ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή

Επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών του ΚΙΝΑΛ προς τον πρωθυπουργό για τις «παρακολουθήσεις της ΕΥΠ»

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, με θέμα «Παρακολουθήσεις της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών» κατέθεσε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης, με αφορμή ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών-Σαββατοκύριακο» (13-14/11/2021).

Με αφορμή τα όσα για αναφέρονται για εμπλοκή της ΕΥΠ «σε παρακολουθήσεις υπαλλήλων μεταναστευτικών οργανώσεων, δημοσιογράφων, δικηγόρων, ανθρώπων που ασχολούνται με το προσφυγικό, καθώς και δημοσίων συναθροίσεων που στρέφονται εναντίον των μέτρων αποφυγής εξάπλωσης του ιού Covid-19 και του υποχρεωτικού εμβολιασμού» αλλά και για την «Αυτοτελή Υπηρεσία "Κέντρο Τεχνολογικής Υποστήριξης, Ανάπτυξης και Καινοτομίας" (ΚΕΤΥΑΚ), η οποία χρηματοδοτείται από τον Ειδικό Λογαριασμό Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΕΛΤΑΚ), με όρους και προϋποθέσεις που εντείνουν το καθεστώς αδιαφάνειας που διέπει τη λειτουργία της ΕΥΠ», ο κ. Καμίνης τονίζει ότι αυτά «αντιβαίνουν στην βασική αποστολή της ΕΥΠ που συνίσταται στην αντιμετώπιση απειλών κατά της εθνικής ασφάλειας».

Συγκεκριμένα, ερωτά τον πρωθυπουργό:

1. Είναι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης η αλλαγή προσανατολισμού ως προς τη κύρια αποστολή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, η οποία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρακολουθεί συστηματικά δράσεις πολιτών που δεν σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια;

2. Ποιο είναι το ακριβές καθεστώς οργάνωσης και λειτουργίας του ΚΕΤΥΑΚ και του ΕΛΤΑΚ;

Εξάλλου, επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, με την οποία ζητά «ολοκληρωμένο σχέδιο οικιστικής, οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης των σεισμόπληκτων περιοχών του Ν. Ηρακλείου» κατέθεσε και ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Β. Κεγκέρογλου.

Σύμφωνα με τον κ. Κεγκέρογλου, «η αποκατάσταση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής στις σεισμόπληκτες περιοχές, παρά τις επιμέρους προσπάθειες υπουργείων, Αυτοδιοίκησης και τοπικών φορέων δεν προχωρεί, αφού δεν υπήρξε ένα ολοκληρωμένο και οργανωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης αλλά επιμέρους μόνο κινήσεις και προσπάθειες». Ερωτά, δε, τον πρωθυπουργό (1) Ποιο είναι το ευρύτερο κυβερνητικό σχέδιο για την οικιστική, οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση των πληγεισών περιοχών και με ποιο χρονοδιάγραμμα; και (2) εάν προτίθεται να προχωρήσει στην άμεση ανάθεση της εκπόνησης του ειδικού χωρικού σχεδίου με την αναγκαία προσαρμογή των προδιαγραφών του στα νέα δεδομένα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.