ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΣΥΝΕΠΗΣ ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ…

Προ ημερών γράφαμε για την ιστορική ευθύνη που έχει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Όχι μόνο για την ενότητα του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, αλλά και στρατηγικά για την αναγέννησή του.

Ο Γιώργος, όπως όλα δείχνουν, θα είναι συνεπής στο ραντεβού με την Ιστορία.

Το πιστοποιεί η απόφασή του να συζητήσει με όλους όσοι έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να είναι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Οι πιέσεις και οι προτροπές του πλήθους των συντρόφων του, των φίλων και των ψηφοφόρων φαίνεται ότι έπιασαν τόπο.

Δικό τους είναι τελικά το «ναι» και ο Γιώργος το αποδέχεται.

Το «ναι, με τον Γιώργο μπορεί η προοδευτική παράταξη να ελπίζει», που ακούγεται στους ανά την επικράτεια καφενέδες - όπως θα έλεγε και ο αείμνηστος Χάρης Μπουσμπουρέλης- είναι αυτό που αλλάζει εκ βάθρων την κούρσα διαδοχής στη Χαριλάου Τρικούπη και πιθανότατα θα αναγκάσει κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να αναθεωρήσουν τη συμπεριφορά και τις πολιτικές τους έναντι του τρίτου σε δύναμη κοινοβουλευτικού κόμματος.

Όπως όλα δείχνουν ο Παπανδρέου διέβη τον Ρουβίκωνα.

Η υποψηφιότητά του έχει δρομολογηθεί και οι σχετικές ανακοινώσεις είναι θέμα ολίγου χρόνου.

Πρόθεση και επιδίωξη του Γιώργου είναι η συντεταγμένη και δημιουργική πορεία που, ανεξάρτητα από τις υποψηφιότητες και τον τελικό νικητή, θα εγγυάται τις αρχές, την ενότητα και την αναδιοργάνωση της Προοδευτικής Παράταξης.

Προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι η νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ να μπορέσει να το μετεξελίξει σε ισχυρό φορέα, ο οποίος θα προσδώσει δυναμική στην πρόταση για προοδευτική διακυβέρνηση και θα την καταστήσει πλειοψηφική απέναντι στη συντηρητική.

Ο Γιώργος -όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν καλά, αλλά και έχει αποδείξει και ο ίδιος με την διαδρομή του- δεν ενδιαφέρεται για ένα μικρό κόμμα, που θα στριμώχνεται ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ή ακόμη χειρότερα: ανάλογα με τις ανάγκες διακυβέρνησης θα γίνεται «παράρτημά»τους.

Και γνωρίζει ότι οι ρεαλιστικές, εναλλακτικές και βιώσιμες προτάσεις, που θα επιλύουν τα μεγάλα και ζέοντα προβλήματα της κοινωνίας είναι αυτές που τελικά θα αναδείξουν τη νέα ηγεσία της Κεντροαριστεράς και όχι οι μηχανισμοί, τα καταστατικώς προβλεπόμενα και η κομματική γραφειοκρατία.

Η Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη «έρχεται από πολύ μακριά και πάει πολύ μακριά», για να θυμηθούμε μια παλαιότερη έκφραση των ηγετικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που αύριο, 18 Οκτώβρη, έχουν την 40η επέτειο από την ημέρα της Αλλαγής, την μεγάλη εκλογική νίκη του Ανδρέα Παπανδρέου με 48% στις εκλογές του 1981.

Η «νέα Αλλαγή», που χρειάζονται η χώρα, οι πολίτες και το έθνος πρέπει να είναι το σύνθημα της νέας ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής.

Ήδη, μετά από πολλά χρόνια τα ΠΑΣΟΚ προκαλεί ξανά το ενδιαφέρον.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι όσοι ασχολούνται με τα κοινά και τους ενδιαφέρει ο λεγόμενος ενδιάμεσος χώρος του Κέντρου, που εκτείνεται από την φιλελεύθερη κεντροδεξιά μέχρι την μεταρρυθμιστική αριστερά τις τελευταίες ημέρες ασχολούνται έντονα με το τι θα γίνει στο ΠΑΣΟΚ.

Η ασθένεια της Φώφης Γεννήματα συγκίνησε το πανελλήνιο και η πιθανότητα να αναλάβει εκ νέου την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη ο Γιώργος Παπανδρέου κατέστησαν το ΚΙΝΑΛ αυτό που στο Αγρίνιο αποκαλούν …τοκ οφ δε τάουν.

Σίγουρα το 2021 δεν είναι ούτε 2004, όταν 1.000.000 πολίτες ανέδειξαν τον Γιώργο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ούτε 2009 όταν με 44% έγινε (ο τελευταίος του ΠΑΣΟΚ) πρωθυπουργός.

Όμως για πρώτη φορά, μετά από πολλά και «πέτρινα» χρόνια, τα μέλη, οι φίλοι και οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, που θα προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν τη νέα ηγεσία του, αισθάνονται ότι μπορούν, με επικεφαλής τον Γιώργο, να αυξήσουν σημαντικά τα εκλογικά ποσοστά και να ξαναμπούν με αξιώσεις στο μεγάλο πολιτικό-κυβερνητικό παιχνίδι και να επηρεάσουν τις εξελίξεις στο δημόσιο βίο.

Το διακύβευμα της εκλογής νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ δεν είναι ποιός θα το «προσφέρει», έναντι καλύτερων κυβερνητικών ανταλλαγμάτων, δώρο στον Μητσοτάκη ή τον Τσίπρα, αλλά ποιος μπορεί να αφαιρέσει από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ποσοστά και να γεμίσει τον κουμπαρά της Χαριλάου Τρικούπη.

Εάν η νέα ηγεσία καταφέρει να επαναπατρίσει ψηφοφόρους του ιστορικού ΠΑΣΟΚ, που πήγαν είτε στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα αισθάνονται απογοητευμένοι είτε επέλεξαν την αποχή, τότε το ΚΙΝΑΛ μπορεί όντως να αντιμετωπίσει με αισιοδοξία το μέλλον του.

Εξυπακούεται πως εκτός από τον Γιώργο Παπανδρέου για την αναγέννηση της Κεντροαριστεράς χρειάζονται να συστρατευθούν τα λεγόμενα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, οι διατελέσαντες πρόεδροί του (Φώφη Γεννηματά, Κώστας Σημίτης, Ευάγγελος Βενιζέλος) και πρωτίστως τα στελέχη, τα μέλη, οι φίλοι και οι ψηφοφόροι του σε όλη την επικράτεια.

Και φυσικά στην πορεία αναδιοργάνωσης της Προοδευτικής Παράταξης σημαντική θέση θα πρέπει να έχουν και τα έξι διακεκριμένα στελέχη (Ανδρουλάκης, Γερουλάνος, Καστανίδης, Κεγκέρογλου, Λοβέρδος, Χρηστίδης), που εκδήλωσαν την επιθυμία να διεκδικήσουν την ηγεσία, οι βουλευτές καθώς και τα νέα πρόσωπα που ανέδειξε η Φώφη, όπως ο γραμματέας του κόμματος Χριστοδουλάκης, ο υπεύθυνος του οργανωτικού Παραστατίδης, ο υπεύθυνος επικοινωνίας Βλάχος για να αναφερθούμε ονομαστικά σε ορισμένους και βεβαίως τα κοινωνικά στελέχη, που πρωταγωνιστούν στην αυτοδιοίκηση, τον συνδικαλισμό, την επιστήμη, τις τέχνες και το επιχειρείν.

Θα μου πει, και δικαίως, κάποιος: «είναι αρκετά αυτά;».

Όχι, φυσικά.

Οι χρόνιες παθογένειες του …ρωμέϊκου δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς την κοινωνία, τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες, όλους όσοι ενδιαφέρονται για τα μεγάλα και όχι τα μικρά, για τις εθνικές και όχι τις κομματικές προτεραιότητες, για την κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότηση, για την επίλυση των προβλημάτων και τις προκλήσεις που προκύπτουν από την οικονομική, υγειονομική και κλιματική κρίση, αλλά και την τεχνολογική επανάσταση και τις γεωπολιτικές αναδιαρθρώσεις.

Γι’ αυτά πρέπει να μιλήσει και με αυτά να ασχοληθεί η νέα ηγεσία της Κεντροαριστεράς.

Για τη Νέα Ελλάδα και τη θέση της στην φθισική Ευρώπη και τον πολυπολικό κόσμο, όπου οι ανισότητες μεγαλώνουν μαζί με τον αυταρχισμό, τις μεγάλες μεταναστευτικές ροές και τις ασύμμετρες απειλές.

Όποιος μπορεί να δώσει το πιο ελκυστικό αφήγημα και να εμπνεύσει για τις προκλήσεις του μέλλοντος και όχι για τα λάθη και τις αμαρτίες του παρελθόντος θα κερδίσει το παιχνίδι.

Η ελληνική Κεντροαριστερά χρειάζεται έναν ηγέτη διεθνούς κύρους που θα μπορεί να αναλύσει, να ερμηνεύσει την «μεγάλη εικόνα» και όχι να ασχολείται και να σχολιάζει τα όσα συμβαίνουν στο «αμαρτωλό τρίγωνο» Κολωνάκι - Σύνταγμα - Ομόνοια.

Να βρίσκεται σε αρμονία με τον νέο κόσμο που γεννιέται και να μπορεί με τις κατάλληλες συμμαχίες να ωφελήσει την προοδευτική παράταξη, αλλά και τη χώρα…

35 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. οκ 10:36 18/10/2021

  ΠΑΜΕ ΓΙΩΡΓΟ !

  είχα γράψει ότι βρίσκω κακή ιδέα την υποψηφιότητά του κυριώς γιατί θεωρώ ότι έχει επιτελέσει με το παραπάνω το χρέους του στην πατρίδα. Ενώ αν βάλει υποψηφιότητα πάλι θα αρχίζουν να τον υβρίζουν…

  όμως, είναι μεγάλος άνθρωπος κι εφόσον το αποφασίσει ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ.

 2. FEMA 10:32 18/10/2021

  ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΕΧΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ (ΤΩΡΑ)-ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

  ΠΑΩ ΝΑ ΡΙΞΩ ΓΕΛΙΟ- ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΟΥΛΗ

  ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ !!

  ΘΕΑΤΡΟ ΧΩΡΙΣ….ΠΑΡΑΔΕΣ ….Ο ΜΩΥΣΗΣ !!

 3. FEMA 9:55 18/10/2021

  ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ–Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ !!

  ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

  ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΘΑ ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΕΙ !!!

  ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ- ΛΟΒΕΡΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ?

  ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ?

  ΓΙΑΥΤΟ ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ ΟΣΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ

  ΣΑΣ ΒΕΒΑΙΩΝΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΤΕ ΟΙΚΤΡΑ

  ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ !!

  ΕΡΧΕΤΑΙ……….Ο ΑΛΕΞΗΣ ΜΑΣ !!

 4. Γράφει ένας εκλεκτός αρθρογράφος στο Προταγκον ορισμένα πράγματα για το ΚΙΝΑΛ και τον Παπανδρέού
  Στου Κώστα Γιαννακίδη το άρθρο (α) λοιπόν διαβάζεις μεταξύ των γραμμών του μια Βενιζέλοκινητη λογική και κλίση
  Η οποία ίσως και να προέρχεται λόγω καταγωγής .
  Γράφει λοιπόν μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννακίδης
  “……Ποιος θυμάται, αλήθεια, ότι είναι ο πρώτος που μίλησε για πράσινη ανάπτυξη και ψηφιακό μετασχηματισμό; Είναι όμως τόσο έντονο το ιστορικό αποτύπωμα της πρωθυπουργικής του θητείας ώστε όταν τον βλέπεις, θέλεις να συζητήσεις μαζί του το παρελθόν. Ενδόμυχα ίσως αυτό να επιθυμεί και ο ίδιος. Να ξορκίσει την εικόνα του Καστελόριζου. Εννοείται ότι αν διεκδικήσει πίσω το γραφείο του στη Χαριλάου Τρικούπη, θα το πάρει εύκολα. Και ίσως να επαναπατρίσει κάποιους, μην επιτρέποντας στον Τσίπρα να ξαναβάλει τα πράσινα. Ε, και; Είναι δυνατόν να είσαι Παπανδρέου και να σε ικανοποιούν αυτά τα λιγά, τα ταπεινά; Τότε κακώς ξεκίνησες κάποτε για τα μεγάλα “.

  Την απάντηση στο αν καλως ή κακώς ξεκίνησε αυτά που κατόρθωσε ν.αλλάξει ,
  η απάντηση έρχεται από μια συμπατριώτισσα του :
  “ Για την Ελλάδα , Ρε γαμωτο “ !

 5. Ίσως να αμήν έχω και γώ, σαν μέλος και φίλος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ , ιδιαίτερη προτίμηση στις πολιτικές θέσεις και ελιγμούς του Ανδρέα Λοβέρδου ,
  Ειδικά λόγω της στενής του σχέσης με τον Βενιζέλο .
  Όμως δεν είναι παράξενο ν ´ακούμε
  από την Μπογδάνα του ΣΥΡΙΖΑ ,
  τον οχετό αυτον που λέγεται και πατσαβούρα ή Φασίνα
  λέγεται και :
  Φ(ανφάρα) Ε(μετική) Μ(αζοχστικα) Α(νεπαρκής)
  Δηλ . Για συντομία FEMA……,
  Ότι, ενδιαφέρεται για τις εσωτερικές κινήσεις του δικού μας πολιτικού κόμματος ;
  Καλύτερα να το θέσω ,
  Ότι Φοβάται για το τι θα γίνει εκεί , όταν θα επιστρέψει ο Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου σαν Αρχηγός
  και οι Δημοκράτες Σοσιαλιστές που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Τσίπρα , πιστεύοντας τον σαν μεταμφιεσμένο αριστερό που υπήρξε , ενώ στην πραγματικότητα είναι “ κοτεράκιας “ και ότι θα καταργούσε τα μνημόνια .
  Εδώ κατάργησε τα Δημοψηφίσματα που απαγόρευσαν τα μνημόνια ! Πέρασε και την βρόμικη δουλειά των τραπεζών με τα Καπιταλ Κοντρολς !

 6. FEMA 0:09 18/10/2021

  ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΒΡΕ ΜΠΟΓΔ-ΑΝΕ!!

  ΤΙ ΑΝΑΓΚΗ ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ–ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΒΓΕΙΤΕ -ΣΤΟ ΑΓΕΛΑΔΟΚΟΥΡΕΜΑ

  ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ -ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙ ΚΙΝΑΛΙΤΕΣ- ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΟΤΙ Η

  ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑ- ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ?

  ΚΑΙ ΜΗ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΙΣ… ΠΟΙΟΝ ΕΝΝΟΩ…..

  ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΤΟ Ο ΥΠΟΔΙΚΟΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ?

  ΜΗ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ–ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ!!

  ΑΝΤΕ ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ….

 7. Για τους λόγους που παραπάνω εξέθεσα , αγαπητοί μου συναναγνωστες ,
  Είναι πολύ πιθανόν το δίπολο να Προτρέψει δικά του μέλη και φίλους να προσποιηθούν ότι είναι κινηματίες της Αλλαγής !
  Ετσι να βοηθήσουν ψηφίζοντας αυτούς που νομίζουν ότι στο μέλλον θα πορεσουν να κουμαντάρουν
  για να εκμεταλευτούν μελλοντικά συνεργασία ….
  Αυτό , αν και πόσο δεν θα τους γυρίσει μπούμερανγκ !!!

 8. Οι νεοδημοκράτες που παρόλα τα χάλια και την κατάντια της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Τσίπρα έχουν ανησυχία — λόγω του εκλογικού νόμου από τον οποίο θα εξαρτηθεί και η συνεργασία τους με το τρίτο κόμμα —
  Ελπιζουν σε μια επίδραση του Βενιζέλου , εκφρασμένη από τον Α. Λοβερδο , σαν αυτός να μπορέσει να επικρατήσει στην εσωκομματική διαδικασία στο ΚΙΝΑΛ .
  Πάτο θα πιάσει ο Λοβερδος με , ή, χωρίς την εισδοχή του Γιώργου Παπανδρέου στην διαδικασία !!
  Οι Συριζαίοι από την άλλη , που εκτός από την Πανδημία , τη Κληματικη Αλλαγή και τις θεομηνίες , ακόμη και τους σεισμούς, έχουν κάνει συμμάχους για να πλήξουν τον Μητσοτάκη , ο οποίος τους αντιπαραθέτει οτι με όλα τα συμβάντα δεν θρηνούμε ανθρώπινα θύματα , εν αντιθέσει με την ΠΦΑ διακυβέρνηση ….

  Τελικα , νομίζουν οι του δίπολου , ότι θα βρουν βοήθεια από το ΚΙΝΑΛ ,—κούνια που τους κούναγε και τους δυό —
  Πρώτον ,αν βάλει υποψηφιότητα ο Γιώργος για αρχηγός στο ΚΙΝΑΛ θα είναι κερδισμενος πριν τη έναρξη ακόμη του αγώνα και αυτός ως γνωστόν δεν φοράει γυαλιά ,μπλε η κόκκινα , αλλά πράσινα για την ανάπτυξη που χρειάζεται η πατρίδα μας .
  Δεύτερον οι της βάσης του ΚΙΝΑΛ αν είχαν προτιμήσεις για δικούς τους σκοπούς θα ΕΙ»αν ηδη φυγει όπως έκαναν οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι Μπίστης , Ραγκουσης , Ξενο&ιαννακοπουλου και τα υπόλοιπα ξερατα Πο την μια ή, όσοι επέλεξαν θέσεις και καρέκλες στην διακυβέρνηση Μητσοτάκη .

  Αρα όπως λέει και ο Χάρης Καστανίδης , είναι δυνατόν να συνεργαστούμε με αυτους που μας αποκαλούσαν ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΙΛΙΑΔΕΣ;
  Προσθέτω εγώ , ή τους Δεξιούς που παραφράζαν την φράση δίχως τα “αν “. Στο λεφτά υπάρχουν ;
  3ν κατακλείδι να γιατί
  FEMA. και Μαργαρίτα του μικροκόσμου μας εδώ μέσα θα συνεχίσουν μ
  Να τρώνε τα Συκώτια τους, στη ν λύσσα που τις πιάνει με την σκέψη ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι το μόνο προοδευτικό πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα Σήμερα .

 9. Aza 21:43 17/10/2021

  Φελέκη πολύ εύκολα δίνεις άφεση αμαρτιών σε Βενιζέλο, Σημίτη και παραφυάδες τους, που στον παρόντα χρόνο είναι πρωτοκλασάτα στελέχη του Μητσοτακη… Στηρίζουμε Γιώργο.. όμως όσα δεν έκανε το 2007 και αργότερα το 2011 που ο Βενιζέλος τον υπονόμευε μέσα από το αεροπλάνο της επιστροφής των Καννών οφείλει να τα πράξει τώρα…. Διαφορετικά άσκοπη η συζήτηση…

 10. FEMA 18:27 17/10/2021

  ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΕΛΕΚΗ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
  ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΚΙΝΑΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΟΚΟΥΣ
  ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΝ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΞΑΝΑ ΔΡΑΣΗ- Ο ΣΗΜΙΤΗΣ
  ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ?
  ΑΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ Ο …..ΛΟΒΕΡΔΟΣ?
  ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΦΕΛΕΚΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΛΩΝ ΠΕΡΙΚΟΚΛΑΔΩΝ !!
  ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΑΕΙ
  ΜΕ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΥΣ….ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (ΠΑΝΤΑ ΔΕΞΙΟΣ) ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΙΟ ΤΟΞΙΚΟ
  ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
  Η ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΕΧΕΙ… ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ–ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
  ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΘΑΡΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΘΑΡΡΟΣ–ΕΠΙΜΕΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ –ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ
  ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ Ο Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ .

 11. Το ΠΑΣΟΚ στην μακρόχρονη Ιστορία του έχει προσφέρει Πρόοδο με Δημοκρατία και Δικαιοσύνη για όλους
  !Ισότητα , Αξιοκρατια και Ανθρώπινες πολιτικές λύσεις στους Έλληνες
  Οι διατελέσαντες πρόεδροι του από τον Ανδρέα εως τη φωτεινή προσπάθησαν όλοι επιτυχώς, εκτός του Βενιζέλου να ενώσουν τον προοδευτικό κόσμο μας .
  O Β.Β. Ομως που συνεργάστηκε με τον Σαμαρά στις φαύλες πολιτικές του να ηγηθεί των δεξιών είχε κακό τέλος στην παράταξη μας.
  Ακόμη όταν ο Κ. Σιμητη , ο μακροβιότερος σε συνεχη περίοδο εκλεγμένος από τον Λαό πρωθυπουργος μας στην Ιστορία του Τόπου μας ,
  βρήκε πόρτα από το κόμμα , όταν προσπάθησε να παρέμβει στις στιβαρές πολιτικές αποφάσεις του Δημοκτρατη Γιώργου Παπανδρέου .
  Το θυμάστε αυτό, όσοι βρίζετε ή επιχειρείτε να μετριάσετε την αποφασιστική με αρχές και ήθος πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου ;

 12. Ο ΓΑΠ ανατρέπει τις ισορροπίες, το κιναλ στις επόμενες εκλογές με αυτόν αρχηγό θα διπλασιάσει το ποσοστό του. Όλοι μαζί για τη Νέα Αλλαγή. Στις τελευταίες εκλογές μετά από πολλά χρόνια δεν ψήφισα το ΠΑΣΟΚ. Τώρα και παρά πολλοί αλλλοι φίλοι και γνωστοί επιστρέφουμε. Επιτέλους ξαναγίνοαε όπως γράφει και ο Φελέκης τοκ οφ δε ταουν

 13. Κυριε Φελεκη εμβληματικο το σχόλιο σας και πιστεύω οτι εκφράζει χιλιάδες Δημοκράτες..

 14. Θ.Τ. 11:57 17/10/2021

  Γράφετε τόσα σωστά Κε Φελνίκο : π.χ.. » . . . και όχι οι μηχανισμοί, τα καταστατικώς προβλεπόμενα και η κομματική γραφειοκρατία . . . » Και μετά γράφετε γιά τον ρόλο ( αρχές, ενότητα, ανασυγκρότηση ) των πρώην προέδρων . Γιά τον ΓΑΠΑΡΟ( ΝΑΙΑΙΑΙΑΙ, γιά τον Σημίτη ασφαλώς ΝΑΙ. . Ομως Ι γιά τον Βενιζέλο ! ! ! ( και τις παραφυάδες του ) ΜΑ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΣΟΒΑΡΑ Κε Φελνίκο ?

 15. Για την δική μου διαχρονική τοποθέτηση με το μέρος της δικαιοσύνης της προόδου και της άδολης θέσης του Σοσιαλιστικού και Δημοκρατικού Πολιτικού κέντρου στην πατρίδα μας και
  για την Συνταγματική Δημοκρατία και την Πρόοδο της κοινωνίας μας
  δηλώνω πάντα επωνύμως και σταθερά , αυτά που πιστεύω.
  ΕΝίοτε κρίνοντας πολιτικούς, επικρίνοντας και κατηγορώντας άλλους για πολιτικά τους λάθη ή εξαρτημένα συμφέροντα.
  Αντιτίθεμαι συνήθως σε πολιτικές πραξεις και όχι σε χρώματα , γένη , θρησκείες και εθνότητες, ή , σε προσωπικές τάσεις και ορέξεις ατόμων στην προσωπική τους ζωή.
  Αυτό μου Αρέσει να βλέπω και από άλλους .
  ΣΕ όσους το παραβαίνουν γίνομαι εμπόδιο και κριτής !τους.
  Χωρίς βρισίδια !
  Με επιχειρήματα που μερικές φορές αποδεικνύονται από τα ίδια τους τα γραψίματα .

 16. FEMA 10:32 17/10/2021

  ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

  Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ
  ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ,ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ
  ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΜΙΑΣ ΙΣΧΥΡΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
  ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟΝ Δ.Υ.Ν.Α.Μ.Ι.Κ.Ο ΦΟΡΕΑ
  ΜΙΑΣ ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
  ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ…….

  ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ Κ.Ε.Ν.Τ.Ρ.Ι.Κ.Ο ΦΟΡΕΑ
  ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ ,ΟΠΩΣ Η ΦΩΦΗ.

  ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ κΟΚ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΚΕΗΔΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΓΔ-ΑΝΟΙ
  ΤΟΥ ΣΑΙΤ-ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
  ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ?
  Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΗΤΑΝ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
  ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΧΑΙΡΟΣΑΣΤΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΚΟΜΜΑ !!
  ΛΙΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΠΑΡΑΠΑΝΩ-ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ-ΠΟΥ ΑΠΟΒΛΑΚΩΝΕΙ-ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ !!!
  ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ-ΤΗΣ ΕΚ ΝΕΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ
  ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ !!
  ΟΙ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ …ΣΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ !!
  ΟΧΙ ΣΕ ΚΟΜΜΑ,ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΕ ΑΝΑΚΑΜΨΗ !!

 17. Αν ειναι οπως τα λεει ο Φελεκης και ο Γιωργος ειναι υποψηφιος το κιναλ στις επομενες θα διπλασιασει το ποσοστο του. Το πασοκ επιστρεφει. Η παραταξη θα ξαναγινει μεγαλη. Οι αλλοι υποψηφιοι θα βοηθουσαν πολυ στη δυναμικη της ανασυγκροτησης αν αφηναν τις θεμιτες φιλοδοξιες τους για αργοτερα

 18. Xρειαζεται πάνω απ´ όλα η ψυχή του Έλληνα και η ικανότης του στην αυτοοργάνωση και την αναγνώριση του ήθους στους υπάρχοντες πολιτικούς μας .
  Ναι , στο κέντρο βρίσκει κανείς πολλούς και πάνω απ όλους τον Γιώργο Παπανδρέου .

 19. Πολύ καλό το σχόλιο σας κύριε Φελέκη. Ο Τσίπρας έδειξε ότι αδυνατεί να ηγηθεί και να καλύψει επάξια τον χώρο της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα. Εγκλωβισμένος από αριστερά φοβικά και εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα αδυνατεί να πετύχει την αμφίπλευρη διεύρυνση κυρίως προς το κέντρο. Το ιστορικό πολιτικό κέντρο στην Ελλάδα δεν περίμενε και δεν είχε την ανάγκη ενός μπαχαλάκια και προέδρου δεκαπενταμελούς της αριστεράς για να πάει μπροστά. Αυτό σημαίνει Δημοκρατία και μόνο το κέντρο μπορεί να την εγγυηθεί. Ας μπει εγγυητής ο ΓΑΠ, τουλάχιστον αυτός έχει λόγο και θέση στα πράγματα που αφορούν τον χώρο του κέντρου. Μπόγδη όπως βλέπεις δεν είμαστε κολλημένοι με τον Αβουρή, βλέπουμε και μακρύτερα. Πρόσεχε στην προσπάθεια σου να υπερασπιστείς τον εγκληματία Αβουρή, μην καταπιείς και κανένα φλόκι.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.