ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ρυζόγαλο φόρμας με σταφίδες και κερασάκια μαρασκίνο

Υπέροχο και κρεμώδες, το ρυζόγαλο, με την προσθήκη σταφίδας και σιροπιού κανέλας γίνεται πραγματικά θεϊκό! Μία εξαιρετική συνταγή από τον Ηλία Μαμαλάκη.

Υλικά
1 ποτηράκι του κρασιού ρύζι νυχάκι
1 φλιτζανάκι του καφέ σταφίδες ξανθές
15 κερασάκια μαρασκίνο
4 ποτηράκια του κρασιού νερό
1 ποτηράκι του κρασιού φρέσκο γάλα
1 φλιτζανάκι του καφέ κρέμα γάλακτος
1 ποτηράκι του κρασιού ζάχαρη
3 κουτ. γλυκού κορνφλάουρ

Για το σιρόπι κανέλας
1½ ποτήρι του νερού ζάχαρη
3 ξυλάκια κανέλας
1 κοφτό κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη

Διαδικασία
Σε μια μέτρια κατσαρόλα βράζετε το ρύζι μαζί με τέσσερα ποτηράκια του κρασιού νερό σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια να μην κολλήσει το ρύζι για 20 λεπτά τουλάχιστον.

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το φρέσκο γάλα με την κρέμα γάλακτος και διαλύετε μέσα το κορνφλάουρ. Ανακατεύετε καλά.

Προσθέτετε στο βραστό ρύζι τη ζάχαρη και τις σταφίδες. Ανακατεύετε καλά και τέλος προσθέτετε το μίγμα γάλακτος, κρέμας και κορνφλάουρ. Συνεχίζετε το μαγείρεμα σε ήπια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να αισθανθείτε πως το μίγμα έχει πήξει καλά.

Παίρνετε τη φόρμα του κέικ, την επενδύετε εσωτερικά με μεμβράνη κουζίνας για να διευκολυνθείτε στο ξεφορμάρισμα και αδειάζετε μέσα το μίγμα του ρυζόγαλου. Το παγώνετε καλά στο ψυγείο.

Όσο παγώνει το ρυζόγαλο ετοιμάζετε το σιρόπι κανέλας: ρίχνετε ταυτόχρονα όλα τα υλικά του σιροπιού μαζί με ένα ποτήρι νερό σε μια κατσαρόλα και τα βράζετε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δέσει και να γίνει ένα απαλό σιρόπι με άρωμα κανέλας. Πετάτε τα ξυλάκια κανέλας και διατηρείτε το σιρόπι σε ένα μπολ.

Ξεφορμάρετε το ρυζόγαλο και το σερβίρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Διακοσμείτε με τα κερασάκια μαρασκίνο και ακριβώς πριν από το σερβίρισμα το περιχύνετε με το σιρόπι κανέλας.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.