ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή

Κυρ.Βελόπουλος: Η Ελλάδα είναι φορολογικά η χειρότερη μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ

Στο υψηλό κόστος της ενέργειας στη χώρα μας, αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στη Βουλή κατά την συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, με θέμα την κρίση ακρίβειας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος και καταλόγισε στην κυβέρνηση εσφαλμένους χειρισμούς στην αντιμετώπιση της ακρίβειας και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

«Μίλησε ο πρωθυπουργός για παγκόσμια κρίση και για παγκόσμια αύξηση στο κόστος της ενέργειας. Να σας θυμίσω ότι πριν ένα χρόνο είχα πει στην Βουλή να προ-αγοράσουμε πετρέλαιο. Αν το είχατε κάνει θα είχαμε κερδίσει εκατ. ευρώ. Αν αγοράζατε τότε πετρέλαιο που είχε 22 δολάρια το βαρέλι ενώ σήμερα πλησιάζει τα 72 δολάρια το βαρέλι δεν θα είχαμε πρόβλημα. Ορίστε μια πρόταση σοβαρού κόμματος μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Έχουμε καταθέσει εγγράφως πρόταση για την ενέργεια, γιατί είναι θέμα μείζον, εθνικό και πρέπει να επιλυθεί με την εξόρυξη φυσικού αερίου και την επαναλειτουργία των λιγνιτών. Δεν μπορεί να είναι η χώρα όμηρος ενεργειακά καμίας εχθρικής χώρας», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λυσης και επικαλέστηκε το σχέδιο Μανιάτη-Βελόπουλου για την αποθήκευση φυσικού αερίου, «που έχουμε εκπονήσει από το 2010 και το έχουμε καταθέσει στην Βουλή». «Υπάρχει εγκεκριμένος και είναι χρηματοτοδοτούμενος από την ΕΕ αποταμιευτήρας στην Θάσο» είπε ο κ. Βελόπουλος και συνέχισε:

«Δώσατε χρήματα για την επιδότηση της ΔΕΗ. Και αυτό έγινε με δανεικά. Καλώ τον πρωθυπουργό να δεσμευτεί ότι δεν θα έχουμε πάλι lockdown τα Χριστούγεννα. Γιατί τα μαγαζιά έχουν εφοδιαστεί με προϊόντα και αν γίνει lockdown τα προϊόντα θα μείνουν στα ράφια. Θα καταστραφούν οι άνθρωποι. Θέλει προσοχή η οικονομία. Δεν μπορεί να την χειρίζεστε με το να μιμείστε τις εντολές άλλων χωρών.

Μιλήσατε για αύξηση του κατώτατου μισθού. Στα λόγια μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει. 2% αύξηση μεταφράζεται σε 12 ευρώ. Είπατε ότι θα δώσετε κι άλλα. Μα όταν δίνετε αύξηση 2% και τα προϊόντα αυξάνονται 30% πώς θα λυθεί το πρόβλημα;

Με το πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ επιδοτήσατε την ανεργία και λέτε ότι την μειώσατε. Εμείς θα επιδοτούμε μόνο την εργασία. Όχι την ανεργία. Κάνατε τους Έλληνες μαλθακούς με τα επιδόματα. Επιτέλους, επιδοτήστε τις επιχειρήσεις για να προσλάβουν κόσμο.

Μοιράσατε λεφτά στους συνταξιούχους αλλά ακόμα περιμένουν οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας τις συντάξεις τους. Και πάλι με δανεικά».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε στη ακρίβεια και τόνισε ότι κυρίως υπεύθυνη είναι η υπερφορολόγηση και των εταιρειών και των φυσικών προσώπων και η διατήρηση του τέλους επιτηδεύματος, που είναι, όπως ανέφερε, ένας άδικος φόρος.

«Η Ελλάδα είναι η χειρότερη χώρα φορολογικά για οικογένειες. Είμαστε στη δεύτερη θέση μεταξύ 36 χωρών του ΟΟΣΑ με υψηλότερη φορολόγηση εργαζομένων με παιδιά και χαμηλότερες αμοιβές», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και συνέχισε:

«Έχουμε την 4η υψηλότερη φορολογία στα καύσιμα. Αυτό σημαίνει ακριβές μεταφορές. Και αντί να μειώστε τη φορολογία περιμένετε στήριξη από την ΕΕ. Είναι καταστροφικά υψηλά τα επιτόκια δανεισμού των επιχειρήσεων για τις νέες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Έχουμε τα ακριβότερα διόδια. Είναι πολύ μεγάλο το κόστος των τηλεπικοινωνιών. Είμαστε η δεύτερη ακριβότερη χώρα σε κόστος τηλεπικοινωνιών, σύμφωνα με την Eurostat. Έχουμε τεράστια άνοδο των τιμών στο κρέας λόγω της ραγδαίας αύξησης της τιμής των ζωοτροφών που ξεπερνά το 60%».

«Αυτή η πολιτική σας έχει οδηγήσει τη χώρα να έχει το μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών με δυσκολία πληρωμής των λογαριασμών τον τελευταίο χρόνο. Το ποσοστό στη χώρα μας είναι στο 82% ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στο Βέλγιο είναι στο 25%, στην Γαλλία είναι στο 32%, στη Γερμανία στο 15%, στην Σουηδία στο 10%» σημείωσε ο κ. Βελόπουλος και τόνισε:

«Δεν είναι λύση τα δανεικά. Θα τα πληρώσουν οι Έλληνες. Η ΝΔ δυστυχώς δεν είναι λύση στο πρόβλημα είναι το πρόβλημα μέσα στο πρόβλημα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.