ΕΛΛΑΔΑ

Από τη Θεσσαλία

Αλ. Τσίπρας: Η αδράνεια και η ανικανότητα της κυβέρνησης μας οδηγεί σε εκατόμβες θυμάτων και σε lockdown

Την ανησυχία του για την εξέλιξη της πανδημίας εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, μιλώντας στην τηλεόραση του TRT, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλία.

«Η αδράνεια και η ανικανότητα της κυβέρνησης μας οδηγεί σε εκατόμβες θυμάτων, αλλά και σε ένα lockdown που θα είναι καταστροφικό και θα μπορούσε να αποφευχθεί αν εγκαίρως έπαιρνε τις απαραίτητες αποφάσεις και δεν φοβόταν να συγκρουστεί όπου χρειάζεται», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Η χώρα από τον Μάιο και μετά καταγράφει αρνητικά ρεκόρ, είμαστε στην χειρότερη θέση στη Δυτική Ευρώπη σε αριθμό θανάτων» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και παρουσίασε ένα διάγραμμα που δημοσιεύουν σήμερα οι Financial Times «που δείχνει ότι η Ελλάδα σε αριθμό θανάτων και κρουσμάτων είναι πολύ πιο πάνω από την Αυστρία και πολύ πιο πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ».

Είπε ότι στην πρώτη φάση της πανδημίας μετά το επιτυχημένο lockdown ο κ. Μητσοτάκης «έλεγε ότι είναι "δικό μου κατόρθωμα"», και σχολίασε: «Τώρα ποιανού είναι η ευθύνη; Συνεχώς βγαίνει και λέει ότι "νικήσαμε τον κορονοϊό". Μέχρι και πριν από λίγες ημέρες μιλούσε για πανδημία ανεμβολίαστων όταν ξέρουμε ότι και οι εμβολιασμένοι νοσούν, ευτυχώς όχι βαριά. 2.000 κρούσματα την ημέρα είναι παιδιά γιατί η κυρία Κεραμέως αύξησε τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα... Και βγαίνει τώρα ο ίδιος άνθρωπος που μας έλεγε ότι έχουμε νικήσει την πανδημία και ότι δεν έχει ξεφύγει ο κορονοϊός, μας λέει τώρα πως "και να γίνει δεν θα κάνει lockdown"... Αυτό που λέω με σαφήνεια είναι ότι διαχειρίζεται με επικοινωνιακό τρόπο την πανδημία και όχι επιτυχημένο και αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να μην συγκρουστεί με εκλογικές του πελατείες».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.