ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κριθαρίδης: Στην ΕΛ.ΑΣ «χρειάζονται τομές, όχι «αμπαλάρισμα» της ασυδοσίας»

«Το ξήλωμα της ηγεσίας της 'Αμεσης Δράσης από τον κ. Θεοδωρικάκο, ήταν μια πράξη 'γενναία εν τη δειλία της', δηλώνει ο εκπρόσωπος του ΜεΡΑ 25 Μιχάλης Κριθαρίδης, σχολιάζοντας την σχετική απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Εξηγεί ότι ήταν «γενναία, γιατί εκθέτει τον ίδιο τον κ. Θεοδωρικάκο ως προς τους μέχρι τώρα χειρισμούς του, όπως η δήλωση ικανοποίησής του για την απόφαση της Δικαιοσύνης να αφήσει ελεύθερους τους κατηγορούμενους για ανθρωποκτονία από πρόθεση επτά αστυνομικούς, και οι θεατρινισμοί της 'ψυχολογικής υποστήριξής τους'». Γενναία επίσης, «γιατί αποτελεί μια πρώτης τάξης ομολογία, ότι όντως κάτι σάπιο υπήρχε στη βασίλειο της Αστυνομίας».

Ταυτόχρονα, σημειώνει ο κ. Κριθαρίδης, ήταν «δειλή, διότι: Ο κ. Θεοδωρικάκος 'κλωτσάει' μια σαφέστατη πολιτική ευθύνη στους 'επιχειρησιακούς από κάτω', αλλά κυρίως γιατί η 'δέσμη μέτρων', που ακολούθησε τους αποκεφαλισμούς, δείχνει την απροθυμία της κυβέρνησης να αλλάξει οτιδήποτε ουσιαστικό στον τρόπο λειτουργίας της ΕΛ.Α.Σ.. Π.χ. οι χιλιοεξαγγελθείσες 'κάμερες που θα φοράνε πάντα και παντού οι αστυνομικοί', αφ' ενός προκαλούν ντεζαβού, αφού τις είχε ξαναεπαγγελθεί ο κ. Χρυσοχοΐδης, αφ΄ ετέρου δεν έρχονται να λύσουν ένα πρόβλημα των πολιτών, αλλά των αστυνομικών: ότι αντίθετα με τους αστυνομικούς, αποδεικνύεται ότι 'κάθε πολίτης' έχει μια κάμερα, και ότι 11 στις 10 φορές, μόνο από αυτά τα 'ρεπορτάζ πολιτών' μαθαίνουμε την αλήθεια ενάντια στα Συνδεδεμένα Γραφεία Χάλκευσης Αλήθειας Αστυνομίας και ΜΜΕ».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΜεΡΑ 25, «κανένα από τα υποτιθέμενα 5 μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Θεοδωρικάκος δεν θα αλλάξουν την στρατιωτικοποιημένη και συμμοριοποιημένη δράση ομάδων της ΕΛ.ΑΣ., όσο δεν καταργούνται τα ΜΑΤ, η ΔΡΑΣΗ και η ομάδα ΔΙΑΣ. Χρειάζονται τομές, όχι 'αμπαλάρισμα' της ασυδοσίας». </a></p>

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.