ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Premier League

Αρτέτα: «Στο Ανφιλντ είναι πάντα μια δοκιμασία»

Ο προπονητής της Άρσεναλ, Μίκελ Αρτέτα, είπε ότι οι παίκτες του έχουν πλήρη επίγνωση της πρόκλησης να παίξουν στο Λίβερπουλ, με τον λονδρέζικο σύλλογο να θέλει να τερματίσει αύριο ένα σερί εννέα χρόνωνχωρίς νίκη στο Άνφιλντ, για την Premier League.

Η Άρσεναλ ήταν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα τον Αύγουστο μετά την ήττα των τριών πρώτων αγώνων πρωταθλήματος, αλλά η ομάδα του Αρτέτα έχει ανέβει στην πέμπτη θέση με 20 βαθμούς μετά από 11 αγώνες, με ένα αήττητο σερί οκτώ αγώνων.

Ο λονδρέζικος σύλλογος, ωστόσο, δεν έχει κερδίσει κανένα παιχνίδι πρωταθλήματος στο Ανφιλντ από το 2012, όταν ο Αρτέτα έπαιζε ακόμα με τους «κανονιέρηδες».

«Είναι ένα τεστ», είπε ο Αρτέτα σήμερα μιλώντας στους δημοσιογράφους. «Το Ανφιλντ είναι ένα συναρπαστικό γήπεδο για να παίζεις ποδόσφαιρο. Πρέπει να είσαι στα καλύτερά σου και να ανεβάσεις το επίπεδό σου σε μέγιστα επίπεδα συναισθηματικά, σωματικά, τεχνικά και τακτικά γιατί αν δεν το κάνεις θα εκτεθείς. Το να πας στο Ανφιλντ είναι πάντα μια δοκιμασία.»

Ο Αρτέτα είπε ότι η ομάδα του θέλει να διατηρήσει τη φόρμα της παίζοντας στο «υψηλότερο επίπεδο» απέναντι στη Λίβερπουλ, η οποία βρίσκεται μια θέση πάνω από αυτήν στον πίνακα με 22 βαθμούς.
«Ο Γιούργκεν (Κλοπ) και το επιτελείο του κατάφεραν να φέρουν τον σύλλογο στις καλύτερες στιγμές της ιστορίας τους και να τον διατηρήσουν, κάτι που είναι το πιο δύσκολο», είπε ο Αρτέτα για τη Λίβερπουλ.
«Αυτό που έχουν δημιουργήσει στο γήπεδο είναι κάτι το ιδιαίτερο και έχουν εξαιρετική επιτυχία».

Ο Αρτέτα είπε ότι ο Τόμας Παρτέι και ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ θα αξιολογηθούν πριν από τον αγώνα λόγω προβλημάτων τραυματισμού, ενώ οι, Κολάσινατς (αριστερός αστράγαλος) και Τσάκα (δεξί γόνατο) εξακολουθούν να αναρρώνουν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.