ΕΛΛΑΔΑ

Φεστιβάλ ηλεκτρικών ποδηλάτων

Καθαρή ενέργεια και πράσινη μετακίνηση στη Λάρισα από το ΔΕΗ e-bike Festival

Προτάσεις για ένα καλύτερο, πιο βιώσιμο μέλλον, μετακίνηση με ηλεκτρικό ποδήλατο και κατανάλωση πράσινης ενέργειας, παρουσιάστηκαν στο ΔΕΗ e-bike Festival, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 27 – 28 Νοεμβρίου 2021 στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

Στη διάρκεια του φεστιβάλ, μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο δέσμευσης της ΔΕΗ για τον ενεργειακό μετασχηματισμό της χώρας, οι επισκέπτες είχαν για πρώτη φορά την ευκαιρία να γνωρίσουν περισσότερα από 60 διαφορετικά μοντέλα ποδηλάτων με ηλεκτρική υποβοήθηση και παράλληλα να ενημερωθούν για όλες τις νέες, πράσινες και ψηφιακές υπηρεσίες ΔΕΗ.

Στη διήμερη εκδήλωση, παρουσιάστηκαν ποδήλατα τεχνολογίας αιχμής από 20 κατασκευάστριες εταιρείες διεθνούς κύρους, ανάμεσά τους και η Λαρισινή, Οrient Bikes καθώς επίσης και προτάσεις από τον μεγαλύτερο πάροχο ΑΠΕ στην Ελλάδα, τη ΔΕΗ, για μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος μέσω των υπηρεσιών ΔΕΗ GreenPass, e-bill και e self-metering.

Η ειδικά κατασκευασμένη πίστα δοκιμών για ηλεκτρικά ποδήλατα αλλά και το παιχνίδι δεξιοτεχνίας με τα αναμνηστικά δώρα προσέλκυσαν επισκέπτες κάθε ηλικίας ενώ δεκάδες παιδιά συμμετείχαν σε μαθήματα ασφαλούς οδήγησης και τεχνικής συμβατικού ποδηλάτου.

Στον δεύτερο σταθμό του ΔΕΗ e-bike Festival, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Λάρισας για τη Βιώσιμη Κινητικότητα κ. Ντίνος Διαμάντος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας και υπεύθυνος για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας κ. Δημήτρης Τάχος, εκπρόσωποι Τοπικών Φορέων και ΜΜΕ, στελέχη της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ, Λαρισαίοι φίλοι του ποδηλάτου, οικογένειες με μικρά παιδιά και επισκέπτες της πόλης.

Ο πλέον αξιόπιστος φορέας Α’ Βοηθειών, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στήριξε τη διοργάνωση με εθελοντές, Σαμαρείτες, Διασώστες από το Περιφερειακό Τμήμα Λάρισας.

Το ΔΕΗ e-bike Festival, που πραγματοποιείται σε 7 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζει το ταξίδι του στο νησί της Κω, το Σαββατοκύριακο 11 - 12 Δεκεμβρίου 2021.

 

Το ΔΕΗ e-bike Festival υλοποιείται σε συνεργασία με τον οργανισμό “Πόλεις για Ποδήλατο”, μέλος της European Cyclists Federation και τo mbike.gr. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη των Δήμων και Τοπικών Φορέων. Στις εκδηλώσεις τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και το υγειονομικό πρωτόκολλο για τον Covid-19.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.