ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Παραδοσιακή ψαρόσουπα

Μία εξαιρετική συνταγή από τον σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου.

1 ΏΡΑ ΚΑΙ 30 ΛΕΠΤΆ • ΕΎΚΟΛΟ

Υλικά (για 4 άτομα)

- 1 ροφό 500 γρ.
- 1 σκορπίνα των 500 γρ.
- 12 μύδια
- 12 γαρίδες
- 100 ml έ.π. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κρεμμύδια
- 1 πράσο
- 1 πατάτα
- 2 σέλερι στικ
- 3 καρότα
- 50 ml λευκό κρασί
- λίγους στήμονες σαφράν
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- κόλιανδρο, φρέσκο
- μαραθόσπορο
- θυμάρι, φρέσκο
- 1 ντομάτα
- 250 γρ. φινόκιο
- λίγο μαϊντανό
- 1 λεμόνι, τον χυμό
- αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

ΖΩΜΟΣ: Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα φιλετάρουμε και τοποθετούμε τα κόκαλα σε μια κατσαρόλα με νερό για να βράσουν προσθέτοντας και τα λαχανικά. Ξαφρίζουμε τον ζωμό όποτε χρειάζεται. Μετά από 30΄ τον σουρώνουμε και τον κρατάμε στην άκρη.

ΣΟΥΠΑ: Κόβουμε τα λαχανικά σε κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το σκόρδο μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Συνεχίζουμε με τα λαχανικά και σοτάρουμε για 4΄-5΄. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό του ψαριού και τα μπαχαρικά. Ξαφρίζουμε καθώς βράζουν. Ρίχνουμε το σαφράν και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30΄.

Χτυπάμε τη σούπα σε μπλέντερ, την περνάμε από σήτα και αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα άλλο σκεύος αχνίζουμε τα θαλασσινά. Τοποθετούμε τα ψάρια και τα θαλασσινά σε ζεστά πιάτα και
σερβίρουμε τη σούπα.

TIP
Μπορούμε να συνοδεύσουμε τη σούπα με φρυγανισμένα ψωμάκια σε καλαθάκι και σάλτσα αγιολί σε σαλτσιέρα.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.