ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ

Δ. Τζανακόπουλος: Γιατί δεν δίνει η κυβέρνηση τα στοιχεία των θανάτων εκτός ΜΕΘ από κορωνοϊό;

«Από χθες ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ζητά να μάθει από την κυβέρνηση Μητσοτάκη πόσοι είναι οι συμπολίτες μας που χάνουν τη ζωή τους από κορονοϊό εκτός ΜΕΘ, αλλά σιωπά», δήλωσε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ”Σκάι” και έθεσε το ερώτημα: «για ποιο λόγο δεν δίνει η κυβέρνηση αυτά τα στοιχεία;».

Ειδικότερα ανέφερε ότι ο κ. Βασιλακόπουλος πριν από λίγες ημέρες «κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση έφτιαχνε ”ψευτοΜΕΘ” και παρενέβη ο εισαγγελέας, γιατί δεν είχαν καν τον απαραίτητο εξοπλισμό» και πως «το ίδιο είπε και η κα Γκάγκα, παραδεχόμενη ότι δεν είχαμε το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε πολλές περιπτώσεις, και αυτό οδήγησε στην αύξηση των θανάτων». Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι καθημερινά είναι θλιβεροί οι αριθμοί των διασωληνωμένων, των νέων κρουσμάτων, των νεκρών και ότι αυτοί οι αριθμοί μάς κατατάσσουν «στη χειρότερη θέση στην ευρωζώνη, αν όχι και σε όλη την Ευρώπη, σε αναλογία με τον πληθυσμό μας».

«Γιατί δεν μας δίνει η κυβέρνηση και τα στοιχεία των θανάτων εκτός ΜΕΘ; Ζούμε τραγικές καταστάσεις, η Βόρεια Ελλάδα καταρρέει, η Αττική βράζει, στη Δυτική Ελλάδα έχουμε μόνο 2 κλίνες ΜΕΘ...», τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΖΑ-ΠΣ. Προσέθεσε ακόμη ότι «ο κ. Σαρρηγιάννης λέει ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε 11.000 κρούσματα ημερησίως», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ακόμη συζητά και ολιγωρεί». «Δεν βλέπω μια κυβέρνηση διατεθειμένη να πάρει αναγκαία μέτρα για περιορισμό πανδημίας, αντίθετα αδρανεί, ολιγωρεί επενδύει στην επικοινωνία περισσότερο και όχι στις παρεμβάσεις ουσίας», είπε.

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και έναν χρόνο μιλά για την ανάγκη επίταξης γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού από τον ιδιωτικό τομέα και ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ, ενώ σημείωσε ότι η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών και η επίταξη ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό, όμως «η κυβέρνηση για ακόμη μια φορά επιλέγει να πάρει ημίμετρα κατόπιν εορτής». Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «πρέπει να ακούσουμε την επιτροπή των ειδικών την οποία η κυβέρνηση έχει απαξιώσει πλήρως» και πως «είναι μονόδρομος το να υπάρξει μια συνεννόηση για μια ολιγομελή ομάδα ειδικών που θα αναλάβει την διαχείριση της πανδημίας από την οποία η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί πλήρως».

Σχετικά με το θέμα των σχολείων σχολίασε ότι η κυβέρνηση και η κυρία Κεραμέως «πανηγυρίζουν επειδή το ποσοστό των μολύνσεων έχει πέσει από το 25% στο 23%», προσθέτοντας: «Καταλαβαίνετε τί σημαίνει αυτό; Ένας στους 4 μαθητές νοσεί! Και πανηγυρίζει η κυβέρνηση γιατί δεν κλείνουν τα τμήματα! Μα δεν κλείνουν γιατί με δική της απόφαση ισχύει το πρωτόκολλο του 50%+1! Πρέπει να μειώσουμε τους μαθητές ανά τάξη, δύο χρόνια το ζητάμε εν μέσω πανδημίας».

Τέλος, αναφορικά με τις δαπάνες για την υγεία υπογράμμισε ότι στο σχέδιο προϋπολογισμού για το 2022 που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών «περικόπτονται 900 εκατ. ευρώ από το ΕΣΥ για τις δαπάνες Covid», ενώ σχετικά με τον αριθμό των ΜΕΘ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «προσθέτει στο συνολικό αριθμό των ΜΕθ τις καρδιολογικές ΜΕΘ, και άλλες που δεν αφορούν περιστατικά κορονοϊού».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.