ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Να αναβληθεί το συνέδριο της ΝΔ

Είναι προφανές ότι είμαστε σε μια πολύ δύσκολη υγειονομική και όχι μόνο στιγμή. Δυστυχώς δε φαίνεται ότι τα δυσκολότερα είναι μπροστά μας!
Σε κάθε σχολείο υπάρχει κρούσμα, το ίδιο και στους χώρους εστίασης, το ίδιο, λίγο ως πολύ, σε όλους τους χώρους εργασίας!
Η κατάσταση και οι συνθήκες στα μέσα μεταφοράς, στα σούπερ μάρκετ, στις εκκλησίες κ στους χώρους μαζικών εκδηλώσεων - συναθροίσεων μοιάζουν με «βόμβα»!
Μόλις την Τρίτη στα Δικαστήρια της Ευελπίδων δεν υπήρχε κανένας έλεγχος…, ενώ στα γήπεδα μάσκα φορούν ελάχιστοι!!
Με αυτά και με τα άλλα τα πράγματα γίνονται χειρότερα, αν και η μόνη εμφανής σήμερα αχτίδα αισιοδοξίας είναι ότι αυξήθηκε την τρέχουσα εβδομάδα ο αριθμός συμπολιτών μας (ιδίως μεγάλης ηλικίας) που πήγαν να εμβολιαστούν για πρώτη φορά…
Κάλλιο αργά που λέει και λαός μας!
Προφανέστατο όμως είναι πλέον ότι και εμείς, οι εμβολιασμένοι, νοσούμε ευκολότερα απ’ ότι ίσως περιμέναμε και καλλιεργήθηκε, ενώ μας δημιουργήθηκε ψευδής, όπως είπε ο ΠΟΥ, έως υπερβολική αίσθηση ασφάλειας.
Γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι από εμάς που τυχόν νοσούν δεν έχουν εμφανές σύμπτωμα και η κατάσταση τους προσομοιάζει με μια εποχιακή γριπούλα…
Άλλες φορές δεν θα δίναμε καν σημασία και τώρα κάθε ισχνό σύμπτωμα μετατρέπεται σε καθημερινή τρέλα!
Προκύπτει πλέον, σχεδόν με βεβαιότητα, ότι και εμείς μεταδίδουμε - χωρίς καν να το υποψιαζόμαστε - τον ιό στον ίδιο τουλάχιστον βαθμό με τους υπό επιτήρηση ελεγχόμενους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.
Πρέπει συνεπώς, πέρα από τα μέτρα προστασίας που πρέπει όλοι να τηρούμε, να επεκταθεί ο προληπτικός έλεγχος και στους εμβολιασμένους, με τη χορήγηση δωρεάν τεστ που θα διενεργούνται υποχρεωτικά στο μέσον της εβδομάδας (πχ κάθε Τετάρτη), ώστε να ανακαλύψουμε την κρυφή συμπτωματικότητα, που μας γυροφέρνει!!
Δεν είναι ώρα για κούνημα δαχτύλου, ούτε για εφησυχασμό, πολύ περισσότερο για διχασμό…
Και πάντως δεν είναι ώρα για μαζικές εκδηλώσεις - συγκεντρώσεις, όπου κ αν αυτές γίνονται!
Στα πλαίσια αυτά, επειδή ο παραδειγματισμός και η ενσυναίσθηση πρέπει να αποδεικνύονται καθημερινά στην πράξη και να ξεκινούν από «ψηλά», το προγραμματισμένο για την άλλη βδομάδα (3-5/12/2021) 14ο συνέδριο της ΝΔ μοιάζει άκαιρο….
Τώρα δεν είναι ώρα για κομματικές συναθροίσεις και ζυμώσεις, ούτε για απονευρωμένη συζήτηση και αποστειρωμένες (ελέω πανδημίας) διαδικασίες.
Τα συνέδρια, ιδίως τα δικά μας είναι συμμετοχικά και ζωντανά και έτσι πρέπει να πραγματοποιηθεί και το επικείμενο!
Τώρα όμως είναι ώρα ευθύνης, στοιχείο που πάντα διακρίνει την παράταξή μας!
Υπό τις συνθήκες που επικρατούν, επιβάλλεται η αναβολή του συνεδρίου μας, διότι τυχόν διεξαγωγή του δίνει λάθος μήνυμα στην κοινωνία, την οποία θέλουμε μαζί μας ενωμένη, συμμέτοχη, όρθια και δυνατή!!

* Ο Δημήτρης Κ. Γιάννος είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.