ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΣΥΝΕΠΗΣ ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ…

Προ ημερών γράφαμε για την ιστορική ευθύνη που έχει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Όχι μόνο για την ενότητα του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, αλλά και στρατηγικά για την αναγέννησή του.

Ο Γιώργος, όπως όλα δείχνουν, θα είναι συνεπής στο ραντεβού με την Ιστορία.

Το πιστοποιεί η απόφασή του να συζητήσει με όλους όσοι έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να είναι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Οι πιέσεις και οι προτροπές του πλήθους των συντρόφων του, των φίλων και των ψηφοφόρων φαίνεται ότι έπιασαν τόπο.

Δικό τους είναι τελικά το «ναι» και ο Γιώργος το αποδέχεται.

Το «ναι, με τον Γιώργο μπορεί η προοδευτική παράταξη να ελπίζει», που ακούγεται στους ανά την επικράτεια καφενέδες - όπως θα έλεγε και ο αείμνηστος Χάρης Μπουσμπουρέλης- είναι αυτό που αλλάζει εκ βάθρων την κούρσα διαδοχής στη Χαριλάου Τρικούπη και πιθανότατα θα αναγκάσει κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να αναθεωρήσουν τη συμπεριφορά και τις πολιτικές τους έναντι του τρίτου σε δύναμη κοινοβουλευτικού κόμματος.

Όπως όλα δείχνουν ο Παπανδρέου διέβη τον Ρουβίκωνα.

Η υποψηφιότητά του έχει δρομολογηθεί και οι σχετικές ανακοινώσεις είναι θέμα ολίγου χρόνου.

Πρόθεση και επιδίωξη του Γιώργου είναι η συντεταγμένη και δημιουργική πορεία που, ανεξάρτητα από τις υποψηφιότητες και τον τελικό νικητή, θα εγγυάται τις αρχές, την ενότητα και την αναδιοργάνωση της Προοδευτικής Παράταξης.

Προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι η νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ να μπορέσει να το μετεξελίξει σε ισχυρό φορέα, ο οποίος θα προσδώσει δυναμική στην πρόταση για προοδευτική διακυβέρνηση και θα την καταστήσει πλειοψηφική απέναντι στη συντηρητική.

Ο Γιώργος -όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν καλά, αλλά και έχει αποδείξει και ο ίδιος με την διαδρομή του- δεν ενδιαφέρεται για ένα μικρό κόμμα, που θα στριμώχνεται ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ή ακόμη χειρότερα: ανάλογα με τις ανάγκες διακυβέρνησης θα γίνεται «παράρτημά»τους.

Και γνωρίζει ότι οι ρεαλιστικές, εναλλακτικές και βιώσιμες προτάσεις, που θα επιλύουν τα μεγάλα και ζέοντα προβλήματα της κοινωνίας είναι αυτές που τελικά θα αναδείξουν τη νέα ηγεσία της Κεντροαριστεράς και όχι οι μηχανισμοί, τα καταστατικώς προβλεπόμενα και η κομματική γραφειοκρατία.

Η Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη «έρχεται από πολύ μακριά και πάει πολύ μακριά», για να θυμηθούμε μια παλαιότερη έκφραση των ηγετικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που αύριο, 18 Οκτώβρη, έχουν την 40η επέτειο από την ημέρα της Αλλαγής, την μεγάλη εκλογική νίκη του Ανδρέα Παπανδρέου με 48% στις εκλογές του 1981.

Η «νέα Αλλαγή», που χρειάζονται η χώρα, οι πολίτες και το έθνος πρέπει να είναι το σύνθημα της νέας ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής.

Ήδη, μετά από πολλά χρόνια τα ΠΑΣΟΚ προκαλεί ξανά το ενδιαφέρον.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι όσοι ασχολούνται με τα κοινά και τους ενδιαφέρει ο λεγόμενος ενδιάμεσος χώρος του Κέντρου, που εκτείνεται από την φιλελεύθερη κεντροδεξιά μέχρι την μεταρρυθμιστική αριστερά τις τελευταίες ημέρες ασχολούνται έντονα με το τι θα γίνει στο ΠΑΣΟΚ.

Η ασθένεια της Φώφης Γεννήματα συγκίνησε το πανελλήνιο και η πιθανότητα να αναλάβει εκ νέου την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη ο Γιώργος Παπανδρέου κατέστησαν το ΚΙΝΑΛ αυτό που στο Αγρίνιο αποκαλούν …τοκ οφ δε τάουν.

Σίγουρα το 2021 δεν είναι ούτε 2004, όταν 1.000.000 πολίτες ανέδειξαν τον Γιώργο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ούτε 2009 όταν με 44% έγινε (ο τελευταίος του ΠΑΣΟΚ) πρωθυπουργός.

Όμως για πρώτη φορά, μετά από πολλά και «πέτρινα» χρόνια, τα μέλη, οι φίλοι και οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, που θα προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν τη νέα ηγεσία του, αισθάνονται ότι μπορούν, με επικεφαλής τον Γιώργο, να αυξήσουν σημαντικά τα εκλογικά ποσοστά και να ξαναμπούν με αξιώσεις στο μεγάλο πολιτικό-κυβερνητικό παιχνίδι και να επηρεάσουν τις εξελίξεις στο δημόσιο βίο.

Το διακύβευμα της εκλογής νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ δεν είναι ποιός θα το «προσφέρει», έναντι καλύτερων κυβερνητικών ανταλλαγμάτων, δώρο στον Μητσοτάκη ή τον Τσίπρα, αλλά ποιος μπορεί να αφαιρέσει από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ποσοστά και να γεμίσει τον κουμπαρά της Χαριλάου Τρικούπη.

Εάν η νέα ηγεσία καταφέρει να επαναπατρίσει ψηφοφόρους του ιστορικού ΠΑΣΟΚ, που πήγαν είτε στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα αισθάνονται απογοητευμένοι είτε επέλεξαν την αποχή, τότε το ΚΙΝΑΛ μπορεί όντως να αντιμετωπίσει με αισιοδοξία το μέλλον του.

Εξυπακούεται πως εκτός από τον Γιώργο Παπανδρέου για την αναγέννηση της Κεντροαριστεράς χρειάζονται να συστρατευθούν τα λεγόμενα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, οι διατελέσαντες πρόεδροί του (Φώφη Γεννηματά, Κώστας Σημίτης, Ευάγγελος Βενιζέλος) και πρωτίστως τα στελέχη, τα μέλη, οι φίλοι και οι ψηφοφόροι του σε όλη την επικράτεια.

Και φυσικά στην πορεία αναδιοργάνωσης της Προοδευτικής Παράταξης σημαντική θέση θα πρέπει να έχουν και τα έξι διακεκριμένα στελέχη (Ανδρουλάκης, Γερουλάνος, Καστανίδης, Κεγκέρογλου, Λοβέρδος, Χρηστίδης), που εκδήλωσαν την επιθυμία να διεκδικήσουν την ηγεσία, οι βουλευτές καθώς και τα νέα πρόσωπα που ανέδειξε η Φώφη, όπως ο γραμματέας του κόμματος Χριστοδουλάκης, ο υπεύθυνος του οργανωτικού Παραστατίδης, ο υπεύθυνος επικοινωνίας Βλάχος για να αναφερθούμε ονομαστικά σε ορισμένους και βεβαίως τα κοινωνικά στελέχη, που πρωταγωνιστούν στην αυτοδιοίκηση, τον συνδικαλισμό, την επιστήμη, τις τέχνες και το επιχειρείν.

Θα μου πει, και δικαίως, κάποιος: «είναι αρκετά αυτά;».

Όχι, φυσικά.

Οι χρόνιες παθογένειες του …ρωμέϊκου δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς την κοινωνία, τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες, όλους όσοι ενδιαφέρονται για τα μεγάλα και όχι τα μικρά, για τις εθνικές και όχι τις κομματικές προτεραιότητες, για την κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότηση, για την επίλυση των προβλημάτων και τις προκλήσεις που προκύπτουν από την οικονομική, υγειονομική και κλιματική κρίση, αλλά και την τεχνολογική επανάσταση και τις γεωπολιτικές αναδιαρθρώσεις.

Γι’ αυτά πρέπει να μιλήσει και με αυτά να ασχοληθεί η νέα ηγεσία της Κεντροαριστεράς.

Για τη Νέα Ελλάδα και τη θέση της στην φθισική Ευρώπη και τον πολυπολικό κόσμο, όπου οι ανισότητες μεγαλώνουν μαζί με τον αυταρχισμό, τις μεγάλες μεταναστευτικές ροές και τις ασύμμετρες απειλές.

Όποιος μπορεί να δώσει το πιο ελκυστικό αφήγημα και να εμπνεύσει για τις προκλήσεις του μέλλοντος και όχι για τα λάθη και τις αμαρτίες του παρελθόντος θα κερδίσει το παιχνίδι.

Η ελληνική Κεντροαριστερά χρειάζεται έναν ηγέτη διεθνούς κύρους που θα μπορεί να αναλύσει, να ερμηνεύσει την «μεγάλη εικόνα» και όχι να ασχολείται και να σχολιάζει τα όσα συμβαίνουν στο «αμαρτωλό τρίγωνο» Κολωνάκι - Σύνταγμα - Ομόνοια.

Να βρίσκεται σε αρμονία με τον νέο κόσμο που γεννιέται και να μπορεί με τις κατάλληλες συμμαχίες να ωφελήσει την προοδευτική παράταξη, αλλά και τη χώρα…

35 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Συστράτευση Όλων Τών Παλαιών Στελεχών : Σημίτης Βενιζέλος Λαλιώτης. Σκανδαλίδης Παπουτσής . Βάσω Διαμαντοπουλου Μέ Ηγέτη Τόν Γιώργο Παπανδρέου Καί Όραμα Τήν Επιστροφή Στό Όνομα ΠΑΣΟΚ !!.

 2. Η νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ για να μπορέσει να το μετεξελίξει σε ισχυρό φορέα θα πρέπει να είναι ο ίδιος ο Παπανδρέου! Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν οι προοδευτικοί Έλληνες!

 3. Ο καλυτερος με διαφορα χιλιομετρων απο τον δευτερο !!

 4. FEMA 22:22 18/10/2021

  ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ?

  ΓΙΑ ΠΕΣ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟ ΥΨΗΛΟ IQ !!

  Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Η Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ?

  ΑΝ ΠΕΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΚΕΡΝΑΩ ..ΒΟΤΚΑ !!

  ΤΙ ΛΕΣ?

 5. Το χαμηλό πολιτικό iq που έχεις και ο κομματικός φανατισμός σε κάνουν να μας παρουσιάζεις έναν τενεκέ σαν ηγέτη. Ούτε εσύ θα μου λείψεις και πολύ περισσότερο ο πουθενάς Αλέξης Τσίπρας. Ματαιοπονείς ότι θα είναι κυβερνήτης ο μπαχαλάκιας πρόεδρος του δεκαπενταμελούς.

 6. FEMA 19:44 18/10/2021

  ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ-ΞΕΧΝΑ ΤΟ

  ΠΙΟ ΒΑΜΜΕΝΗ ΑΠΟ ΜΕΝΑ -ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ

  ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΣΙΠΡΑ-ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ-ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΙΣ

  ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ-ΕΝΟΣ ΕΝΤΙΜΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ !!

  ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ !

  ΚΑΛΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ-ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ-ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

  ΕΝΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ–Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ !!

  ΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΗΤΑΝ ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΤΕ-ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

  ΕΧΟΝΤΑΣ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ

  ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΜΑΣ(!)-ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΔΩ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΕ-ΤΑ ΒΑΣΤΑ

  ΣΟΙΜΠΛΕ…..

  ΘΕΛΕΙ ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ -ΤΟ ΑΡΧΗΓΗΛΙΚΙ !!

  ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ !!

  ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΟΛΟΔΕΡΝΕΙΣ…ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ

  ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ,,,

 7. Οι ψηφοφόροι δεν είναι πρόβατα FEMA να τους κλείσει ο Τσίπρας στο μαντρί. Θα φύγουν από ον ΣΥΡΙΖΑ αυτοί που ήταν βαμμένοι ΠΑΣΟΚ πριν καλά καλά το καταλάβεις FEMA. Οσο για τον Μπόγδη καλύτερα ας τον τρελό στην τρέλα του. Το πολύ χειργλύκανο βλάπτει στην ηλικία σου κύριε Δημοσθένη, φυραίνει το λίγο μυαλό που έχεις.

 8. Γιώργος συνεπής με την ιστορία, μόνο που το 2015 ξέχασε το ραντεβού με την ιστορία.
  Θα του το υπενθυμίσουμε εμείς οι απλοί οπαδοί του ΠΑΣΟΚ τον επόμενο μήνα στις κάλπες
  που κρατήσαμε το κόμμα ζωντανό και δεν λιποτακτήσαμε σαν το Γιωργάκη. Understood mr. Felekis?

 9. FEMA 14:43 18/10/2021

  ΠΡΟΣ ΟΚ

  ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ

  ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΟ ΜΑΝΤΗΛΙ

  ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙ?

  ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ !!

  ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΤΟΥ –Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΤΟΝ ΑΝΕΤΡΕΨΕ !!

  ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΟ 2007??

  ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΑΛΩΝΙΖΕΙ?

  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ-ΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ?

  ΕΤΟΙΜΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΒΡΗΚΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ–ΑΛΛΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΛΙΓΟΣ !!

  ΟΤΑΝ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ-ΑΠΕΔΡΑΣΕ ΤΟ 2009–ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

  ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ–Ο ΓΙΩΡΓΟΣ (Ο ΚΟΣΜΟΓΥΡΙΣΜΕΝΟΣ)ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΠΟΤΑ?

  ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΒΑΘΥ ΥΠΝΟ?

  ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ?

  ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΑ?

  ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ…….ΝΑΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ…

  ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΓΙΝΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΚΟΣ !!

  ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΦΟΥΛ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟΣ !!

  ΑΗΔΙΑ……

 10. FEMA 14:11 18/10/2021

  ΠΡΟΣ ΑΛΚΙΝΟΟ

  ΚΟΨΕ ΚΑΤΙ….

  ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο …ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ?

  ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

  Ο ΤΣΙΠΡΑΣ??

  ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ- ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΣΑΣ- Ε??

  ΛΟΒΕΡΔΑΚΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΑΣΕ ΠΟΥ ΣΕ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !!

  ΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ-ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ–ΩΣ, Ο ΟΛΙΓΙΣΤΟΣ

  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ–ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ–ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ

  ΗΤΑΝ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ- Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !!!

  ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ

  ΟΤΙ ΔΕΝ….ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ !!

  ΕΥΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ–ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ !!

  ΕΜ ,ΔΙΩΞΑΤΕ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

  ΕΜ,ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ

  ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ !!

 11. ok 14:10 18/10/2021

  στο 4% πήγαν το ΠΑΣΟΚ όσοι διαδέχτηκαν τον Γιώργο…

  αν θυμάσαι τον ανέτρεψαν κι πήγαμε στις κάλπες με άλλον αρχηγό.

  θα τα ξανθυμηθούμε όλα αυτά κι κυρίως ποιος χρεοκόπησε τη χώρα…

 12. Alkinoos 13:12 18/10/2021

  Γιωργος Παπανδρεου..
  Προεδρος επι σειρα ετων (20) περιπου..
  Της Σοσιαλιστικής Διεθνους !!
  Ο Ανθρωπος που θυσιαστηκε για να μην ξαναγινουμε ..
  Ψωροκωσταινα !! Απο την ΧΡΕΟΚΟΠΊΑ του Καραμανλή και τον Λαικισμοωτου Τσιπρα !

 13. FEMA 12:13 18/10/2021

  ΕΑΝ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ

  ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

  ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ -ΩΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΕΛΥΣΕ

  ΚΑΙ Η ΦΩΦΗ ΑΠΛΑ ΤΟ ΕΝΤΑΦΙΑΣΕ !!

  ΠΗΡΕ ΜΑΓΑΖΙ ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΨΙΛΙΚΑΤΖΙΔΙΚΟ !!–ΑΠΟ 44% ΣΤΟ 4% !!

  ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ-ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ,ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ

  ΤΟΥ–ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ–ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ !!

  ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΠΟΓΔ-ΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ !!

 14. Ένα αδιάσειστο και παντοτινό αξίωμα στον κόσμο όλου του ζωικού μας Βασίλειου , είναι η προστασία των γονέων στα τέκναυς
  Μεταφορικά στην πολιτική μπορεί να αξιοποιηθεί το ίδιο αξίωμα .
  Ας θυμηθούμε λοιπόν ότι πατέρας του να εκλέγονται οι αρχηγοί των μεγάλων κομμάτων με κυβερνητική προϊστορία ή προοπτική να γίνεται από την βάση του κάθε τέτοιου πολιτικού κόμματος ,
  είναι ο ίδιος ο κύριος Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου .
  Δεξιοί και Αριστεροί λοιπόν στην Κυβέρνηση και την Αξιωματικη Αντιπολίτευση ,
  πριν από κάθε άλλη σας ενέργεια και σχολιασμό στο ενδιαφέρον του Γιώργου για την επίκαιρη προετοιμασία στις εσωτερικες εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής ,
  δείξτε την ελάχιστη φιλοφρόνηση στα όποια μικρά και μεγάλα έχει καταφέρει αυτός ο πρωτοπόρος μας αυτός πολιτικός .

 15. FEMA 11:07 18/10/2021

  ΠΡΟΣ ΟΚ

  ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ….ΠΟΔΙ …ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΤΩΡΑ…

  ΚΑΛΕ ΟΚ–ΑΚΟΥΩ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΟΣΟ ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΟΣ ΜΑΘΗΣΕΩΣ ΕΙΝΑΙ !!

  ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΙΠΟΤΑ ..Ο ΛΙΓΝΑΔΗΣ- ΜΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΡΘΟΦΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ !!

  ΝΤΙΠ-ΤΣΕΒΔΟ- ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΡΤΟΥΝ -Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΟΥ !!

  ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.