ΕΛΛΑΔΑ

Στην τιμητική εκδήλωση του Γηροκομείου Αθηνών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας ο Γ. Πατούλης

Τη δέσμευση της διαρκούς συνδρομής της Περιφέρειας Αττικής στη βιωσιμότητα του Γηροκομείου Αθηνών, διατύπωσε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, στην τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε το Γηροκομείο, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας. Στην εκδήλωση χαιρέτισαν η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δ. Μιχαηλίδου, ο βουλευτής της ΝΔ και επίτιμος αρχηγός της ΕΛΑΣ Α. Δημοσχάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος και ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Γηροκομείου Ζ. Κολιός και ο γενικός διευθυντής της Δομής Κ. Σολδάτος οι οποίοι, του απένειμαν τιμητική πλακέτα για την προσφορά και τη στήριξη του στο Γηροκομείο. Επίσης ειδικό τιμητικό βραβείο απονεμήθηκε στην φιλοξενούμενοι της δομής Μαίρη Λίντα, για την προσφορά της στο ελληνικό τραγούδι και τον πολιτισμό.

Στον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης αναφερόμενος στο Γηροκομείο το οποίο συμπληρώνει 157 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, εξέφρασε την ικανοποίηση του που η Περιφέρεια Αττικής διασφάλισε την αδειοδότησή του. «Ως περιφερειάρχης, ως γιατρός και ως άνθρωπος», όπως είπε, δεσμεύτηκε για την όποια συνδρομή απαιτηθεί ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του για τις επόμενες δεκαετίες. «Είμαστε στο πλευρό του και αυτό το αποδείξαμε έμπρακτα. Επί 40 χρόνια το εμβληματικότερο Γηροκομείο στη χώρα, λειτουργούσε χωρίς άδεια, αλλά εμείς θέσαμε ως προτεραιότητα την αδειοδότησή του και το καταφέραμε. Έχουμε χτίσει μία γέφυρα προστασίας με το Γηροκομείο και θα συνεχίσουμε, προσφέροντας κάθε δυνατή βοήθεια και συνδράμοντας το έργο του με ιατρικό προσωπικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πατούλης αφού συνεχάρη το προσωπικό και τη διοίκηση για της υψηλής ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, εστίασε στο γεγονός πως μέχρι σήμερα δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα covid 19 στη Δομή.

«Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας με στοχευμένες δράσεις, εστιάσαμε στην πρόληψη προκειμένου να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας και να μην έρθουμε αντιμέτωποι με την τραγική κατάσταση όπου έζησαν άλλες χώρες της Ευρώπης, όπου το ποσοστό των θανάτων των ηλικιωμένων που διέμεναν σε Γηροκομεία άγγιξε το 50% του συνόλου των θανούντων», τόνισε και πρόσθεσε ολοκληρώνοντας την ομιλία του:

«Η ενίσχυση των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων σε κάθε γωνιά της Αττικής, με την κτηριακή αναβάθμιση, τον εξοπλισμό και τη διάθεση ιατρικών υπηρεσιών εντός των δομών, η λειτουργία της γραμμής 1502 για την άνοια και το alzheimer, η διενέργεια προληπτικού και προσυμπτωματικού ελέγχου, αποτελούν μικρό μόνο τμήμα των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουμε για τη στήριξη των ηλικιωμένων μας, των ανθρώπων που μας μεγάλωσαν, μας αγάπησαν και τώρα έχουν ανάγκη για τη φροντίδα και τη στοργή μας. H Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να είναι δίπλα τους σε κάθε τους ανάγκη, γιατί η προϋπόθεση της μακροζωίας είναι η ευζωία».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.