ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Mind the GAP…

«Πάμε μπροστά» με τον Γιώργο Παπανδρέου

“Please mind the GAP”. Προσοχή στο κενό, συνιστούν οι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, που με μία εικόνα, που ως γνωστόν ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, στέλνουν το δικό τους μήνυμα ενόψει εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής. «Στις 5 Δεκεμβρίου πάμε μπροστά», λένε, δείχνοντας με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, τι ακριβώς έγινε -μεταξύ άλλων- επί διακυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, τι μεσολάβησε επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και τι σκοπεύει ο ίδιος να προτάξει ως ανάγκες εφόσον στις επικείμενες εκλογές, αναδειχθεί νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και στη συνέχεια ενόψει βουλευτικών εκλογών.

Ειδικότερα, παρατηρώντας κανείς την εικόνα, θα δει ότι πριν από το ‘κενό’ που μεσολάβησε βρίσκονται η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, όπως τις συνέλαβε ο ίδιος και τις υλοποίησε η κυβέρνησή του, καθώς επίσης η Δι@υγεια, το Open Gov, ο «Καλλικράτης», ο ΕΟΠΥΥ κ.ο.κ. Πρόκειται για πολιτικές που θεωρήθηκαν «πολύ μπροστά από την εποχή τους», με κάποιους μάλιστα να υποστηρίζουν τότε ότι η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη για τέτοιες καινοτομίες, πλην όμως έγιναν πράξη και μάλιστα στην πλέον δύσκολη οικονομικά συγκυρία για την χώρα, με τον πρώην πρωθυπουργό να αποδεικνύει ότι πολλές φορές είναι η πολιτική βούληση που δεν επιτρέπει να γίνονται πράγματα και όχι το υψηλό τους κόστος.

Στο διάστημα που μεσολάβησε έκτοτε, με τις κυβερνήσεις τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ να ορίζουν τη μοίρα της χώρας, αυτό που έγινε ήταν περίπου το …γκρέμισμα όσων προηγήθηκαν, με το δημόσιο χρέος να αυξάνεται, το ‘σκίσιμο του μνημονίου’ να φέρνει άλλο σκληρότερο και κυρίως, αχρείαστο, το ‘ξέπλυμα’ της κυβέρνησης Καραμανλή που είχε την βασική ευθύνη για το ότι η χώρα έφτασε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας να γίνεται με κυβερνητική σφραγίδα, τις απευθείας αναθέσεις και το πελατειακό κράτος να αποτελούν τον κανόνα και τις διχαστικές πολιτικές να παίρνουν τη θέση της συνεννόησης.

Ίσως για αυτό και να λοιδορείται πριν ακόμα από τις εσωκομματικές εκλογές ο Γιώργος Παπανδρέου όταν μιλά σήμερα για την ψηφιοποίηση του κράτους, την κλιματική Δημοκρατία, την κλιματική Παιδεία και την κλιματική Δικαιοσύνη, έννοιες πολύ μακριά από την ‘μενταλιτέ’ των αντιπάλων του. Ο ίδιος όμως επιμένει και θα συνεχίσει να επιμένει στην ανάγκη διαβουλευτικής δικαιοσύνης, ισχυρής εξωτερικής πολιτικής κ.ο.κ., καθώς ξέρει καλά πως αυτά είναι που απαιτούνται προκειμένου η χώρα να ξανακάνει άλματα, όπως έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι μπορεί. Με προοδευτικό πρόσημο. Όπως και τότε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.