την Ελληνική Βουλή. Ζω για την ημέρα που θα τα τινάξει αυτή η άθλια Εβραική μαιμού.

 3. Ο Ααρών Ανουρής στα Ίμια πρόδωσε την Ελλάδα, υπέστειλε την Ελληνική σημαία και έστειλε στον θάνατο 4 Έλληνες αξιωματικούς.
  Αυτός ο λεχρίτης κατόπιν ευχαριστούσε τις ΗΠΑ μέσα από την Ελληνική Βουλή. Ζω για την ημέρα που θα τα τινάξει αυτή η άθλια Εβραική μαιμού.

 4. Στα Ίμια ο Εβραίος Ααρών Αβουρής ξεβρακώθηκε. Παρέδωσε Ελληνικό έδαφος στην Τουρκία, υπέστειλε την Ελληνική σημαία και έστειλε στον θάνατο τέσσερις Έλληνες αξιωματικούς. Εκείνο το βράδυ της κρίσης ο Πάγκαλος έδινε συνέντευξη στον Πρετεντέρη, ο Σημίτης όπως και ο Αρσένης επικοινωνούσαν με την Αμερική και γενικά η χώρα ήταν στον αυτόματο πιλότο. Την άλλη μέρα το κάθαρμα ο ελιάς ευχαριστούσε τις ΗΠΑ από το βήμα της Ελληνικής Βουλής. Τέτοια προδοσία και τέτοια ξεφτίλα, η Ελλάδα είχε πολλά χρόνια να την ζήσει. Ζώ για την μέρα που θα τα τινάξει ο Αβουρής. Θα είναι μια ημέρα ψυχικής ανάτασης για όλους τους Έλληνες. Ήταν μεγάλο λάθος του Τσίπρα που δεν τον παρέπεμψε για τα σκάνδαλα που έκανε στην Ελληνική δικαιοσύνη, Το είχε υποσχεθεί άλλωστε,

 5. FEMA 19:54 08/10/2021

  ΠΡΟΣ ΟΚ

  ΕΣΥ ΔΗΛΑΔΗ –ΤΙ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΙΜΙΑ?

  ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΚΑΙ Η ΜΑΔΡΙΤΗ …ΜΕ ΤΑ ΖΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ…ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ

  ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ

  ΓΙΑ ΠΕΣ

  ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ….ΑΓΩΝΙΑ

 6. οκ 15:37 08/10/2021

  Η αναφορά περί Ιμίων φανερώνει από άλλη πλευρά ποια πραγματικά είναι η συριζαυγίτισσα φεμά ….

  τι έγινε δηλ στα Ίμια; προδοσία ; !

  αυτά τα λέει μόνο ο Καμμένος κ η καραμανλική δεξιά…

 7. FEMA 10:45 08/10/2021

  ΠΡΟΣ ΟΚ

  ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ….Ο ΤΣΙΠΡΑΣ !!!

  ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙΑ,ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ–ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΜΑ?

  ΘΑ ΤΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ–ΝΑ ΜΗΝ ΞΟΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΙΟΛΑΣ !!

  Ο ΟΠΑΔΟΣ ΤΩΝ ….ΙΜΙΩΝ ,ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΜΕΙΟΔΟΣΙΕΣ !!

  ΤΙΚ,ΤΑΚ,ΤΙΚ.ΤΑΚ……

 8. FEMA 10:26 08/10/2021

  ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

  ΤΟ ΠΑΛΑΜΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ……ΒΑΡΚΑΡΗ !!

  ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ,ΑΝΤΕ ΚΑΝΕΝΑ……..ΚΑΛΑΜΑΡΙ !!!

 9. οκ 9:03 08/10/2021

  πολιτικός νάνος, εθνικός μειοδότης και επικίνδυνος είναι ο τσίπρας που καταψήφισε χθες τη συμφωνία με τη Γαλλία…

  δεν είστε καλά εκεί στον σύριζα, δεν θα ξαναδείτε εξουσία ποτέ.

  καταψηφίσατε μία συμφωνία την οποία επικροτεί η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού…

  το χειρότερο ; η αχαρακτήριστη δήλωση τσίπρα ότι η συμφωνία δεν συμβάλλει στην «έντιμη λύση με την τουρκία» !!!

  αυτή η δήλωση θα τον στοιχειώνει για πάντα

 10. FEMA 19:54 07/10/2021

  ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΙΝΑΛΙΤΕΣ??

  ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΣΤΟ ΚΙΝΑΛ??

  ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ…ΠΟΤΑΜΙΣΙΟΥΣ??

  ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ..ΛΟΥΣΤΕΙΤΕ !!!

  ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ !!!

 11. FEMA 19:46 07/10/2021

  ΠΡΟΣ ΟΚ

  Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΝΟΣ !!

  ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ !!

  ΕΧΩ ΠΕΙ ΟΜΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ- ΔΥΣΚΟΛΑ

  ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝΤΑΙ !!!

  ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΨΗ–ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΔΙΑΦΩΝΙΑΣ -ΑΠΛΑ ΚΑΙ

  ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΕΞΕΦΡΑΣΕ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
  .
  ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ!!

  ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΝΔΙΑ !!

  ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ -ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΛΑΘΟΣ !!

 12. οκ 11:38 07/10/2021

  ότι τους αγαπήσατε προκύπτει από την τυφλή κι άμεση αναπαραγωγή σε δική σας ανακοίνωση της δήλωσης του μισητού κατά τ άλλα Βενιζέλου.

  όπως κι από τα κροκοδίλεια συγχαρητήρια που δίνετε από χθες στον Δένδια για τη διαγραφή Μπογδανου.

  είστε τόσο κλεισμένοι στον κόσμο σας, τόσο αποκομμένοι από τη φυσιολογική σκέψη κι ζωή ώστε πιστεύετε στα σοβαρά ότι θα δημιουργήσετε πρόβλημα στον Μητσοτάκη, επικροτώντας τον Δένδια κ τον Βενιζέλο

 13. Τι να ακούσεις FEMA τον πισινό σου να κλάνει, τι να ακούσεις τον Αλέξη Τσίπρα. Το ίδιο και το αυτό. Πάλι αλοιφή θα τον κάνει ο ηγέτης Κυριάκος Μητσοτάκης.

 14. FEMA 11:23 07/10/2021

  ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ- ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ?

  ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΑΝΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ!!

  ΑΛΛΑ,ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ?

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ…..κ.ΟΚ.

  ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΒΟΥΛΗ !!!–ΘΑ ΑΚΟΥΣΩ ΑΛΕΞΗ !!

  ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΑΛΙ….

 15. οκ 10:13 07/10/2021

  1. Συριζοτρόλ ξαφνικά γλείφετε εκεί που φτύνατε …. «Αγαπήσατε» Βενιζέλο κι Δένδια…

  2. Ο Μητσοτάκης έχει κάνει 3,4 συνέδρια κι θα παραμείνει αρχηγός για πολλά χρόνια

  3. Ο Τσίπρας δεν τολμάει να κάνει συνέδριο ούτε εκλογή προέδρου από τη βάση.

  4. Είστε ξεφτίλες που καταψηφίζετε τη συμφωνία με τη Γαλλία – θα το βρείτε μπροστά σας

 16. Η FEMA έχει μαγαρίσει αυτό το σάιτ με το να μας λέει καθημερινά ότι έρχεται ο προδότης και ανθέλληνας Τσίπρας. Ούτε σε μια δημοσκόπηση από τότε που ανέλαβε τις τύχες της χώρας η Νέα Δημοκρατία δεν έχει προηγηθεί ο Τσίπρας, Δυστυχώς FEMA η δεύτερη φορά αριστερά θα αργήσει πολύ. Ο τενεκές που υποστηρίζεις και η βρόμικη ανθελληνική συμμορία που τον ακολουθεί δεν θα ξανακαθίσουν σύντομα στα έδρανα της εξουσίας.

 17. FEMA 12:11 06/10/2021

  ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

  ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ …ΣΕ ΡΕΠΟ ΣΗΜΕΡΑ?

  ΡΩΤΑΩ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΣΙΜΗ ΗΜΕΡΑ
  .
  ΑΝ ΝΑΙ–ΚΑΛΗ ΞΕΞΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΑ !!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.