ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να είναι δίπλα στους υγειονομικούς στην πράξη…

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην πανδημία

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της στην αντιμετώπιση της πανδημίας εξαπολύει το Κίνημα Αλλαγής, με τον Γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη να κάνει λόγο για καθυστερημένα μέτρα, ατολμία και συνυπολογισμό του πολιτικού κόστους στις κυβερνητικές αποφάσεις.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 παραδέχθηκε ότι τα μέτρα δεν είναι λάθος, πλην όμως καθυστέρησαν πάρα πολύ «λόγω της ατολμίας της κυβέρνησης που συνυπολογίζει το πολιτικό κόστος κατά τη λήψη των κρίσιμων αποφάσεών της». Εξού κατά τον ίδιο και το ότι φτάσαμε να έχουμε τον ‘αδιανόητο’ αριθμό των 8000 νέων κρουσμάτων καθημερινά και με τρομερή πίεση στο ΕΣΥ.
Υποστηρίζοντας ξεκάθαρα πως «όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές δεν υπάρχουν ούτε δημόσιες σχέσεις, ούτε πολιτικό κόστος», ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής μίλησε εκ νέου για την ανάγκη επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών σε επαγγελματικές ομάδες που έρχονται σε άμεση επαφή με τους πολίτες, όπως για παράδειγμα τα σώματα ασφαλείας, σημειώνοντας και εκείνος πως «δεν γίνεται οι αστυνομικοί που μας ελέγχουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού να είναι ανεμβολίαστοι» και απαντώντας εμμέσως σε όσα είπε ο κ.Σκέρτσος περί μη ύπαρξης μελέτης που να αποδεικνύει ότι οι αστυνομικοί μεταδίδουν τον ιό(!).

Πιθανότατα στην ίδια δήλωση αναφερόταν όταν έκανε λόγο για ‘προβληματικές τοποθετήσεις’ στελεχών της κυβέρνησης που εκπέμπουν αντιφατικά μηνύματα για τη διαχείριση της πανδημίας, για τα οποία δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τον πρωθυπουργό. «Έναν χρόνο τώρα δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα για την αποσυμφόρηση των σχολείων και των ΜΜΜ. Και επιπλέον, δεν έχει ενισχυθεί αποτελεσματικά το ΕΣΥ ουσιαστικά», είπε, καταγγέλλοντας ότι μετράμε ως ΜΕΘ αναπνευστήρες σε χειρουργεία και χώρους ανάνηψης. Σχολιάζοντας, τέλος, όσα είπε ο πρωθυπουργός ότι είναι δίπλα στους γιατρούς και τους νοσηλευτές, ο κ.Χριστοδουλάκης παρατήρησε ότι έναν χρόνο τώρα δεν έχουν ενταχθεί στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι δίπλα τους στην πράξη και όχι στα λόγια, καθώς «αυτοί οι άνθρωποι τόσο καιρό υπερβάλλουν εαυτόν και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης»…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.