ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από την Πάτρα

Γ. Παπανδρέου: «Τον πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής θα τον εκλέξουμε όλοι εμείς και δεν θα επιτρέψουμε να τον εκλέξουν παράγοντες άλλων κομμάτων»

«Τον πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής θα τον εκλέξουμε όλοι εμείς. Δεν θα επιτρέψουμε να τον εκλέξουν παράγοντες άλλων κομμάτων. Δεν θα επιτρέψουμε να τον εκλέξουν συμφέροντα και κατεστημένα, που χωρίς ντροπή θέλουν να ελέγχουν τις ζωές μας, για να ικανοποιούν τα δικά τους συμφέροντα. Δεν θα επιτρέψουμε να επιβάλουν ένα μικρό και ελεγχόμενο κόμμα, συμπλήρωμα και δεκανίκι άλλων».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας απόψε σε πολιτική εκδήλωση στην Πάτρα.

Όπως πρόσθεσε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝ.ΑΛ., «η Φώφη Γεννηματά πάλεψε με όλες της τις δυνάμεις για να κρατήσει το κόμμα και να το μεγαλώσει» και συνέχισε: «Συνταχθήκαμε μαζί της σε αυτήν την προσπάθεια. Δεν θα γυρίσουμε πίσω, στην εποχή της απαξίωσης των αρχών και των αξιών μας, στην εποχή της ισοπέδωσης των ιδανικών μας. Δεν θα ξαναχάσουμε την ψυχή μας, δεν θα ξαναγίνουμε ίδιοι με τους άλλους».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε ότι «πρέπει να τελειώνουμε με την αντίληψη ότι η δημοκρατία και η πολιτική είναι ένα παιχνίδι μανιπουλαρίσματος της κοινής γνώμης, υποδούλωσής της στα εφήμερα γκάλοπ και το μεγάλο χρήμα, ή της δήθεν έξυπνης αλλά ρηχής ατάκας για τα μέσα ενημέρωσης».

«Η δημοκρατία και η πολιτική», συνέχισε, «πρέπει να βρουν τα πραγματικά τους δημιουργικά περιεχόμενα και πρώτο βήμα είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στις 5 του Δεκέμβρη».

Παράλληλα, ο Γιώργος Παπανδρέου επεσήμανε πως είναι αποφασισμένος να δώσει τη μάχη για την παράταξη και τη χώρα και «όπως πάντα, είμαι επίσης αποφασισμένος να συγκρουστώ με ό,τι και όποιον χρειαστεί, για το κοινό καλό και το δημόσιο συμφέρον».

Μιλώντας για την υποψηφιότητά του, είπε ότι «όπως φαίνεται, αυτή η απόφαση να είμαι υποψήφιος, προκάλεσε μια μεγάλη κινητικότητα, και ενεργοποίησε πολλούς δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες και αυτό το παραδέχονται και όσοι μας αντιμάχονται με ύπουλα μέσα και με χτυπούν και προσωπικά».

Απευθυνόμενος προς όσους παρακολουθούσαν την ομιλία του, τόνισε ότι η «ψήφος σας την Κυριακή έχει μεγάλη αξία, για αυτό σας ζητώ να προσέλθετε στις κάλπες αναλογιζόμενοι τη σημασία της επιλογής σας για την παράταξη αλλά και τη χώρα, για την επόμενη μέρα» προσθέτοντας: «Ένα κόμμα για να μην είναι μικρό και ελεγχόμενο, πρέπει να έχει ξεκάθαρη ταυτότητα και προσανατολισμό. Δεν θα αναστηθεί το ΠΑΣΟΚ με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί, την επόμενη μέρα θα ξυπνήσουμε με ένα παράρτημα της ΝΔ που θα έχει για περιτύλιγμα και μόνο, μια ταμπέλα ΠΑΣΟΚ και ένα πράσινο ήλιο. Ούτε και με αλλαγή φρουράς στην κομματική επετηρίδα. Αλλαγή εποχής, είναι το ζητούμενο. Το διακύβευμα είναι πολύ σοβαρό. Δεν υπάρχει περιθώριο για δισταγμούς και επιλογές δεύτερης Κυριακής».

Ταυτόχρονα, απηύθυνε εκ νέου κάλεσμα για μαζική συμμετοχή, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Να πάμε στις κάλπες, όχι μόνοι μας, αλλά και με πολλούς άλλους που νοιάζονται για την παράταξη και τον τόπο, ώστε να κάνουμε το πρώτο μεγάλο και νικηφόρο βήμα, για να αναστήσουμε την παράταξη και να ξανασηκώσουμε ψηλά τη χώρα».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Πράγματι η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά με εξαιρετική συνείδηση του Ρόλου της στην προεδρία του Κινήματος Αλλαγής , με τον γλυκό τρόπο, το χαμόγελο της παντού και πάντα, αλλά και την πίστη της
  στο Πανελληνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα , διέσωσε την ενότητα του μεσαίου προοδευτικού χώρου .
  Μάλιστα , μεγέθυνε τα ποσοστά που παρέλαβε από τον μαστροχαλαστή Βαγγέλη Βενιζέλο και την ομάδα του σαν την Καϊλή , την Αποστολάκη και τον σημερινό κίνδυνο που λέγεται Λοβέρδος …..

  Έχω την εντύπωση πως αν ζούσε η Φώφη θα μας πρότεινε για διάδοχο της όχι αυτούς που την υπονόμευσαν στο παρελθόν για δική τους προβολή ,
  αλλά τον Γιώργο Παπανδρέου για να συνεχίσει την δουλειά του την οποία ξέρει πολύ καλά
  και λέγεται ΠΑΡΑΣΙΝΗ και ΔΙΚΑΗ για όλους ΑΝΑΠΤΥΞΗ .
  Παρεπιπτόντως και για σκοπούς εκλογικής τακτικής έχω την εντύπωση ότι με τον ήπιο τρόπο που την χαρακτήριζε θα πρότεινε στους Γερουνλανο , Καστανίδη και Χριστίδη να Αποσυρθούν από την εκλογική διαδικασία ….
  Με μικρά βηματάκια , ώστε ο Γιώργος Παπανδρέου να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή και να ανοίξει τον δρόμο στην εκπαραθύρωσης της συντήρησης από το Δ σημερινό δίπολο που πλήττει την χώρα μας, εν μέσω πανδημιας και κλιματικής αλλαγής….
  Προσθέτω ότι κάτι τέτοιο τέτοια θα ήταν και η συμβολή των συντρόφων τους στο σαράντα ήμερο Μνημόσυνο
  « Γελαστου μας κοριτσιού »που χάσαμε πρόωρα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.