ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήσεις Τσίπρα με τα «δημοκρατικά κόμματα», εργαζόμενους και συνδικάτα

«Πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο» για την πανδημία

Ένα ευρύτατο μέτωπο, που δε θα περιορίζεται μόνο σε μία σύμπτωση ή σύγκλιση κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά θα συμπεριλαμβάνει και άμεσα εμπλεκόμενους με την πανδημία φορείς της κοινω΄νιας, επιχειρεί να συμπήξει ο Αλέξης Τσίπρας.

Επί της ουσίας, αρχής γενομένης από σήμερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναλαμβάνει μία υψηλού συμβολισμού πολιτική πρωτοβουλία, προσπαθώντας να αναδείξει την πολιτική απομόνωση της κυβέρνησης όχι μόνο ως προς την χωροταξία στη Βουλή (ότι, δηλαδή, σύσσωμη η αντιπολίτευση είναι απέναντί της) αλλά και σε ό,τι αφορά την κοινωνία. Και δη συλλόγους, σωματεία, οργανώσεις και ομοσπονδίες που αποτελούν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, τους λεγόμενους «μαχητές της πρώτης γραμμής». Μάλιστα, όπως επιμένουν επιτελείς της Κουμουνδούρου, «το θέμα είναι πρώτα η κοινωνία και μετά οι διαβουλεύσεις και συνεννοήσεις κορυφής».

Απανωτά ραντεβού

Για τον λόγο αυτό άλλωστε, ο πρώην πρωθυπουργός ξεκινά από σήμερα τις συζητήσεις με εκπροσώπους εργαζομένων που καθημερινά «παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα» εμπλεκόμενοι στη διαχείριση ή την αντιμετώπιση της πανδημίας. Επιπροσθέτως, κάθε συνάντηση θα έχει ως στόχο την ανάδειξη ειδικών αιτημάτων, αλλά και της ολιγωρίας της κυβέρνησης.
Για παράδειγμα, σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί στις 15:00 με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων και στις 16:00 με το Προεδρείο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), ξεκινώντας, αυτονοήτως, από τον χώρο της Υγείας που δίνει και με άμεσο τρόπο την μεγάλη μάχη για την πανδημία. Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν αύριο, Τετάρτη, όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί στις 16:00 με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ενώ την Παρασκευή θα δει στις 10:30 με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας και στις 11:30 με την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).
Με άλλα λόγια, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινά τις διαβουλεύσεις με φορείς και συνδικάτα έχοντας ως κεντρικό στόχο να αναδείξει τον άνισο αγώνα που δίνουν στα νοσοκομεία γιατροί και νοσηλευτές, αλλά και στα σχολεία οι δάσκαλοι και οι καθηγητές. Επί τάπητος θα βρεθούν, φυσικά, οι πρόχειρες διασωληνώσεις και η υψηλή θνητότητα, οι καθυστερήσεις στην στελέχωση των νοσοκομείων με μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, αλλά και η μετατροπή του ΕΣΥ, για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο σε «μονοθεματικό» σύστημα, με ό,τι αυτό σημαίνει για τις υπόλοιπες νοσηρότητες. Εξάλλου, οι συναντήσεις Τσίπρα με τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία λαμβάνει χώρα σε μία συγκυρία που ήδη εφαρμόζεται η «οδηγία Γκάγκα» για αναβολή κατά 80% των τακτικών χειρουργείων.

Νέες επαφές

Σημειωτέον ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει και την επόμενη εβδομάδα, επιδιώκοντας συναντήσεις όχι μόνο πολιτικού χαρακτήρα, αλλά και νέες επαφές με φορείς της κοινωνίας. Για παράδειγμα, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να έχει νέες συναντήσεις με τους μικρομεσαίους επιχειερηματίες και τους προέδρους των Επιμελητηρίων, όπως επίσης και με επιχειρηματίες και εργαζόμενους στον χώρο της εστίασης, που ήδη δοκιμάζεται από την εφαρμογή των νέων μέτρων. Παραλλήλως, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα φροντίσει να διευρύνει αυτό το «μέτωπο» και σε πολιτικό επίπεδο, στοχεύοντας στην σύγκλιση απόψεων με τα κόμματα της λεγόμενης «δημοκρατικής αντιπολίτευσης». Στο πλαίσιο αυτό, ο πρώην πρωθυπουργός θα τηλεφωνήσει στον Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στον γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά και στον εκτελούντα χρέη προέδρου Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ -και πολύπειρο πολιτικό- Κώστα Σκανδαλίδη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.