ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μινεστρόνε με χωριάτικο λουκάνικο

Η πληθωρική ιταλική σούπα μινεστρόνε είναι αξεπέραστη σε γεύση. Η φιλοσοφία της είναι βασισμένη στα περισσεύματα, αλλά κυρίως στο νόστιμο χυλωμένο ζωμό από φασόλια. Εμπλουτίστε τη με ένα καλό χωριάτικο λουκάνικο και απολαύστε τη με φρυγανισμένο ψωμί.

1 ΩΡΑ ΚΑΙ 15΄ | ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά (για 4-5 άτομα)
150 γρ. λευκά φασόλια
60 ml έ.π. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
80 γρ. κοφτό μακαρόνι
½ κ.γ. φυλλαράκια δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
½ κ.γ. θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
1.000 ml ζωμό κρέατος ή λαχανικών, φρέσκο ή ψυγείου
200 γρ. χωριάτικο λουκάνικο (μοσχαρίσιο ή χοιρινό)
50 γρ. λάχανο, ψιλοκομμένο
1 καρότο, σε ροδέλες
1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
100 γρ. αρακά
1 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.σ. ξίδι
200 γρ. ντοματάκια κονκασέ
αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα φασόλια αποβραδίς σε μπόλικο νερό. Την επομένη τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό. Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν τα σουρώνουμε.

Στην ίδια στεγνή κατσαρόλα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά με το μισό ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2΄-3΄ ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε τα φασόλια, τα μυρωδικά, τον μισό ζωμό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 30΄-40΄ με το καπάκι κλειστό.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το λουκάνικο, το λάχανο, τα καρότα, το σέλερι, τον αρακά για 2΄.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το ξίδι, τον υπόλοιπο ζωμό, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 20΄. Τέλος προσθέτουμε το κοφτό μακαρόνι και βράζουμε για 6΄-7΄ επιπλέον.

Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και τη σερβίρουμε αμέσως με φρυγανισμένο ψωμί και λίγο τριμμένο τυρί.

Συνταγή της Εύας Μονοχάρη (funkycook.gr)

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.