ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε αναλυτικά

Πρόεδρος Κομισιόν: Οι αναμνηστικές δόσεις προσφέρουν ακόμη υψηλότερο επίπεδο προστασίας

Η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν με μήνυμά της καλεί τους Ευρωπαίους, που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους πριν από έξι μήνες, να προχωρήσουν στην ενισχυτική δόση με βάση τις συστάσεις των οργανισμών.

«Οι αναμνηστικές δόσεις προσφέρουν ακόμη υψηλότερο επίπεδο προστασίας από τον αρχικό εμβολιασμό», επισημαίνει.

Η κ. Φον Ντερ Λάιεν αναφέρει ότι «ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 σώζει χιλιάδες ζωές στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά ένα νέο κύμα μας χτυπά και πρέπει να επιταχύνουμε περαιτέρω τον εμβολιασμό. Τα καλά νέα είναι ότι έχουμε αρκετές δόσεις εμβολίων».

Η ίδια προσθέτει ότι «μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας, η Ευρώπη θα έχει παραδώσει 1 δισεκ. δόσεις στα κράτη μέλη. Και ένα άλλο σημαντικό νέο είναι ότι θα πρέπει να κάνετε την αναμνηστική δόση εμβολίου έξι μήνες μετά τον αρχικό εμβολιασμό. Πρέπει να διατηρήσουμε την ανοσία των εμβολιασμένων ατόμων».

Η φον ντερ Λάιεν υπογραμμίζει παράλληλα ότι «οι οργανισμοί της ΕΕ συνιστούν τώρα ενισχυτικές δόσεις για όλους τους ενήλικες. Οι αναμνηστικές δόσεις προσφέρουν ακόμη υψηλότερο επίπεδο προστασίας από τον αρχικό εμβολιασμό. Θα αποτρέψουν πολλές νοσηλείες και θανάτους. Πρέπει να πείσουμε περισσότερους ανθρώπους να εμβολιαστούν».

«Το ένα τέταρτο των ενηλίκων στην ΕΕ δεν είναι ακόμη πλήρως εμβολιασμένοι. Εάν δεν είστε εμβολιασμένοι, κινδυνεύετε να έχετε σοβαρά συμπτώματα COVID-19. Ο εμβολιασμός προστατεύει εσάς και τους άλλους», καταλήγει η Πρόεδρος της Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.