Μία εξαιρετική συνταγή από τον chef Σωτήρη Ευαγγέλου.
40 ΛΕΠΤΆ • ΕΎΚΟΛΟ
Υλικά (για 6 άτομα)
-1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
-80 ml έ.π. ελαιόλαδο
-1 κ.γ. ντοματοπολτό
-1 κιλό ντομάτες, ώριμες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες ή κονκασέ
-1 μικρή πρέζα ζάχαρη
-2-3 κ.σ. ρύζι
-1 μικρή πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
-1 μικρή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
-1 κλαδάκι βασιλικό
-αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αχνίζουμε ελαφρώς το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον ντοματοπολτό, τσιγαρίζουμε και προσθέτουμε τις ντομάτες.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη ζάχαρη, προσθέτουμε μισό λίτρο νερό και βράζουμε για 15΄-20΄. Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε να βράσει για περίπου 10΄.
Αφήνουμε τη σούπα να σταθεί για 10΄ ακόμη και σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα γαρνίροντας με τις ψιλοκομμένες πιπεριές και 2-3 φυλλαράκια βασιλικού.
«Δώστε την πίστη της στην Αμερική»: ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ...
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ INBOX ΣΑΣ!
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα