ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άπαντες στο πλευρό της Φώφης

Όλα τα σενάρια για την ‘επόμενη μέρα’ στο ΚινΑλ

Σοκαρισμένους βρίσκει τους πάντες στην Χαριλάου Τρικούπη, η επόμενη μέρα της ανακοίνωσης της νέας περιπέτειας της υγείας της Φώφης Γεννηματά, η οποία και την ανάγκασε να εγκαταλείψει την προσπάθεια διεκδίκησης της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής στις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 5 Δεκεμβρίου.

Στην πραγματικότητα, στο Κίνημα Αλλαγής έχουν ‘παγώσει’ τα πάντα. Επισήμως, δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για τα διαδικαστικά και δεν θα μπορούσε να γίνει καθώς δεν έχει συνεδριάσει κανένα όργανο του κόμματος. Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης, δηλώνοντας από την πρώτη στιγμή την συμπαράστασή τους στην πρόεδρο, στον αγώνα της να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, έχουν ήδη αναστείλει την προεκλογική τους δραστηριότητα.

Η πρωτοβουλία τώρα ανήκει στην πραγματικότητα στην ΕΔΕΚΑΠ (σ.σ. Επιτροπή Δεοντολογίας και τήρησης Καταστατικού), που κανονικά είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει την Παρασκευή το μεσημέρι, με αντικείμενο την αξιολόγηση των υπογραφών στήριξης των υποψηφιοτήτων που θα προσκόμιζαν οι υποψήφιοι. Αυτή την ώρα όμως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει πάγωμα των διαδικασιών, καθώς ήδη υπάρχουν άνθρωποι στο παρασκήνιο που μιλούν για ενδεχόμενο αναβολής της διαδικασίας εκλογής.

Στην περίπτωση που υπάρξει αυτή η αναβολή -γιατί πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει λόγος αναβολής, ενώ συνεχίζουν κανονικά και οι ετοιμασίες για τις εκλογές, ανά την Ελλάδα- η ‘τράπουλα’ θα ξαναμοιραστεί και δεν αποκλείεται στην κούρσα για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής να μπουν και νέα πρόσωπα. Ήδη, ακούγεται έντονα το όνομα του νυν εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Παύλου Χρηστίδη, που δείχνει να το σκέφτεται, ενώ δεν θα έμπαινε ποτέ σε αυτή τη διαδικασία, εφόσον διεκδικούσε τη θέση η Φώφη Γεννηματά. Ακούγεται ακόμα το όνομα του νυν Γραμματέα της ΚΠΕ Μανώλη Χριστοδουλάκη, αλλά και άλλων, εμπειρότερων στελεχών. Ο Κώστας Σκανδαλίδης δείχνει να μην ενδιαφέρεται, ενώ κλειστά τα χαρτιά του κρατά ως αυτή την ώρα ο Παύλος Γερουλάνος. ‘Κλειδί’ στην όποια εξέλιξη, θεωρείται η στάση που θα κρατήσει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που έσπευσε από την πρώτη στιγμή να δηλώσει τη συμπαράστασή του στην Φώφη Γεννηματά για την περιπέτεια της υγείας της, όπως άλλωστε έκανε και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πάντως, για να αλλάξουν οι αποφάσεις σχετικά με τον ‘οδικό χάρτη’ των εσωκομματικών εκλογών, απαιτείται προηγούμενη νέα συνεδρίαση της ΚΠΕ του κόμματος, που προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί. Άπαντες μένουν στην κατάσταση της υγείας της Φώφης Γεννηματά, που αναμένεται να βγει από το νοσοκομείο τις επόμενες μέρες, έχοντας όμως μπροστά της μία τεράστια μάχη, από την οποία επιβάλλεται να βγει νικήτρια. Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας της θα υπάρξει εντός της ημέρας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.