ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδ. Γεωργιάδης: "Δύσκολη αλλά εθνικά απολύτως αναγκαία" η απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 ετών

«Δύσκολη αλλά εθνικά απολύτως αναγκαία» χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, την απόφαση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης ως προς τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των ανθρώπων άνω των 60 ετών. Μιλώντας επί του νομοσχεδίου για τις στρατηγικές επενδύσεις, είπε ότι υπάρχουν στιγμές που στην πολιτική το εθνικό καθήκον ξεπερνά το πολιτικό κόστος. Εκεί κρίνεται ποια είναι η πραγματική αγάπη του καθενός προς την πατρίδα και όχι αυτή που φέρνει ψήφους, είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Όσοι έχουμε στοιχειώδη αίσθηση πατριωτισμού και ανθρωπιάς, αντιλαμβανόμαστε ότι, εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, είναι πλέον μονόδρομος- και στη σχετική ψηφοφορία στη Βουλή, θα φανεί τι τελικά πιστεύει ο καθένας μας» είπε ο κ. Γεωργιάδης. Περιγράφοντας μάλιστα τη σημερινή κατάσταση είπε ότι έχουμε ένα 4ο κύμα της πανδημίας, που οδήγησε στις ΜΕΘ και το θάνατο, κατά 97% ανθρώπους άνω το 60 ετών, και από αυτούς το 95% είναι ανεμβολίαστοι. Παρότι η κυβέρνηση έδωσε χρόνο στους πολίτες να εμβολιαστούν, «δυστυχώς, σημαντική μερίδα αυτών των ανθρώπων παραμένει ανεμβολίαστη», προσέθεσε.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης, «δύο δρόμους έχει η ζωή: Ο εύκολος θα ήταν να πει, (ότι είναι) πρόβλημά τους. Δεν εμβολιάζονται. Κάποιοι από αυτούς, αρκετές χιλιάδες, θα πεθάνουν, αλλά εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Αρκεί εμείς να μην χάσουμε ψήφους. Αυτή είναι εύκολη πολιτικά, οδός, αλλά ανήθικη. Υπάρχει και η δύσκολη οδός, που επέλεξε ο πρωθυπουργός, ότι προφανώς θα γίνω δυσάρεστος αλλά θα ξέρω ότι θα έχω σώσει χιλιάδες από το θάνατο, ότι θα έχω σώσει χιλιάδες οικογένειες από το πένθος, ότι θα έχω σώσει το ΕΣΥ από μια ανυπέρβλητη πίεση, που προκαλεί η πανδημία και η επιμονή ανθρώπων, ιδιαίτερα αυτής της ηλικιακής ομάδος, να μην εμβολιάζονται» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Στο γιατί η Ελλάδα έχει τόσο πολλούς θανάτους σε σχέση με άλλες χώρες με ίδια ποσοστά εμβολιασμού όπως η Αυστρία και η Γερμανία, είπε ότι «η απάντηση είναι προφανής: Μοιάζουμε σε ποσοστό εμβολιασμού αλλά σε ποσοστό εμβολιασμού άνω των 60 πόρρω απέχουμε. Είναι 90-100% στη Βόρεια Ευρώπη και 65%-70% στην Ελλάδα, σε αυτή την ηλικιακή ομάδα».

Παράλληλα διαβεβαίωσε τους βουλευτές της ΝΔ ότι αυτή, δεν ήταν εύκολη απόφαση. «Τη ζυγίσαμε πολύ. Οι γιατροί μάς εξήγησαν ποιος είναι ο υγειονομικός κίνδυνος. Η εξέλιξη της πανδημίας ακόμα και με τη νέα μετάλλαξη "Ο", δημιουργεί επιταχυνόμενες απειλές, στις οποίες η χώρα πρέπει να λειτουργήσει τάχιστα» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Καταλήγοντας είπε ότι, πέραν της υγειονομικής διάστασης, υπάρχει και η οικονομική: η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο ένα lockdown , μια κατάρρευση του ΕΣΥ, ανθρώπους να μην μπορούν να απολαμβάνουν στοιχειώδεις υπηρεσίες Υγείας, επειδή κάποιοι αποφάσισαν να μην εμβολιαστούν και κατέληξαν στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ. «Άρα, τώρα θα φανεί ποιος πράγματι αγαπά την πατρίδα και ποιος είναι εδώ να παίρνει δύσκολες αποφάσεις και ποιος για τις ψήφους» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. κυκλος 18:46 30/11/2021

    εχουμε ΧΟΥΝΤΑ Γεωργιαδη

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.