ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ισπανικές πατάτες bravas με σάλτσα

Μία εύκολη συνταγή από την Εύα Μονοχάρη.

40’ + 10’ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ • ΕΥΚΟΛΟ

ΥΛΙΚΑ • ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
-800 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλους κύβους
-1/2 κ.γ. γλυκό κόκκινο πιπέρι
-1/2 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
-20 ml έ.π. ελαιόλαδο
-φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ BRAVAS
-5 ντομάτες, ψιλοκομμένες
-2 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
-1 κ.γ. τοματοπελτέ
-1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
-1/2 κ.γ. τσίλι ή μπούκοβο
-1/4 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
-1/2 κ.γ. ζάχαρη
-20 ml έ.π. ελαιόλαδο
-2 κ.σ. ξίδι από σέρι ή κόκκινο κρασί
-αλάτι

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑΣ
-2 κ.σ. μαγιονέζα καλής ποιότητας
-1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
-1 κ.γ. χυμό λεμονιού
-φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο νερό για 5’, τις στραγγίζουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι, περιχύνουμε τις ζεστές πατάτες και ανακατεύουμε. Ψήνουμε τις πατάτες σε δύο δόσεις στους 200 οC, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα, περίπου για 25’.

ΣΑΛΤΣΑ BRAVAS: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα, εκτός από το ξίδι. Βράζουμε μέχρι να «στεγνώσει» η σάλτσα από τα υγρά της, προσθέτουμε το ξίδι και αποσύρουμε.

Τέλος, σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα μαγιονέζας.

Σερβίρουμε τις ζεστές πατάτες σε ένα μπολ, περιχύνουμε με τη σάλτσα Bravas και μαγιονέζας

Φωτογραφίεα: Εύα Μονοχάρη

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.