ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε αναλυτικά

Γερμανία-Covid-19: Ο πρόεδρος Σταϊνμάιερ καλεί τους πολίτες να τηρούν τους κανόνες και να εμβολιαστούν

Πιο αυστηρά μέτρα για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της Covid-19, καθώς τα κρούσματα καταγράφουν ρεκόρ και εντείνονται οι φόβοι μετά και τον εντοπισμό της παραλλαγής Όμικρον, ζήτησαν σήμερα πολλοί Γερμανοί πολιτικοί.

Μετά τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων της Όμικρον στη Βαυαρία, το Σάββατο, επιβεβαιώθηκε σήμερα ότι άλλο ένα άτομο, ένας επιβάτης που έφτασε από τη Νότια Αφρική στην Έσση, φέρει την παραλλαγή αυτήν.

Από σήμερα, οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν να μεταφέρουν μόνο Γερμανούς πολίτες από τη Νότια Αφρική και, ακόμη και οι εμβολιασμένοι, θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες μετά την άφιξή τους.

Η νέα παραλλαγή έχει σημάνει συναγερμό στη Γερμανία που, όπως και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δίνει μάχη για να περιορίσει το τέταρτο κύμα της πανδημίας. Σήμερα, το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ανακοίνωσε 44.401 νέα κρούσματα. Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την Covid-19 στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ ζήτησε τη λήψη δραστικών μέτρων. «Δυστυχώς, για να προστατεύσουμε το σύστημα υγείας, πρέπει να μειώσουμε ακόμη περισσότερο τη δραστηριότητα», είπε στην εφημερίδα Augsburger Allgemeine.

Μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA για την εφημερίδα Bild am Sonntag δείχνει ότι σχεδόν έξι στους δέκα (58%) Γερμανούς δεν πιστεύουν ότι τα υπάρχοντα μέτρα επαρκούν και το 73% αναμένει ότι θα κηρυχθεί πανεθνικό λοκντάουν εντός του έτους.

Στη Γερμανία, επαφίεται στα κρατίδια να αποφασίσουν τι μέτρα θα εφαρμόσουν. Μια σύσκεψη των επικεφαλής των κρατιδίων με την απερχόμενη καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ είναι προγραμματισμένη για τις 9 Δεκεμβρίου.

Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ δήλωσε ότι οι πολίτες πρέπει να περιορίσουν τις επαφές τους. «Είναι σημαντικό να δράσουμε από κοινού. Τηρήστε τους κανόνες, περιορίστε ακόμη περισσότερο τις επαφές. Κάντε το ώστε να μην ξανακλείσουν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, ώστε να μην χρειαστεί να κλείσουμε ξανά τελείως τη δημόσια ζωή» είπε στην Bild am Sonntag.

Ο πρόεδρος προέτρεψε επίσης τους πολίτες να εμβολιαστούν. Μόνο το 68% του πληθυσμού (83 εκατομμύρια) έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.